zondag, 28 februari 2016

Bucket List Reisbestemmingen #2

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Mijn Bucket List Reisbestemmingen #2 Mijn Bucket List Reisbestemmingen #2

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn eerste Bucket List Reisbestemmingen hier op Dazzling Travels heb gedeeld. In dat afgelopen jaar heb ik alweer een paar bestemmingen kunnen afvinken. Het is dus tijd voor een update!

 

Reis Bucket List

Voor mijn reis bucket List houd ik een top 10 lijstje aan van plekken/plaatsen waar ik graag naartoe zou willen. De drang om eigenlijk alles van de wereld te willen zien wordt steeds groter. Nieuwe plekken ontdekken, andere culturen ontmoeten, interessante steden bezoeken, prachtige natuur, er is zoveel!!

Er zijn ontzettend veel mooie en interessante plekken op de aarde dat ik persoonlijk het niet zo goed begrijp dat er mensen zijn die jaar in jaar uit naar dezelfde vakantiebestemming afreizen..... Als je je daar prettig bij voelt, is daar natuurlijk helemaal niets mis mee. Mij (ons) daarentegen zul je niet zo snel 2x op dezelfde plek zien.

Als je Dazzling Travels al wat langer volgt heb je misschien wel gemerkt dat Azië een grote favoriet van ons is en hebben dan ook al aardig wat landen in dit werelddeel gezien. Maar er zijn nog meer landen/werelddelen waar ik graag eens naartoe zou willen. In mijn nieuwe reis bucket list staan ook nog een aantal bestemmingen van de vorige lijst, er zijn er een paar geschrapt zoals Japan en de Filipijnen en er staat ook weer wat nieuws tussen.

Ik heb een top 10 gemaakt om niet bijna alle landen van de wereld op te hoeven noemen. Het is wel duidelijk denk ik hé? Ik wil dus overal naartoe ;-). En dan het liefst op eigen houtje.

 

Mijn Top 10 Bucket List Reizen

West Coast USA

Deze reis stond een aantal jaar geleden al gepland en geboekt, alleen hebben we deze moeten annuleren vanwege mijn periode van ziek zijn. De reisgidsen en planning liggen nog steeds klaar en ik denk dat deze reis binnen een paar jaar er wel van gaat komen. Waarom we deze reis nog steeds niet hebben gemaakt? Geen idee, er kwam eigenlijk steeds iets anders op ons pad.

 

Peru

Peru is een nieuw land op mijn bucket list. Het lijkt me o.a. geweldig om de verborgen Inca stad Machu Picchu te bezoeken!


Egypte

Ik moet en zal een keer die piramides in het echt willen zien!


India

India is nieuw in mijn lijstje. Naast de bezienswaardigheden zou ik hier ook graag wat meer over Yoga willen leren.


Ijsland

Ijsland lijkt mij ook een bijzonder land met een mooi landschap!


Transsiberië expres (incl. China)

Met de trein van Moskou naar Beijing. Dit lijkt me een geweldige avontuurlijke reis. Na deze treinreis zou ik nog wat tijd in China willen doorbrengen. In mijn vorige bucket list stond China apart, maar dat zou ik in combinatie willen doen met de transsiberië expres.

China spreekt me ook al lange tijd aan om een keer naar toe te gaan. Het is een immens groot land, dus waar precies naar toe in China weet ik niet. In ieder geval wil ik de Chinese muur een keer gezien hebben.

Ik ben dus afgelopen jaar wel in China (Hong Kong en Macau) geweest, maar de Chinese muur was totaal niet in de buurt. Dus China blijft nog steeds op de bucket list staan.


Mexico

In Mexico zou ik de Maya tempels willen bezoeken en dan misschien in combinatie met de landen Belize en Quatemala.


Bosnië in combinatie met Kroatië

Bosnië komt denk ik op weinig lijstjes voor om naar toe te willen gaan. Hier heb ik een reden voor. Mijn vriend heeft 2x in Bosnië gelegerd gezeten en hij zou dit land graag een keer aan mij willen laten zien. Ook ben ik hier wel nieuwsgierig naar, want het schijnt ontzettend mooi te zijn in Bosnië.

Ik zou dit dan combineren met Kroatië. Een roadtrip met het startpunt in Bosnië en het eindpunt in Kroatië.

 

Lapland

Slapen in een iglo en je laten vervoeren in een slee met huskey honden. Ja, dat lijkt me wel wat!


Op Safari

Ik zou dolgraag een keer op Safari willen in Afrika. En of dat nou in Zuid-Afrika, Namibië, Zambia of een ander land in dit werelddeel is, daar ben ik nog niet echt uit :-).

 

Afgevinkt:

Japan Dit was een geweldige ervaring!

Filipijnen Toch zou ik hier nog eens naar terug willen, maar dan om een paar andere eilanden te bezoeken!

 

Bovenstaand lijstje van reisbestemmingen waar ik graag naartoe zou willen zijn mijn favoriete plannen op dit moment, maar dat kan zomaar weer een beetje veranderen hier en daar, hoewel deze landen wel al een poosje in mijn hoofd zitten. Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn het over het algemeen verre reizen die ik hier heb benoemd. Natuurlijk is er dichtbij of zelfs in Nederland ook nog een hele hoop te ontdekken.

 

Waar gaat de reis dit jaar naartoe?

Omdat we vorig jaar binnen 8 maanden 2 verre reizen hebben gemaakt, zullen we het dit jaar iets rustiger aan doen. Het hangt een beetje af wat ons budget ons toe laat. Voorzichtig maken we een plannetje voor Bosnië en Kroatië, maar we zijn net zo veranderlijk als het weer ;-). En korte tripjes zoals Belfast vorig jaar zijn ook heel leuk om te doen. Het kan dus nog alle kanten op gaan!

 

Welke bestemmingen heb jij op je reis bucket list staan? Ik ben benieuwd, misschien breng je mij weer op andere ideeën!


Be Dazzled!!

 

 

1 Reactie

  • Reactielink Beautyjuf zondag, 28 februari 2016 17:48 Geplaatst door Beautyjuf

    Van jouw mooie lijstje mag ik er al twee afstrepen: Zuid-Afrika en Peur / Bolivia. Beiden een prachtige ervaring. Al is de natuur en cultuur natuurlijk compleet anders. De Machu Picchu is waanzinnig mooi om te zien. Evenals de safariparken in Zuid-Afrika. Yup, de big five heb ik gespot in een driedaagse reis :-) Ahh, Japan staat momenteel op ons lijstje. Tof dat jij daar al bent geweest. Lijkt me een geweldige ervaring! Fijne zondag, meid!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •