zaterdag, 16 november 2019

Laagjes aan de voorkant knippen | Hoe doe je dat?

Geschreven door 
Laagjes knippen aan de voorkant van het haar! Laagjes knippen aan de voorkant van het haar!

Laagjes in het haar aan de voorkant van je kapsel laten knippen is (bijna) altijd een goed idee. Het brengt veel kapsels en gezichtsvormen beter tot hun recht en het geeft meer volume en beweging in het haar.

Er zijn verschillende manieren om laagjes aan de voorkant te knippen waarbij ook de lengte van het haar, de valling van het haar en de tools die je gebruikt een rol spelen. Uiteraard is het ook heel belangrijk welk eindresultaat je wilt bereiken!

In dit artikel laat ik zien welke technieken ik zelf vaak gebruik wanneer ik lagen aan de voorkant van het kapsel wil creëren.

Laagjes in het haar knippen of snijden?

Of je de laagjes in het haar beter kunt knippen of snijden heeft alles te maken met de structuur en de dikte van het haar.

Wanneer je het haar knipt, worden de haarpunten recht afgeknipt. Dit kan ook op de inkniptechniek. De haarpunten blijven op deze manier vol. Dit is vooral belangrijk bij dun en fijn haar, maar ook bij krullend haar!

Kniptechnieken → Het haar recht knippen of inknippen?

Wanneer je het haar snijdt, worden de haarpunten dunner en lopen vloeiender in elkaar over dan wanneer je het recht afknipt. Dit kan een goede techniek zijn bij dik haar om het haar wat soepeler te laten vallen.

Kappers ontwikkelen door de jaren heen vaak hun eigen signature als het aankomt op haren knippen. Sommige gebruiken graag het kappersmes om een gehele coupe te "knippen" en andere pakken juist weer eerder de knipschaar. Zelf gebruik ik altijd een mix hierin, dus bepaalde delen van het haar knip ik altijd en voor andere gedeeltes pak ik het kappersmes.

Bij het knippen van laagjes in het haar aan de voorkant van het kapsel gebruik ik 9 van de 10 keer altijd het kappersmes, omdat juist dit gedeelte van het kapsel mooi vloeiend over moet lopen. Maar... Meestal knip ik de uiterste puntjes van deze laagjes nog na met de schaar om pluis te voorkomen.

De laagjes aan de voorkant van het kapsel vallen dus mooier als het haar hier gesneden wordt, maar houdt er wel rekening mee dat gesneden haar altijd sneller kan gaan pluizen. Dit is zeer afhankelijk van de structuur van het haar. Dik stijl haar heeft minder kans tot pluizen dan dun fijn haar. Krullend haar pluist van zichzelf al snel, dus dit haartype kan beter helemaal niet gesneden worden.

Lagen aan de voorkant knippen | How-to

In de volgende tutorial ga ik aan je laten zien hoe ik lagen aan de voorkant in het haar ga knippen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de techniek die ik in de onderstaande video aan je ga laten zien gebruik ik zelf altijd veel in lang en halflang haar.

Vond je deze haar tutorial interessant en leerzaam om te zien? Vergeet dan niet om je te abonneren op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste haartips!

Haartip → Ben je een DIY-er? Als je het aandurft kun je de Zelf je haar in lagen knippen tutorial bekijken of schrijf je NU in voor mijn basis knipcursus

Deze kniptools gebruik ik:

laagjes voorkant knippen

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •