vrijdag, 11 december 2015

Mijn bloggers wishlist

Geschreven door 
Bloggers Wishlist Bloggers Wishlist

Voor een blogger zijn er een paar belangrijke dingen die je nodig hebt om te kunnen bloggen. Als eerste natuurlijk een website waar de blog te vinden is, daarnaast is een laptop of computer ook onmisbaar. Een fotocamera om mooie plaatjes te schieten en eventueel een filmcamera om filmpjes mee op te nemen zijn nodig, omdat het toch wel verstandig is om eigen materiaal op de blog te plaatsen. Als je het blog virus te pakken hebt, kom je er al snel achter dat er nog wel wat andere dingen zijn die je zou willen aanschaffen om de blog nog perfecter voor jezelf én voor de lezers te maken.

Zelf heb ik ook nog wel het één en ander te wensen voor mijn blog. Ik laat je in dit artikel zien wat mijn bloggers wishlist is op dit moment. Kijk je mee?

Dazzling Beauty's Bloggers wishlist

Nieuwe camera

Ondanks dat ik een foto- en een filmcamera heb wordt het tijd om een stapje verder te gaan. Een spiegelreflex camera staat daarom dan ook hoog op mijn blogger wishlist. Met mijn fotocamera kom ik nu een heel eind met plaatjes schieten, maar ik merk dat de foto's nog lang niet optimaal zijn. De compact fotocamera die ik heb, Sony Cyber-shot, gaat nu zo'n 10 jaar mee en ik merk dat deze niet meer het eeuwige leven heeft. Dus nog even doorsparen en dan zal er hopelijk binnenkort een spiegelreflex camera komen. De filmcamera, Panasonic HX-WA3, is heel fijn om te filmen. Vooral buiten zijn het prachtige beelden, binnen heeft de camera nog weleens wat moeite qua belichting. De filmcamera zal ik zeker nog wel blijven gebruiken.

Ringlamp

Naast mijn twee softbox lampen, waar ik erg blij mee ben, merk ik dat ik toch nog wat licht te kort kom. Zeker in de Winter maanden is het soms lastig om mooi natuurlijk licht te creëren en dat is snel in de foto's en video's terug te zien.

Wetboek voor bloggers

Ik ben gek op boeken die gaan over het ondernemerschap en het bloggen. Vaak lees ik ze dan ook in één ruk uit, omdat ik het reuze interessant vind. Het Wetboek voor Bloggers van Charlotte's Law staat hoog op mijn wishlist. Ik zie dit boek regelmatig in coments voorbij komen en ben nu wel erg nieuwsgierig geworden. Zeker i.v.m. de regels die bij het bloggen komen kijken.

Meer tijd

Het tijdsprobleem zie ik bij meerdere bloggers voorbij komen ;-). Gelukkig kan ik als ondernemer zelf mijn tijd indelen, dat heeft voordelen maar ook nadelen. Met een eigen bedrijf ben je al snel 24/7 bezig. Dat geeft niet, want je doet het allemaal voor jezelf en het voelt daarom ook minder als werken. Omdat ik (nog) niet van mijn blog kan leven moet er wel geld in het laadje komen. Naast het bloggen werk ik dus fulltime als hairstyliste en visagiste, wat dus inhoud dat ik niet altijd met mijn blog bezig kan zijn. Het liefste zou ik elke dag een nieuwe blogpost online willen zetten, maar dat gaat niet, dus ben ik op dit moment heel blij met minimaal 4 artikelen per week. Daarnaast is het ook lastig met uitnodigingen voor persevents. Vanwege mijn volle kappersagenda moet ik helaas vaak afzeggen. Meer tijd zou een uitkomst zijn, maar er zit nou eenmaal maar 24 uur in een dag ;-).

De eerste 3 wensen zullen er in de loop van een aantal maanden waarschijnlijk wel komen, de laatste (meer tijd) is een ander verhaal. Misschien zou ik in de toekomst meer tijd kunnen creëren, maar dat is maar net hoe alles loopt. Naast deze wishlist zijn er ook nog een heleboel kleine dingetjes waar ik soms tegenaan loop zoals bijvoorbeeld achtergronden voor foto's en filmpjes en technische kennis i.v.m. de website. Voor iemand die een paar jaar geleden een behoorlijke leek was op online gebied ben ik toch al een heel eind al zeg ik het zelf!

Sinds een paar maanden is de website van Dazzling Beauty helemaal vernieuwd en zie ik de bezoekersaantallen stijgen. Ik ben helemaal trots! Voor het nieuwe jaar zit ik alweer vol met nieuwe ideeën en plannen. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, dan kun je mij via verschillende social media kanalen volgen. De icoontjes rechts bovenaan de site brengen je naar het desbetreffende kanaal.

Heb je zelf een blog? Ik ben benieuwd wat jouw bloggers wishlist is! Ook ontvang ik graag tips over een goede spiegelreflex camera, want er is zoveel keus!

Be Dazzed!!

1 Reactie

  • Reactielink Fleur vrijdag, 11 december 2015 12:10 Geplaatst door Fleur

    Wat een leuk blogje!
    Zelf ben ik heel benieuwd naar het wetboek voor bloggers, misschien dat ik hem dit jaar maar eens stiekem onder de kerstboom leg, haha.
    En wat betreft een camera: Ik heb de Canon 600D en ik kan niet meer zonder! Een fijne camera voor niet té veel geld, maar zeker wel de prijs die hij waard is!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •