vrijdag, 26 februari 2016

Make-up Opruimen - Project Organize #1

Geschreven door 
Make-up Stash Opruimen! Make-up Stash Opruimen!

Hoe blij wordt je van een mooi opgeruimde make-up stash?

Je kent het misschien wel, zo'n overvolle make-up lade (of meerdere), bakjes, mandjes vol met make-up producten zonder dat je eigenlijk nog precies weet wat er allemaal in zit. Dan wordt het de hoogste tijd om eens flink je make-up te gaan opruimen!

In het eerste deel van mijn Project Organize ga ik aan de slag met mijn make-up stash. In dit artikel kun je bekijken hoe ik dit heb aangepakt én geef ik tips hoe je het beste je make-up stash kunt opruimen. Kijk je mee?

Project Organize

Vaak heb je het niet echt door dat je onrustig kan worden als het ergens in huis een rommeltje is. Je hebt allemaal wel ergens een plekje wat toe is aan een opruimbeurt. Denk hierbij aan die ene keukenlade of dat kastje/kast waar je alles probeert in te proppen zodat het uit het zicht is. Misschien kunnen je kledingkast of make-uptafel wel wat items missen of gewoon wat beter opgeruimd worden. En wat dacht je van je bureau/kantoor? Ja, allemaal van die plekken waar het weleens een zooitje kan zijn.

Meestal komt dat doordat je eigenlijk té veel spullen hebt. Dingen weggooien kan voor sommige mensen soms best moeilijk zijn met als gevolg dat er steeds meer spullen bij komen. Heb je ook écht alles nodig? Sterker nog; gebruik je ook écht alles? Ik durf te wedden van niet!

Het idee voor mijn Project Organize zat al wat langer in mijn hoofd en heb weleens eerder een poging gewaagd, maar helaas bleef het toen bij die ene poging.... Na vele blogs en organize filmpjes bekeken te hebben, heb ik besloten om dit opruim project nieuw leven in te blazen en er dit keer ook echt voor te gaan!

Project Organize zal dan ook in meerdere delen voorbij komen hier op de blog en op het Youtube kanaal van Dazzling Beauty. Het wordt een groot project, omdat er opgeruimd gaat worden in verschillende categorieën. Denk hierbij aan alle delen in het huis zoals bijvoorbeeld de badkamer, de kledingkast, de keuken, het bureau/kantoor enzovoorts. We gaan dingen sorteren, weggooien en opruimen en er zullen ook handige opbergtips voorbij komen.
Ik neem je dus mee in mijn Project Organize om je te inspireren en het opruimen wat gemakkelijker te maken.

Make-up opruimen

In deel 1 van Project Organize ga ik mijn make-up stash eens flink onder handen nemen. Mijn toilettafel bevat 2 overvolle lades met make-up waarin het één grote chaos is geworden, bovenop de toilettafel staan allerlei verschillende potjes en bakjes vol met make-up.

Conclusie: Te veel make-up! Eerlijk gezegd weet ik nog geeneens meer wat er allemaal in mijn make-up stash te vinden is, ik pak toch altijd dezelfde producten die bovenop liggen....

Of je nu een hele grote make-up stash hebt of een hele kleine, het is altijd goed om eens een keer flink door al je spulletjes heen te gaan. In het filmpje hieronder kun je mijn Project Organize make-up opruimen bekijken.

Make-up opruim tips

Waar je moet beginnen? Daar heb ik maar één antwoord op: Begin gewoon! We hebben gekozen om met de make-up te beginnen, dus we houden het voor nu ook echt alleen bij de make-up producten. De rest komt een andere keer.

Hoe ga je te werk:

 • Kies een dag uit en tijdstip voor de grote opruimsessie. Plan hier echt even wat tijd voor in, want het even snel willen doen zit er niet in ;-).
 • Trek iets aan wat lekker zit en zorg dat je haar uit het gezicht is (staart of knot).
 • Verzamel alle make-up producten bij elkaar, dus ook die ene lipgloss die in je tas zit en die lipstick die ergens in de keukenla rondslingert.
 • Zorg voor 2 grote bakken/dozen en een afvalzak.
 • De ene bak/doos gebruik je voor make-up producten die je zeker weten wilt houden en de andere gebruik je voor make-upjes die je weg wilt doen en waar je over twijfelt. De afvalzak spreekt voor zich ;-).
 • Begin met sorteren! Vindt je het moeilijk? Bedenk bij elk product of je het graag gebruikt, helemaal niet gebruikt of dat de kleur wel geschikt is voor je.
 • Klaar? Pak dan de weg/twijfelbak er weer bij en ga er nog een keer doorheen. Je zult merken dat de twijfels ook gewoon wegkunnen. Het is zonde om alles wat goed is zomaar weg te gooien, dus kijk of je er andere mensen nog blij mee kunt maken!
 • Producten kunnen ook oud en niet meer bruikbaar zijn. Voor de houdbaarheid van make-up kun je in dit artikel terecht.
 • Vervolgens neem je de blijfbak, ook hier ga je nog een keer doorheen om te kijken of hier toch nog make-upjes in zitten die ook wegkunnen. Heb je van een bepaald product dezelfde kleur? Kies er hier dan 1 van uit die je wilt houden, de andere gaat weg. Wat heb je aan 2 dezelfde producten?

Alles is gesorteerd en je zult merken dat het nu al een opluchting geeft! Tijd om alles weer netjes in te ruimen.

Make-up opbergtips

Make-up netjes opbergen zal voor iedereen weer iets anders zijn, omdat niet iedereen dezelfde toilettafel of kastje gebruikt waar men het in opbergt. Toch kan ik je een paar tips geven waar je wat aan zult hebben.

 • Bakjes, mandjes en potjes. In het filmpje kun je zien welke bakjes en potjes ik heb gebruikt. Je kunt dit soort spulletjes vinden bij bijvoorbeeld budget winkels zoals de Action of Xenos. Zorg ervoor dat het voor het oog een eenheid blijft, dat houdt alles wat rustiger qua zicht.
 • Make-up producten die je iedere dag gebruikt, kun je het beste in het zicht bij elkaar hebben staan in 1 opbergbakje/potje.
 • Zorg ervoor dat de producten per categorie bij elkaar zijn opgeborgen, zoals lipsticks bij elkaar, oogschaduwdoosjes bij elkaar enzovoorts. Dat houdt het allemaal wat overzichtelijker.
 • Waarschijnlijk ben je ook wat producten tegen gekomen die al bijna op zijn. Doe deze ook in het everyday bakje, zodat je deze eerst kunt opmaken.

Heb je ook zin om alles eens even flink beet te pakken qua opruimen? Wacht dan niet te lang en begin er gewoon mee! Natuurlijk hoeft niet alles in één keer, dat is ook niet haalbaar, maar begin net als mij eerst met je make-up stash.

Lees ook:

Is het bij jou ook nodig om je make-up stash eens flink op te ruimen?

Be Dazzled!!

2 reacties

 • Reactielink Marushi zaterdag, 27 februari 2016 18:55 Geplaatst door Marushi

  Leuk filmpje! En handige tips, ik ben zelf wel van het ordenen. -x-

 • Reactielink Mariska vrijdag, 26 februari 2016 17:59 Geplaatst door Mariska

  Vooral de nagellak stash loopt snel uit de hand! Ik ben toevallig ook net bezig met mijn stash een beetje ordenen. Scheelt heel erg!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.