vrijdag, 04 maart 2016

Nagellak Opruimen - Project Organize #2

Geschreven door 
Nagellak Stash Opruimen! Project Organize Nagellak Stash Opruimen! Project Organize

Hoe blij wordt je van een mooi opgeruimde nagellak stash?

Heb jij ook eigenlijk iets té veel nagellak flesjes in je stash? Nagellakjes in alle kleuren van de regenboog van verschillende merken, maar vaak zijn er maar een paar kleurtjes die je ook echt daadwerkelijk gebruikt. Je nagellak stash zou dus best toe kunnen zijn aan een opruimbeurt!

In het tweede deel van mijn Project Organize ga ik aan de slag met mijn nagellak stash. In dit artikel kun je bekijken hoe ik dit heb aangepakt én geef ik tips hoe je het beste kan bepalen welke nagellak je juist wel en welke je beter niet kan houden. Kijk je mee?

Nagellak Opruimen | Project Organize

Nadat ik in deel 1 mijn make-up stash onder handen heb genomen is het nu de beurt om mijn nagellak collectie op te ruimen. Om precies te zijn was ik (voor de opruimsessie) in het bezit van maar liefst 123 nagellak flesjes. 123!!! En dan te bedenken dat ik zelden nagellak draag.....

Conclusie: Ik had teveel nagellak!

Ondanks dat ik weinig nagellak draag vind ik nagellak wel heel erg leuk en mooi staan. Vanwege mijn beroep als hairstyliste blijft "gewone" nagellak meestal niet langer dan een halve dag netjes op mijn nagels zitten. Dat is dus de reden dat ik weinig mijn nagels lak, totdat ik de gel nagellakjes ontdekte. Ook merk ik dat het heel erg per merk kan verschillen qua houdbaarheid op de nagels.

Mijn nagellak stash bewaar ik in een soort grote beauty tas die voor de opruimsessie overvol zat. Ik had eigenlijk geen idee meer welke lakjes en kleuren er allemaal inzaten, dus ik ben er eens even voor gaan zitten en heb al mijn nagellakjes stuk voor stuk bekeken, gesorteerd en opgeruimd.

In het filmpje hieronder kun je mijn Project Organize nagellak opruimen bekijken.

Vind je dit soort video's leuk om te zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe video's!

Nagellak Opruimtips

Hoe begin je met het opruimen van je nagellak stash? Daar heb ik maar één antwoord op: Gewoon beginnen! We hebben gekozen om de nagellak stash onder handen te nemen, dus we houden het voor nu ook echt alleen bij de nagellak producten.

Hoe ga je te werk:

  • Kies een dag uit en tijd voor de nagellak opruimsessie. Plan hier echt even wat tijd voor in, want het even snel willen doen ziet er niet in ;-).
  • Trek iets aan wat lekker zit en zorg dat je haar uit het gezicht is (staart of knot).
  • Verzamel alle nagellakjes bij elkaar, dus ook dat ene flesje die misschien nog op de keukentafel staat omdat je daar voor het laatst je nagels mee hebt gelakt.
  • Zorg dat je genoeg werkruimte hebt om alle nagellak flesjes uit te stallen. Zelf heb ik de badkamervloer als werkplek uitgekozen, maar je kunt dit natuurlijk ook aan tafel doen.
  • Begin met sorteren! De nagellak die je wilt houden zet je rechts van je neer en de nagellak die je weg wilt doen zet je links neer. De twijfel gevallen leg je even apart.
  • Klaar? Pak alle lakjes erbij die je wilt houden inclusief de twijfel gevallen. Vervolgens ga je deze allemaal op kleur sorteren, dus de roze lakjes in een rijtje naast elkaar, de rode, de nude kleuren enzovoorts. Op deze manier krijg je een heel goed overzicht welke kleuren je hebt en of er ook dubbele kleuren tussen zitten.
  • Nu ga je de dubbele kleuren bekijken en kies je er 1 nagellakje van uit die je wilt houden. Aan 2 dezelfde kleurtjes heb je niets, dus halveren maar!
  • Vervolgens bekijk je iedere kleur categorie en ga je eens goed nadenken of je ook daadwerkelijk elke soort tint mooi vind en gebruikt. Voorbeeld: Ik kwam erachter dat ik wel erg veel rode nagellak kleurtjes had terwijl ik vrijwel nooit rode nagels draag. Hier moest wat van weg, maar welke? Ik wilde er wel een paar houden, maar dan ook alleen de lakjes die ik ook echt mooi vind staan.
  • Testen! De nagellak kleuren waarbij je twijfelt ga je testen op je nagels. Met één streepje op je nagel kun je al gauw genoeg zien of de kleur mooi staat, kijk hierbij goed naar de huidskleur.
  • Misschien kom je ook nagellakjes tegen waarbij de substantie stroperig is geworden. Deze kun je beter gewoon weggooien, want die zijn oud geworden en dus niet meer bruikbaar.

Alles is gesorteerd en je zult merken dat er toch meer nagellakjes weggaan dan dat je in eerste instantie had gedacht :-). Tijd om alles weer netjes in te ruimen.

Nagellak Opbergtips

Nagellak kun je op verschillende manieren opbergen. Er zijn bijvoorbeeld speciale nagellak rekken waarop je de nagellak netjes naast elkaar kunt zetten. Dit zet je op je toilettafel of hang je op aan de muur. Wil je het niet zo in het zicht hebben, kies dan bijvoorbeeld een la in je toilettafel uit waar je alle lakjes bij elkaar in opbergt. Of misschien heb je wel in een ander kastje een mooi plekje over om alle lakjes netjes in op te bergen. Zelf heb ik een soort grote beauty tas waar alle flesjes in staan. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Ook kun je de nagellak per merk of juist op kleur gesorteerd opbergen. Zelf vind ik het prettig om per kleur alles bij elkaar te hebben staan.

Van de 123 nagellak flesjes in mijn stash zijn er nu nog 67 over. Een mooie halvering dus!!

Heb je ook zin om alles eens even flink beet te pakken qua opruimen? Wacht dan niet te lang en begin er gewoon mee! Natuurlijk hoeft niet alles in één keer, dat is ook niet haalbaar, maar begin net als mij eerst met je make-up stash en doe vervolgens je nagellak stash.

Hoeveel nagellak heb jij in je stash? Is het bij jou ook nodig om je nagellak eens flink op te ruimen?

Lees ook:

Be Dazzled!!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.