woensdag, 09 november 2011

Basis make-up

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Stappenplan voor een mooie basis make-up Stappenplan voor een mooie basis make-up

Een goede basis make-up voor een prachtige teint!

Eigenlijk wil iedereen het wel; zo´n mooie, stralende, frisse teint.

Maar hoe doe je dat? En welke producten kun je daar het beste voor gebruiken?

Ik heb voor jullie een stappenplan gemaakt voor een basis make-up voor een perfecte teint.

Stappenplan basis make-up

De Huid

Om te beginnen is het heel belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Voordat je make-up aanbrengt gebruik je eerst een goede dagcrème om de huid te voeden en te beschermen. Aan het einde van de dag is het belangrijk om de huid weer goed schoon te maken met een reinigingsproduct en te verzorgen met een nachtcrème.

Concealer

Concealer is een product waar je eigenlijk niet zonder kunt; het verbergt oneffenheden, het corrigeert en het maakt mat. Of je nu wel of geen donkere kringen onder je ogen hebt, hiermee maak je de huid onder de ogen wat gladder, rimpeltjes verminderen en denk eens aan de rode bloedvaatjes langs je neus. Camoufleer je pukkels en maak de frons tussen je wenkbrauwen wat milder. Ook is concealer een oplossing voor een glimmende neus. De kleur moet precies dezelfde kleur zijn als de huid of een tint lichter, nooit donkerder! Voor rode plekjes is er een groene camouflage stick. Je kunt het beste het product aanbrengen met een klein kwastje of met de vingertoppen. Niet uitsmeren, maar met kloppende beweging vervagen.

Rode plekwang zonder foundation

Rode plekwang met foundation

Basis make-up concealer

Foundation

Foundation moet de kleur van je huid egaliseren, niet veranderen! Je kunt foundation over het gehele gezicht gebruiken, maar ook alleen op bepaalde plekken. De meeste mensen testen een foundation op hun hand, maar dit is geen goede manier om de juiste kleur te bepalen. De huidskleur van je hand is anders dan de huidskleur van je gezicht. Voor de juiste kleur test je de foundation langs de kaaklijn richting de hals. Kies een kleur die gelijk is aan de huid of een tint lichter, nooit donkerder! Als je niets meer ziet van de foundation heb je de perfecte kleur! Zelf vind ik het prettig om de foundation met mijn vingertoppen aan te brengen. Maar je kunt ook een platte kwast of een make-up sponsje gebruiken. Breng wat foundation aan op de huid en masseer het lichtjes in met ronddraaiende bewegingen, daarna ga je verder met de kloppende bewegingen totdat de foundation mooi egaal op de huid zit. Niet wrijven, want dat veroorzaakt vaak vlekken! Er hoeven ook zeker geen dikke lagen foundation aangebracht te worden. Een goed product zorgt voor een goed dekkend effect!

Foundation foutFoundation goed

Basis make-up foundation

Poeder

Na de foundation breng je altijd een poeder aan. Poeder zorgt ervoor dat de make-up beter blijft zitten en matteert de glimmende huid. Poeder geeft een frisse uitstraling aan de teint. Zorg ervoor dat de kleur van de poeder dezelfde kleur is als de huid. Gebruik nooit een te donkere kleur, want die veroorzaakt vlekken. Wil je wel een zonnig kleurtje? Gebruik dan een terracotta poeder, die is daar speciaal voor gemaakt. Er zijn matte en glanzende poeders. Bij een glimmende huid kun je het beste voor een matte poeder kiezen. Bij een doffe huid kies je een glanzende poeder. Poeder breng je aan met een poederkwast. Met ronddraaiende bewegingen ga je zachtjes over de huid heen. En vergeet de oren en de hals niet mee te nemen!

Basis make-up poeder

Blush

Met rouge kun je een gezond kleurtje aanbrengen in het gezicht. Blush kun je het beste aanbrengen in een halve maan vorm, half op en half onder het jukbeen. Hiervoor gebruik je een blush kwast. Deze is iets kleiner dan de poederkwast. Je kunt de rouge eventueel ook met de vingertoppen aanbrengen. Blush is er in verschillende kleurtjes.

Basis make-up blush

Shapen

Als je alle stappen hebt gehad, kun je het gezicht nog shapen. Hiermee kun je nog wat extra corrigeren of accentueren. Alles wat je eigenlijk niet mooi vindt, denk aan een scheve neus, grote neus, onderkin, bolle wangen enz, maak je iets donkerder. Alles wat je wel mooi vindt en meer wilt benadrukken maak je iets lichter. De regel van het shapen is: alles wat je licht maakt komt naar voren, alles wat je donker maakt valt weg! Voor het shapen kun je het beste matte poeder gebruiken. De meest geschikte kleuren hiervoor zijn taupe, wit en beige.

Basis make-up shapen

Met dit stappenplan kun je een perfecte basis make-up maken voor een perfecte teint! Succes!!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •