zaterdag, 04 april 2020

Het haar uitdunnen | Hoe doe je dat?

Geschreven door 
Het haar uitdunnen doe je met een uitdunschaar! Het haar uitdunnen doe je met een uitdunschaar!

Het haar uitdunnen doe je om het kapsel meer lucht te geven waardoor het kapsel beter valt. Dit doe je met een speciale uitdunschaar, ook wel de coupeschaar genoemd.

In dit artikel laat ik zien hoe je dat eventueel zelf kunt doen en geef ik je extra tips bij het uitdunnen van je haar!

Het haar uitdunnen

Het haar uitdunnen is een kniptechniek waarbij er haren tussen het kapsel worden weggeknipt. Dit wordt vooral gedaan om het kapsel wat meer lucht te geven waardoor het haar weer beter valt en de coupe meer tot zijn recht kan komen.

Deze uitduntechniek wordt in veel verschillende soorten kapsels gebruikt. Het is dus ook echt afhankelijk van welk soort kapsel je hebt, welk resultaat je wilt behalen én welk haartype je hebt. Zo kun je met zeer dik haar je iets meer uitleven met een uitdunschaar dan met dunner haar.

Waarom zou je zelf je haar willen uitdunnen?

zelf haar uitdunnen

Dat kan om verschillende redenen zijn. Bij heel dik haar kan het prettig zijn als je tussen de knipbehandelingen door het haar een klein beetje kan bijwerken d.m.v. van het uit te dunnen wanneer het kapsel na een paar weken al weer te zwaar begint te worden. Door bepaalde plekken in het haar weer wat lucht te geven kan het kapsel na een paar knipjes al weer veel lekkerder vallen.

Een andere reden van het zelf willen doen van je haar is omdat je niet naar de kapper wilt (wat hier je reden ook voor is) óf dat je niet naar de kapper kunt omdat deze gesloten is vanwege bijvoorbeeld het coronavirus.

In de haar tutorial hieronder laat ik aan je zien hoe je zelf eventueel je haar kunt uitdunnen om de zwaarte uit je kapsel te halen.

Vind je dit soort video's super handig om te zien? Vergeet dan niet om je geheel gratis te abonneren op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe haartips en tutorials!

Tips bij het uitdunnen van het haar

Nog even de belangrijkste tips bij het uitdunnen van je haar op een rij!

  • Gebruik de juiste schaar (voor als je rechtshandig of linkshandig bent)
  • Dun het haar alleen uit waar nodig is
  • Houd genoeg afstand vanaf de hoofdhuid
  • Zet maar 1 knip tegelijk

Extra tip: Je kunt deze kniptechniek bij jezelf het beste in droog haar toepassen.

Deze haartips vind je vast ook handig:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •