vrijdag, 01 april 2016

Dutch Comic Con 2016

Geschreven door 
Dutch Comic Con! Dutch Comic Con!

Het laatste weekend van Maart '16 vond de tweede editie van Dutch Comic Con plaats. Waar vele zich bezig hielden met de Paasdagen, was er ook een grote groep mensen die zich verplaatsten naar de Jaarbeurs in Utrecht om dit spectaculaire event bij te wonen.

Wat men misschien niet zo snel van mij zou verwachten, is dat ik toch stiekem wel een fan ben van superhelden, denk hierbij aan Spiderman, Batman, Deadpool, The Avengers enzovoorts. Maar ook films en tv-series die zich vooral niet in the real world afspelen. Ik ben een groot fan van Game of Thrones en The Walking Dead en vergeet niet de films van Harry Potter en Lord of the Rings, ook deze heb ik met passie gekeken. En zo zou ik nog wel meer op kunnen noemen, tijd dus om een kijkje te nemen op Dutch Comic Con!

Dutch Comic Con op Zondag

Het idee om naar Dutch Comic Con te gaan kwam pas een week van tevoren, eerlijk gezegd had ik me er nooit eerder in verdiept. Stripboeken heb ik nooit echt veel gelezen (met uitzondering van Suske & Wiske vroeger ;-)), dus ik dacht dat het eigenlijk niets voor mij zou zijn. Tijdens mijn verblijf in Tokyo ondekte ik de wereld van manga en Harajuku girls en keek fascinerend rond in de wijken Akihabara en Harajuku. In Japan worden veel beschrijvingen weergegeven in stripvorm, grappige plaatjes die aanduiden wat er bedoeld wordt. Uiteraard vindt je hier ook veel in Kawaii style.

Alles bij elkaar opgeteld, marvel + manga + fantasy + horror + harajuku + tv-series + films, zou Dutch Comic Con voor mij the place to be zijn! Een paar dagen van tevoren kocht ik twee tickets voor de Zondag, Zaterdag was al uitverkocht.

Het plan was om als Khaleesi - Daenerys Targaryen (Game of Thrones) verkleed te gaan, maar het was helaas veel te kort dag om nog de perfecte outfit te scoren. In de hoop dat het pakketje op tijd binnen zou zijn bestelde ik een pruik in Harajuku style. Ook deze was niet op tijd binnen, dus afgelopen Zondag ben ik maar als mezelf gegaan ;-).

Bij binnenkomst keek ik mijn ogen uit! Rechts stond de Batmobiel, links de auto van de Ghostbusters en recht voor mijn neus stond de Hulk. Vanaf het eerste moment dat we binnen waren had ik het al naar m'n zin. We hadden geen plan gemaakt voor het event, eigenlijk was ons plan om gewoon rond te kijken en ervan te genieten wat we tegen zouden komen.

Hulk
Dcc 3

Tijdens The Walking Dead op tv had ik de reclame van de nieuwe serie Outcast al gespot. Ook op Dutch Comic Con stond FOX met een promotie van Outcast. Hoe cool!

Outcast Dcc 2

Dutch Comic Con Cosplay

Tijdens Dutch Comic Con is er een groot gedeelte van de bezoekers die gekleed gaat als hun favoriete idool, ik heb dan ook bijzonder mooie cosplay verschijningen voorbij zien komen.

Cosplay 1
Dcc 4
Dcc 5
Cosplay 3
Cosplay 2
Dcc 14

Shoppen @ Dutch Comic Con

Dutch Comic Con is een ware walhalla om te shoppen. Er is een groot gedeelte ingericht met stands waar van alles te koop is. Zo zijn er bijvoorbeeld collector items te vinden, stripboeken, boeken, merchandise van marvel, series en films, cosplay attributen, games en meer. Oók wij zijn niet met lege handen naar huis gegaan ;-). Onze buit is 2 t-shirts, Hara Kiwi boekjes, een 'echte' walking dead kogel sleutelhanger en een surprise tasje van MostCutest.nl, deze was gevuld met Japans snoep. Ik ben gek op Japans snoep!

Dcc 8
Dcc 10
Dcc 11
Dcc 12
Dcc 9
Dcc 7
Dcc Haul
Onze DCC buit ;-)

Wat was er nog meer op Dutch Comic Con?

Na 3 uur te hebben rondgelopen en een Walking Bread te hebben gegeten (saucijzenbroodje) liep het event ten einde. Wij waren er dus niet vanaf dat de deuren open gingen en dat was prima. Wel spotte ik nog snel even de auteur van HEX, een boek dat ik 2 jaar geleden in één ruk heb uitgelezen. En hoe cool; er wordt een tv-serie van gemaakt!! Uiteraard was er nog veel meer te doen op Dutch Comic Con. Er waren verschillende acteurs waarmee je op de foto kon, hier diende je een extra ticket voor te kopen. Er waren sprekers, er vonden Q & A's plaats, er was een gaming area en een cinema. Al met al genoeg om je een hele dag/weekend te vermaken. Wellicht zal ik me daar de volgende keer wat meer in gaan verdiepen, maar voor een eerste keer Comic Con was het een bijzonder leuke dag!

Kun jij je vinden in één of meerdere van deze genres?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •