donderdag, 30 januari 2020

Statisch Haar

Geschreven door 
Voorkom statisch haar met deze tips! Voorkom statisch haar met deze tips!

Statisch haar, het knettert en het kleeft, plakt aan je gezicht of staat juist recht omhoog alsof je je vinger in het stopcontact hebt gestoken. Dit willen we natuurlijk niet! Wat kun je doen om statisch haar in bedwang te houden of zelfs voorkomen? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips bij statisch haar.

Waarom wordt je haar statisch?

Het haar wordt vooral in de koudere maanden statisch vanwege de lagere luchtvochtigheid in deze periode van het jaar waardoor de elektriciteit gemakkelijker in het haar achterblijft. Door de koude en droge lucht in de wintermaanden kan het haar extra uitdrogen. Denk je lekker warm binnen te zitten bij de kachel of verwarming? Ook deze zullen je haren extra uitdrogen.

Wanneer het haar niet voldoende vocht krijgt en het daardoor te veel negatief geladen deeltjes bevat wordt het haar statisch.

In de winter heeft je haar dus een andere haarverzorging nodig dan in de zomer, het is daarom belangrijk om je haarverzorging per seizoen aan te passen.

statisch haar winter

Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt toepassen om je statische lokken te temmen én om het zoveel mogelijk te voorkomen!

Tips bij statisch haar

Hoe kun je statisch haar tegen gaan? Of nog beter, hoe kun je het voorkomen? Hieronder vind je een aantal handige haar tips bij statisch haar.

Gebruik voedende haarproducten | Tip bij statisch haar

Heb je snel last van statisch haar, dan is het belangrijk dat je goede voedende haarproducten gebruikt. Vooral droog haar kan snel statisch worden. Je kunt het beste vochtinbrengende producten gebruiken om het haar goed te voeden. Je wilt het liefste producten gebruiken waar zo min mogelijk uitdrogende ingrediënten in verwerkt zijn. Kies voor producten die vrij zijn van sulfaten. De Aura Botanica lijn van Kérastase is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor.

Haarolie is your best friend | Tip bij statisch haar

Ook kun je een haarolie gebruiken om je statisch lokken in bedwang te houden. De Frizz Dismiss - Anti-Static Oil Mist van Redken is hierin zeker aan te raden!

Gebruik de juiste haarborstel | Tip bij statisch haar

Van haren borstelen kan je haar sneller statisch worden. Hierbij is de keuze qua haarborstel erg belangrijk. Je kunt hier het beste kiezen voor een borstel gemaakt van varkenshaar en/of nylon.

Fijne borstel tips:

Gebruik deze haarlak truc bij statisch haar

Met haarlak kun je statisch haar ook wat in bedwang houden. Spray voordat je het haar gaat borstelen wat haarlak op de borstel en borstel je haar vervolgens door. Op deze manier leg je een laagje (haarlak) om het haar heen waardoor het minder kans heeft om overeind te gaan staan.

  • Extra tip: Draag je graag een muts of pet? Spray voordat je deze opdoet even wat haarlak aan de binnenkant om statische haren te voorkomen.

statisch haar tips

Warmte tools? Liever even niet! | Tips bij statisch haar

Zoals ik al eerder vertelde heeft droog haar sneller last om statisch te worden. Warmte tools, zoals een föhn, stijltang en krultang, drogen het haar uit waardoor je haar nóg droger wordt. In de wintermaanden kan het gebruik van warmte tools dus bijdragen aan statisch haar.

Ik snap dat je deze tools niet helemaal links wil laten liggen. Probeer het gebruik in ieder geval iets te minderen en zorg voor een goede bescherming en verzorging van het haar.

Minder je haren wassen om statisch haar te voorkomen!

Elke dag je haar wassen is sowieso geen goed idee, dus in dat geval is het verstandig om écht te minderen. Ook als je last hebt van statisch haar is het beter om je haren iets minder vaak te wassen. Hierdoor droogt je haar iets minder snel uit waardoor het dus ook minder snel statisch kan worden.

 

Heb je droogtrommeldoekjes in huis? | Tip bij statisch haar

Droogtrommeldoekjes werken antistatisch. Ook voor je statische haar!! Je kunt je statische haren ontladen door zo'n droogtrommeldoekje over het haar heen te wrijven, van wortel tot punt.

Kies de juiste kleding | Tips bij statisch haar

Welke kleding trek je aan? Wist je dat synthetische stoffen en wollen kleding een extra negatieve lading kunnen veroorzaken? Hoewel zo'n heerlijke warme wollen coltrui heerlijk cozy is tijdens de koude winterdagen, kan deze er ook juist voor zorgen dat je haren extra overeind gaan staan. Katoenen stoffen zijn een betere optie. Misschien zijn deze iets minder warm, maar trek in dat geval dan laagjes aan.

"Gorgeous hair is the best revenge!"

Be Dazzled!!

Bewaar deze haartips ook op Pinterest! ↓

statisch haar

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •