woensdag, 25 september 2013

Backpacken in Cambodja, de voorbereiding

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Planning rondreis in Cambodja Planning rondreis in Cambodja

Voorbereiding backpacken in Cambodja

In een vorig artikel gaf ik mijn tips over het backpacken, een vakantiebestemming kiezen, een vlucht boeken en accommodatie mogelijkheden. Wij kiezen dit jaar voor backpacken in Cambodja. Ik neem je mee met dit avontuur van begin tot eind! In dit artikel ga ik het hebben over de voorbereiding. Kijk je hieronder mee?

 

Backpacken in Cambodja, de voorbereiding

 

Reisroute Cambodja uitstippelen

Backpacken in Cambodja

Reisgidsen en internet

Na het lezen van 2 verschillende reisgidsen, National Geografics en Lonely Planet, en tips op het internet, Tripadvisor, zijn we erachter gekomen welke plaatsen en gebieden we van Cambodja willen zien. Zelf ben ik hier een paar maanden van tevoren aan begonnen, zodat ik goed op de hoogte ben van de bezienswaardigheden en activiteiten die er te doen zijn. En wat leuk is natuurlijk! Hier maak je een lijstje van. Dus de plaats met dingen die je daar wilt doen.

 

Landkaart van Cambodja

Ook hebben we een landkaart van Cambodja gekocht. Dit vind ik altijd heel handig om te hebben. Op zo’n grote kaart kun je goed en makkelijk je eigen route samenstellen. Zo’n grote kaart geeft een duidelijk overzicht van het land.

Backpacken in CambodjaDSC05353

 

Backpacken in Cambodja, de voorbereiding

Op de kaart omcirkel ik de plaatsen waar we naar toe gaan. Je kunt zien hoe de wegen lopen en op die manier plannen in welke volgorde je de plaatsen afgaat. Je kan eventueel ook met een felle stift de hele route op de kaart markeren. Wij doen 5 verschillende plaatsen aan waar we overnachten. Nu ga je kijken hoelang je ergens wilt blijven. Totaal verblijven we 16 nachten in Cambodja, dus op de meeste plaatsen zijn we meer dan 1 nacht. Dit kan je vaststellen met wat je wilt zien/doen op een plek.

Backpacken in Cambodja, de voorbereiding

 

Hoelang waar

Nu komt het lijstje wat je eerder hebt gemaakt met dingen die je wilt doen weer goed van pas. Zorg ervoor dat je niet te gehaast alles wilt doen. Heb je teveel dingen die je wilt doen, kijk dan of je eventueel wat kan schrappen. Als je op de plek bent kun je ook bepaalde dingen aan het toeval overlaten. Je hoeft je natuurlijk niet aan je lijstje vast te houden.

 

Accommodaties boeken

De route en de planning zijn vastgesteld. Nu is het tijd om de overnachtingen te boeken. Wij hebben besloten om alle nachten van tevoren vast te leggen. Je kan het ook een dag van tevoren of pas ter plekke doen. Wij hadden bepaalde accommodaties op het oog waar we graag heen willen, dus hebben we alles geboekt. Op deze manier ben je ook zeker van een slaapplek en kost het op vakantie ook geen tijd met zoeken naar een geschikte plek. Dit keer heb ik bijna alles via www.booking.com geboekt en 1 “hotel” rechtsstreeks via de accommodatie. Hotel staat hier tussen haakjes, omdat het een huisje middenin de jungle is. Dus ik weet niet of ik het dan wel een hotel moet noemen ;-)!

 

De backpack

Deze hebben wij allebei al in ons bezit, dus voor Cambodja hoeven we deze niet meer aan te schaffen. Als je er geen één hebt, dan kun je er misschien één van iemand lenen. Zelf ben ik daar niet zo van. Ik heb een paar jaar terug een heleboel rugzakken gepast en je merkt heel veel verschil hoe hij op je rug zit. Het is echt heel erg belangrijk dat zo’n backpack goed bij je zit! Ook hebben we allebei een kleine backpack. Deze nemen we mee als handbagage in het vliegtuig en we gebruiken deze tijdens excursies en korte tripjes tijdens de reis. Als de grote achterop zit kun je de kleine voor dragen. Ja, je lijkt net een pakezel, maar zo draag je ze gelukkig niet constant. Het handige hiervan is, is dat je je handen nog steeds vrij hebt!

backpacken in Cambodja

 

Inentingen en malariapillen

Cambodja is een land waar je de nodige inentingen voor nodig hebt. Wil je dit niet? Dan kun je beter een ander land uitkiezen waar je niets voor nodig hebt. Voor Cambodja heb je 3 verschillende prikken nodig. Ik hoefde er maar 2, omdat ik de 3e nog had. Sommige prikken zijn bijvoorbeeld voor 3 jaar geldig, anderen weer voor 10 of zelfs 25 jaar. Ik vind het geen pretje om te doen, maar ja, na een paar minuten is het weer klaar en je wilt toch goed beschermt op reis gaan! Ook zijn er voor Cambodja malariapillen nodig. Ik ben naar een inenting centrum geweest speciaal voor de tropen. Zij zorgen dat je de juiste prikken krijgt en schrijven je de pillen voor.

 

Paspoort en visum

Voor Cambodja heb je een paspoort nodig. Ik denk dat iedereen dat wel weet, maar toch…. Voor Cambodja geldt dat je paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Bij ons was dit niet het geval, dus we hebben een nieuw paspoort aangevraagd. Doe dit niet op het laatste moment!! Ook heb ik gelezen dat we voor Cambodja een visum nodig hebben. Per land verschilt dit! Ook de wijze hoe je aan een visum kan komen. Bij sommige landen moet je dit in Nederland al regelen en bij andere landen weer in het land zelf. Voor Cambodja kan het allebei. Wij hebben besloten om dat in Cambodja te regelen, dat is ook een stuk goedkoper.

 

Medisch paspoort

Dit heb je nodig als je medicijnen gebruikt. Dit is sowieso handig voor alle landen waar je naartoe gaat. Dit kan je bij je apotheek laten maken. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld je medicijnen kwijtraakt, in een ziekenhuis terechtkomt of iets dergelijks. Yep, deze heb ik zelf ook nodig.

 

Nederlandse ambassade

Het is belangrijk dat je weet waar je de Nederlandse ambassade in een land kunt vinden. Als er iets gebeurt kun je op hen terugvallen. Wij kwamen erachter dat Cambodja geen Nederlandse ambassade heeft. Na wat uitzoeken kwamen we erachter dat we dan naar de Britse ambassade kunnen gaan of naar de Nederlandse ambassade in Bangkok, Thailand. We hebben geplastificeerde kaartjes gemaakt met hiervan de adressen en telefoonnummers erop, zodat we deze ten alle tijden kunnen vinden.

 

Geld

In een ander land (buiten Europa) wordt meestal een andere munteenheid gebruikt. Je kan van tevoren eventueel bij de bank buitenlands geld aanvragen, dit duurt meestal even voordat je het binnen hebt. Wij pinnen meestal wat buitenlands geld van tevoren op Schiphol en in het land zelf. In Cambodja kun je met verschillende munteenheden betalen; Cambodjaanse Riel, Amerikaanse Dollar of in de grensgebieden met de Thaise Baht. Het is heel verstandig om naast je pinpas ook een creditcard mee te nemen.

 

De voorbereidingen zijn getroffen!

 

Onze route door Cambodja

Siem Reap à 3 nachten

Battambang à 1 nacht

Phnom Penh à 3 nachten

Tatai (jungle) à 2 nachten

Sihanoukville à 5 nachten

Siem Reap à 1 nacht

 

In een volgend Cambodja artikel: Wat neem je mee (beauty)

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •