zaterdag, 07 november 2020

Lange Boblijn | Knippen & Styling Tips

Geschreven door 
Lang boblijn haar knip tutorial! Lang boblijn haar knip tutorial!

De lange boblijn, ook wel de lob genoemd, is een super populair kapsel. Met een lange bob kun je naar wens variëren. Wil je een schuine boblijn of juist een kaarsrechte bob? Laagjes aan de achterkant of niet? Draag je de voorkant in een middenscheiding, zijscheiding of liever met een pony?

Met een lange boblijn is er dus van alles mogelijk en is ideaal voor halflange kapsels!

In dit artikel heb ik een knip tutorial voor je klaar staan waarin ik stap voor stap laat zien hoe je een lange schuine boblijn kunt knippen en geef ik je verderop in deze post nog wat extra styling tips!

Lange boblijn knippen | How To Tutorial

De lange boblijn kenmerkt zich doordat deze niet zo kort is als de klassieke boblijn. Het is bij het knippen van een boblijn dus zeer belangrijk dat je de wens van het model en de lengte goed op elkaar afstemt.

Ook zie je in het modebeeld de lange boblijn vaak met een langere lengte aan de zij- en voorpartij. Hierbij is de lengte in de nekpartij dus het kortste punt. Een lange bob kan ook in een rechte lijn geknipt worden, hierbij blijft de nekpartij dus ook lang. Voor beide varianten is het belangrijk dat het kapsel niet rond wordt geknipt, want dan is het effect van een boblijn verdwenen.

Er is dus van alles mogelijk wat betreft het knippen van een boblijn. Naast dat er verschillende bob varianten zijn, is het natuurlijk ook zeer belangrijk of de valling van het haar en het haartype het toelaten om in zo'n stoere lob geknipt te worden.

boblijn knippen

lange schuine boblijn

In de haar tutorial hieronder laat ik stap voor stap aan je zien hoe ik op mijn doll-head een lange boblijn knip waarbij ik de zijpartijen wat langer houd. Hierdoor zie je een mooie schuine lijn die van achter naar voren loopt. Je kunt zelf kiezen hoe schuin (of hoe lang) je de zijpartijen wilt houden. Hoe schuiner de bob loopt, hoe langer de zij- en voorpartij blijft.

Vind je dit soort haar knip tutorials super handig en leerzaam om te zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste video's!

GOEDE KAPPERSSCHAAR NODIG?Hier vind je een ruim assortiment!

Lange bob styling tips

Hoe kun je zo'n lange bob het beste stylen? Dat kan op verschillende manieren en is natuurlijk een beetje afhankelijk welk resultaat je wilt bereiken.

Een lange wavy bob is super populair en kun je op 2 manieren bereiken. Je kunt hiervoor een grove krultang gebruiken of je kunt grove krullen met een goede stijltang maken. Daarna kun je het kapsel eventueel met een texture spray afstylen.

Om lekker wat volume te creëren in het kapsel waarbij de punten mooi rond naar binnen vallen kun je het beste gebruik maken van een borstelföhn. Al jaren is de borstelföhn van Babyliss mijn favoriete föhn tool waarmee je in een handomdraai heel gemakkelijk je haar kunt föhnen. Voor extra stevigheid bij de aanzet kun je gebruik maken van een volumepoeder en vervolgens kun je het haar afstylen met een glansproduct om het kapsels extra te laten shinen.

Haar tip: Bekijk hier mijn föhn tutorial!

Heb je liever een super steile bob? Maak dan gebruik van een stijltang. Met een stijltang kun je de boblijn super stijl stylen. Maak het kapsel af door een glans product of een serum te gebruiken voor een extra smooth effect!

→ Tip: Bij heel dun en fijn haar zou ik het haar eerder föhnen vanwege de haardikte.

Ben je het losse hangende haar even zat? Een lange bob kun je ook heel gemakkelijk voor de helft opsteken. Het haar is natuurlijk niet lang genoeg voor een volledig opsteekkapsel, maar maak eens een leuke invlecht of opvlecht aan de zijkant van het haar of zet de zijpartijen in een twist vast naar achteren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

lange bob knippen

Be Dazzled!!

KNIPCURSUS

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •