zondag, 15 januari 2017

Game of Thrones Tour in Dubrovnik

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(16 stemmen)
Game of Thrones King's Landing in Dubrovnik! Game of Thrones King's Landing in Dubrovnik!

Ben je net als ik een groot fan van de tv-serie Game of Thrones, dan moet een Game of Thrones Tour in Dubrovnik hoog bovenaan je bucket list staan!

Kijk net als Sansa uit over de zee, loop als een vorst van King's Landing door The Red Keep, zoek de ingang van The House of Undying waar de draken van Daenerys Targaryen opgesloten zaten én doe net als Cersei Lannister The Walk of Shame (maar dan wel met kleding aan ;-)).

 

GoT King's Landing in Dubrovnik

Dubrovnik alias King's Landing, Capital of the Seven Kingdoms. Dubrovnik is het perfecte filmdecor voor de populaire tv-serie Game of Thrones en is dan ook de basis van King's Landing, Capitol of the Seven Kingdoms. Met name in de oude stad zijn vele filmlocaties te vinden waar verschillende scenes uit GoT zich hebben afgespeeld. Dubrovnik is zonder dat je fan bent van GoT al een populaire stad om een bezoek aan te brengen, maar als GoT fan is Dubrovnik zéker een Must-See!!

GoT tour 1

GoT tour 4


Game of Thrones Tour

Natuurlijk kun je op eigen houtje op zoek gaan naar de bekende Game of Thrones filmlocaties in Dubrovnik, maar voor wie niets wil missen is een Game of Thrones Tour een Must-Do! Een locale gids brengt je in zo'n 2,5 uur langs alle belangrijke GoT plekken in Dubrovnik. De gids verteld je alle ins & outs over de filmlocaties. Aan de hand van een fotoboek kun je per locatie zien welke scene er zich heeft afgespeeld.

GoT tour 3

Onze gids Ivan heeft meerdere malen meegespeeld als figurant, dus kregen we extra insiders informatie mee!


De belangrijkste hoogtepunten die wij in de Game of Thrones Tour hebben gezien en bezocht zijn:


Fort Lovrijnac

GoT tour 10

Fort Lovrijnac is het decor van The Red Keep in King's Landing. In het fort zijn vele verschillende scenes opgenomen.


Walls of Dubrovnik

GoT tour 2

De muren van Dubrovnik oftewel de muren van King's Landing, zijn een belangrijk decor van Game of Thrones. Het is grappig om te zien dat er tijdens de decor editing op de achtergrond nog vele kasteeltorens zijn toegevoegd waardoor je in eerste instantie deze filmlocatie bijna niet zou herkennen.


Old Town Dubrovnik

GoT tour 6

Het Oude stadsgedeelte van Dubrovnik is een wirwar van kleine smalle steegjes met lange trappen. Heerlijk om even in te verdwalen! Het decor van het oude stadsdeel van Dubrovnik is ook vele malen gebruikt in de serie.

En wie herinnerd zich de trap op de foto hieronder?

GoT tour 8

Juist! The Walk of Shame!

GoT tour 7


Pile Gate

GoT tour 5

De Pile Gate is de hoofdingang om de oude stad van Dubrovnik binnen te gaan. Hier hebben zich verschillende scenes afgespeeld in Kings Landing.


Minceta Tower

GoT tour 9

De Minceta Tower was het decor van the House of Undying in de stad Qarth. Hier probeerde Daenerys Targaryen de ingang te vinden van the House of Undying waar haar gestolen draken opgesloten zaten.

 

Nog buiten de muren van de oude stad van Dubrovnik vind je in de buurt van de hoofdingang, de Pile Gate, verschillende Game of Thrones Tour aanbieders. Deze bevinden zich op het pleintje waar de toeristeninfo zich bevindt. Zelf hebben wij hier ter plekke een GoT tour geboekt voor € 25,- p.p. Onze tour duurde zo'n 2,5 uur. Deze tour was tevens het eerste wat we deden tijdens ons bezoek aan Dubrovnik. Op deze manier zie je gelijk ook heel veel van de oude stad, 2 vliegen in 1 klap dus!


Twijfel je nog? Gewoon doen! Een Game of Thrones tour in Dubrovnik is zeker de moeite waard!!

 

reizen

 

Tip: Bekijk ook Roadtrip Kroatië!


Ben jij ook fan van de tv-serie Game of Thrones?


Be Dazzled!!


#affiliatedisclaimer

1 Reactie

  • Reactielink Birthe (van Wandering the World) maandag, 16 januari 2017 18:12 Geplaatst door Birthe (van Wandering the World)

    Zo cool! Is ineens aan onze bucket list toegevoegd. ;) We wilden al naar Kroatië voor Plitvice Lakes National Park, maar nu hebben we nog een reden meer om werk te maken van die reis. Bedankt!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •