dinsdag, 07 april 2020

Haar knippen bij de man | Contourlijn

Geschreven door 
De contour knippen bij de man! De contour knippen bij de man!

Wanneer je het haar van de contourlijn bij de man gaat knippen, zul je zien dat het gehele kapsel er weer wat verzorgder uit gaat zien zonder dat je een gehele coupe hoeft te knippen! Het scheren van de contour is echt precisie werk. Dit kun je dan ook het beste met een kleine tondeuse (trimmer) doen.

In deze haar tutorial laat ik stap voor stap aan je zien hoe je dat kunt doen.

Zelf het haar knippen bij de man

Het haar knippen bij de man is een vak apart. Laten we dat voorop stellen. Vooral bij kort geknipte mannen kapsels ziet het kapsel er na een paar weken al wat slordiger uit. In de eerste weken beginnen de wild groeiende nekharen alweer hun eigen gang te gaan. Dit kun je als eerste bijwerken door het nekhaar weg te scheren.

Haar tutorial: Nekhaar scheren bij de man!

Op een gegeven moment groeit het haar over de oren en begint de gehele contourlijn er wat rommelig uit te zien. Tussen de knipbehandelingen door kun je eventueel de contourlijn netjes en strak bijwerken zodat het gehele kapsel weer is gefatsoeneerd.

Before

Before

After

After

contour scheren man

Je kunt de contourlijn het beste op een makkelijke en veilige manier scheren met een kleine tondeuse. Het is hierbij verstandig om een kleine tondeuse te gebruiken in plaats van een grote tondeuse. De kleine tondeuse (ook wel trimmer genoemd) is speciaal gemaakt om dit soort precisie werk uit te voeren. De verschillen tussen groot en klein zitten in de tanden bij het snijblad.

In de video hieronder laat ik stap voor stap aan je zien hoe je de contourlijn bij de man weer netjes strak kunt maken door middel van de haren weg te scheren met een kleine tondeuse.

Vind je dit soort video's super handig om te zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty voor de nieuwste haar tips & tricks!

Bekijk ook: Haar knippen bij de man | Opscheren met een tondeuse!

Tondeuse nodig?

De tondeuse die ik altijd gebruik is de Wahl Super Trimmer uit deze tondeuse set van Wahl. Deze is van zeer goede kwaliteit én draadloos! Een ideale tool voor het precisiewerk in een kapsel en om kleine oppervlaktes netjes en gemakkelijk bij te werken. Ook is deze trimmer zeer geschikt om een strakke contourlijn te creëren! Een goed alternatief om als losse trimmer te kopen is de Wahl Beret Trimmer.

Je kunt natuurlijk ook voor een andere tondeuse gaan. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van goede tondeuses die je hiervoor kunt gebruiken.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •