maandag, 16 september 2013

Backpacken

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Backpacken is een avontuurlijke vorm van reizen Backpacken is een avontuurlijke vorm van reizen

Backpacken, met de backpack op reis!

De wereld is een stuk kleiner geworden, omdat we tegenwoordig naar vele landen met het vliegtuig kunnen reizen. Dus we zijn eigenlijk niet meer zo beperkt om binnen Europa te blijven, wat redelijk goed te doen is met een auto. Ook leuk, maar ik zie ook graag andere delen van de wereld!

 

Backpacken, een vorm van reizen

Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van reizen. Je kan gaan voor luxe, comfort of juist primitief. Hier zijn dan ook weer verschillende prijsklassen in te vinden. Duur, gemiddeld of budget. Je kan op eigen houtje gaan reizen of georganiseerd gaan. Met georganiseerd reizen zijn er ook weer verschillende mogelijkheden. Onze voorkeur gaat meestal uit naar op eigen houtje reizen. Voor veel mensen klinkt dit heel erg spannend en dat is het ook, maar het is ook ontzettend leuk! Je plant je eigen reis precies zoals jij het zelf wilt hebben. Één van de reisvormen die hier heel goed bij past is backpacken. En nee, dat is niet alleen maar in vieze hostels slapen. Dit hoeft absoluut niet! Je kan het zo luxe maken zoals je zelf wilt. Dit jaar hebben wij zelf ook weer een backpack vakantie op de planning staan! Waarom ik ga backpacken? Je beleeft een land op je eigen manier!

Backpacken

In dit artikel neem ik je mee tijdens mijn backpack bevindingen! Met o.a. de reis, wat heb je nodig, hoe plan je zo’n reis en beauty!

 

De backpack reis plannen

Wanneer

Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer je op vakantie wilt en hoeveel dagen je hiervoor wilt uittrekken. Dat kan verschillen van een paar weken tot aan een aantal maanden. Dit jaar trekken wij er 2,5 week voor uit.

 

Budget

Het is ook handig om een budget vast te stellen. Dus hoeveel je wilt uitgeven aan je backpack vakantie.

Dit zijn de 2 belangrijkste dingen om eerst vast te stellen. Hierna ga je verder kijken.

 

Waarheen

We gaan backpacken, dus we willen wel een beetje mooi weer. Het ligt eraan in wat voor tijd je gaat. Als het in Nederland winter is kun je beter iets verder zoeken dan Europa. Vaak zijn de wintermaanden heel erg geschikt om bijvoorbeeld naar Azië op vakantie te gaan. Azië kun je ook in andere maanden doen, maar dan heb je wel kans dat je midden in een regenseizoen zit. Ook dit is niet erg, alleen heb je zeker meer kans op regen. Op internet is tegenwoordig ontzettend veel te vinden over vakantiebestemmingen. Dus je kan het beste eerst een werelddeel uitkiezen en daar op verder gaan borduren. Voor nu houd ik het even bij Azië :-).

Backpacken

 

Vliegticket boeken

Als je bovenstaande dingen hebt vastgesteld is het tijd om een vliegticket te boeken. Hoe eerder je dit doet, hoe goedkoper je meestal uit bent. Er zijn verschillende sites waar je dit kunt doen. Het is het beste als hiervoor meerdere site bezoekt zodat je wat vergelijkingsmateriaal hebt. Voorbeelden hiervan zijn o.a. WTC, cheaptickets, schipholtickets enz. Persoonlijk boeken wij onze vliegtickets al graag via Vliegtickets.nl. Let op: Je hoeft niet per se op dezelfde luchthaven te vertrekken dan waar je aankomt. Dat is afhankelijk van je reisplanning. Met andere woorden; je hoeft niet per se een rondje te maken van A naar A, maar je kan ook van A naar B gaan.

 

De route plannen

Je hebt je vliegticket geboekt, en nu? Je gaat verder met een route plannen. Naar welke plaatsen wil je en welke bezienswaardigheden wil je graag zien. Misschien zijn er ook wel activiteiten die je graag wilt doen. Op internet is hier ook weer veel over te vinden. Je vult op google: Bezienswaardigheden …(plaats van bestemming) in of Wat te doen in …(plaats van bestemming). Dan verschijnt er vaak een heel rijtje aan sites die je hiermee kunnen helpen. Zelf kijk ik dan graag op Tripadvisor. Ook zijn er van bijna ieder land reisgidsen te koop. De reisbijbel voor backpackers is de Lonely Planet, deze reisgids is alleen verkrijgbaar in het engels. Hier staan een heleboel tips, bezienswaardigheden, slaapplekken, vervoer enz. in. Maar er zijn ook een hoop Nederlandstalige reisgidsen beschikbaar. Zelf nemen we meestal een stuk of 2 reisgidsen mee op vakantie. Wat ook handig is, is om een landkaart aan te schaffen van het land waar je heen gaat. Hier kun je dan gemakkelijk je route op uit stippelen. Hier gaat altijd wel even wat tijd in zitten, maar ik zelf vind het altijd heel leuk om te doen. Je hebt alvast wat voorpret!

Backpacken

 

Overnachtingen

Dit hoef je niet per se van tevoren vast te leggen, maar het kan wel. Als je voor langere tijd gaat (een paar maanden) dan regel je dit meestal ter plekke. Dit kost wat meer tijd, omdat je op zoek moet gaan. Ga je een paar weken dan is het wel lekker dat de overnachtingen vast staan. Het is ook een optie om de dag van tevoren een verblijfplaats te boeken via internet. Je moet dan natuurlijk wel een internet verbinding in de buurt hebben. Bijvoorbeeld in de jungle wordt dat wat moeilijker J. Je kan zelf kiezen wat voor accommodatie jouw voorkeur heeft. Hostels, bungalows, lodges, hotels, resorten enz. Deze accomodaties zijn allemaal te vinden op Trivago. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met een accommodatie. Wil je niets van tevoren boeken, dan is het wel verstandig om in ieder geval de eerste nacht vast te leggen.

Backpacken

Ga je voor avontuurlijk of voor comfort?

Backpacken

Een mix hiervan is ook leuk!

 

Benodigdheden backpacken

Het belangrijkste voor een backpack vakantie is natuurlijk een backpack!! Dit is een grote rugzak die je meeneemt in plaats van een koffer. Tijdens een rondreis is een koffer onhandig (tenzij je een georganiseerde busreis maakt). Is een backpack dan geen gesjouw? Nee, dat valt best wel mee. Als je een goede backpack hebt, die afgesteld is op jouw rug en lengte, dan is het prima te doen. Het is belangrijk dat je backpack vooral op je heupen rust en niet alleen maar aan je rug hangt. Laat je hiervoor goed adviseren in een gespecialiseerde winkel. Mijn backpack heb ik gekocht bij Bever.

backpacken

Het ziet er zwaarder uit dan dat het is!

Natuurlijk is er een heel lijstje wat je nodig hebt voor een backpack vakantie, maar daar ga ik in een ander artikel meer over uitweiden. De belangrijkste dingen hebben we: een bestemming, een vliegticket, een route, overnachtingen en een backpack!

 

Onze reis gaat dit jaar naar Cambodja!

 

Cambodja Angkor Wat

 

Wil je hier meer over weten, houd Dazzling Travels goed in de gaten!

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •