zondag, 22 maart 2015

project organize voor meer rust en minder stress

Geschreven door 
Opruimen in huis voor minder stress! Opruimen in huis voor minder stress!

Minder stress door minder spullen en een opgeruimd huis. Ik denk dat ik niets nieuws vertel, maar toch hebben veel mensen hier last van. Een onrustig gevoel, druk zijn in je hoofd, pffffff......

Project organize, opruimen in huis

Je huis opruimen is een belangrijk onderdeel voor minder stress.

Natuurlijk zijn er meer oorzaken voor stress, onrust en druk zijn van binnen. Maar wat de oorzaak ook is, een leefomgeving die meer zen uitstraalt helpt altijd mee voor wat meer rust!

We hebben het allemaal druk op onze eigen manier. Druk met werk, school, kinderen, sociale contacten onderhouden, leuke dingen doen enzovoorts. En o ja.....het huishouden!

Je kent het wel:

 • Denk je alles te hebben opgeruimd en schoongemaakt, draai je je om, kun je weer opnieuw beginnen.
 • Een rommel lade of kast, alles wat je geen plekje weet te geven prop je daarin, lade of deurtje dicht en er is niets meer van te zien. "Opgeruimd staat netjes", toch?
 • Bergen papieren, bonnetjes, administratie spullen......
 • De kledingkast. Je staat voor een uitpuilende kledingkast en nog zoiets hebben van: "Ik heb niets om aan te trekken"! ;-) Is een capsule garderobe misschien iets voor jou?
 • En dan nog de spullen die je weleens ergens in de berging, kelder of op zolder hebt gestopt waarvan je eigenlijk niet eens meer van het bestaan af weet.
 • Ja, spullen we hebben ze allemaal, soms misschien wel een beetje te veel spullen.

En zo zijn er nog wel meer dingen waar we tegen aanlopen zonder dat we er eigenlijk erg in hebben. En toch blijft er iets knagen.....

Nu het voorjaar voor de deur staat heb ik besloten dat ik, in ieder geval voor mijzelf en hopelijk kan ik meerdere hiermee inspireren, een project organize ga invoeren. Er is geen beter moment om hiermee te beginnen dan in het voorjaar, denk aan de "voorjaarsschoonmaak". Uiteraard kun je op ieder moment beginnen met opruimen in je huis en hoeft dit niet per se in het voorjaar te zijn!

Mijn project organize houdt in:

 • Opruimen
 • Spullen uitzoeken én weggooien (minimaliseren)
 • Dingen meer georganiseerd opruimen
 • Eventuele veranderingen aanbrengen qua meubels, kleuren enzovoorts

En misschien kom ik nog wel op meer ideeën tijdens dit project.

Hoe begin je met opruimen?

Help, waar moet je beginnen met opruimen? Het kan nog weleens een beetje overweldigend zijn...

Allereerst pak je een grote vuilniszak (of meerdere) en kies je een ruimte uit waar je wilt beginnen. Je trekt alle kasten één voor één leeg en gaat beginnen met uitzoeken. Denk niet teveel na over spullen of je ze wel of niet weg wilt gooien.

Heb je twijfels met bepaalde dingen pas dan de regel toe: Heb ik dit het afgelopen jaar nog gebruikt? Zo niet en is het niet waardevol, gooi het dan gewoon weg. Soms doet het weleens pijn om dingen weg te gooien, maar eenmaal uit het zicht merk je daar niets meer van :-)! En wat moet je met al die dingen die je toch nooit meer gebruikt of naar omkijkt? Hecht je waarde aan bepaalde spulletjes doen ze dan niet weg hé?!

Je zal zien dat je je een uur later al beter voelt, omdat je lekker aan het opruimen bent!

Kijk na het opruimen en weggooien eens de ruimte rond en ga eens na of het naar je zin is. Misschien wil je de meubels wel ietsjes anders hebben. Ga eens schuiven met de meubels. Kijk ook eens naar de kleuren in de ruimte, straalt het rust uit of juist drukte? Je wilt natuurlijk meer rust! En misschien kun je de spullen die je wel houd op een andere manier opbergen?

De ruimte waar ik ben begonnen is mijn kantoor in huis. Dit is een kamer waar mijn bureau staat met administratie en kasten met voorraad producten. Eigenlijk staat hier alles in wat met Dazzling Beauty te maken heeft. Het is een perfecte plek, alleen het gekke is eigenlijk dat ik er nooit ben. Alleen als ik iets nodig heb en nieuwe spullen moet opbergen. Als ik mijn administratie moet doen, dan pak ik alles wat ik nodig heb en ga ik in de woonkamer zitten. Je raad het misschien al.....het is een bende in deze kamer. En dat terwijl ik alles kan vinden, alleen het voelt niet goed. Ook wil ik in deze kamer een klein studio plekje creëren voor mijn blog.

Dus ik heb eens goed de ruimte bekeken en weet al helemaal hoe het eruit moet gaan zien. Het wordt een hele klus, maar daarna.....Ik word er nu al blij van! Ik heb de papierbak voor de helft kunnen vullen en er is een hoop troep weggegooid. Nu ben ik bezig met een likje verf hier en daar. Voor nu stop ik met deze blogpost, want er moet hoognodig een wandje wit geverfd worden :-).

Mijn project organize is dus al begonnen! Wanneer begin jij?

Zelf ben ik geïnspireerd geraakt door de Amerikaans organizer Alejandra Costello. Wauw, wat kan zij goed organizen met werkelijk alles! Ik ga hier mijn eigen draai aangeven en houd je op mijn blog op de hoogte met mijn bevindingen, tips en tricks!

Ben je toe aan meer opruimen in huis? Lees dan ook:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •