vrijdag, 20 maart 2015

Wat doet make-up - mascara

Geschreven door 

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal?

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

In de reeks "Wat doet make-up?" zijn al eerder de artikelen wat doet make-up algemeen, wat doet oogschaduw en wat doet oogpotlood verschenen. In dit artikel van Wat doet make-up? ga ik wat meer in op het make-up product mascara.

Mascara

Door mascara te gebruiken in de make-up look maak je het oog sprekender en stralender. Mascara vind ik één van de musthaves die in je make-up stash moet zitten. Ben je niet zo van de make-up, gebruik dan in ieder geval wel een beetje mascara. Op de foto's hieronder laat ik zien wat mascara doet met het oog en hoe het gebruik ervan je make-up look af maakt!

Mascara
Mascara 2

Op de 2 foto's hierboven zie je links mijn oog zonder mascara en rechts met mascara. Het verschil kun je goed zien. Het oog met mascara straalt meer en ziet er sprekender uit. De mascara zorgt ervoor dat het oog meer open is en voor een frisse uitstraling zorgt. Zonder mascara ziet het oog er kaal uit en het geeft een wat vermoeiende blik.

Mascara 3
Mascara 4

Op de 2 foto's die je hierboven ziet zie je een opgemaakt oog zonder mascara (links) en een opgemaakt oog met mascara (rechts). Ook hier kun je duidelijk het verschil zien wat de mascara met het oog doet. Met mascara maakt de oogmake-up look compleet af en zorgt voor een stralender en sprekender oogopslag. Zonder mascara is het het gewoon net niet, de oogmake-up look blijft een beetje flauw.

Welke kleur mascara?

Mascara's zijn er in verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn zwart en bruin. Zwart vind ik persoonlijk mooier, omdat deze kleur het oog het meeste laat spreken. Bruin wordt vooral voor een naturel effect gebruikt. Bruin kan eventueel voor een vermoeide blik zorgen, dus pas daar mee op! Naast zwart en bruin zijn er ook nog de fellere kleurtjes zoals blauw, groen, paars en zelfs roze of geel!! Deze kleuren kunnen heel leuk staan bij de juiste oogmake-up look. Bijvoorbeeld blauwe mascara met blauwe oogschaduw is geen optie......gewoon niet doen ;-)!

Mascara aanbrengen

Voor het mooiste effect kun je het beste minimaal 2 laagjes mascara aanbrengen. Met 1 laagje is het resultaat meestal wat flauwtjes. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar 3 laagjes mascara. Je brengt op ieder oog om de beurt een laagje mascara aan tot je het gewenste "wauw oog" resultaat hebt ;-). Én vergeet niet om ook een laagje mascara op de onderwimpers aan te brengen, hier is 1 laagje meestal wel genoeg. Overdrijf niet door heeeeel veel lagen mascara aan te brengen, je wilt natuurlijk geen spinnenpoten of korrelige wimpers krijgen....

Mascara gebruiken? Ik zeg JA altijd!!

Make-up leestip:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •