zondag, 21 februari 2016

Bijzondere Overnachtingen Op Reis

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Bijzondere overnachting in Rainbow Lodge, Cambodja Bijzondere overnachting in Rainbow Lodge, Cambodja

Tijdens het reizen kom je vaak verschillende overnachtingsplekken tegen en ik heb dan ook al aardig op wat verschillende slaapplaatsen geslapen. Nu moet ik erbij zeggen dat ik geen budget backpacker ben die de goedkoopste hostels opzoekt, ik noem mijzelf meer een luxe backpacker. Twee of drie sterren hotels met een comfortabele kamer en een goed bed zijn voor mij een must als ik op reis ben. Toch verblijf ik ook weleens op budgetplaatsen die ik de moeite waard vind omdat ze weer apart en bijzonder zijn.

De combi van budget en luxe door elkaar heen is voor mij een ideale vakantie.

In dit artikel heb ik een selectie gemaakt van mijn meest bijzondere slaapplekken tijdens mijn reizen. Er staat van alles tussen, van jungle tot stad en van budget tot een 5-sterren hotel. Kijk je mee?


Capsule Hotel Tokyo, Japan

Eén van de meest bizarre slaapplekken waar ik heb overnacht was in een capsule hotel in Tokyo. Voor Japan zijn dit dé budget hotels als je niet al te veel geld wilt uitgeven, want Japan (en dan vooral Tokyo) is vrij prijzig qua accomodatie.
Voor één nachtje wilde ik graag een capsule hotel meemaken. Dus we boekten voor onze laatste nacht in Tokyo twee capsules op een gemengde slaapzaal. Vaak hebben capsule hotels ook een aparte mannen- en vrouwenslaapzaal, maar wij wilden toch graag bij elkaar blijven, dus hadden we twee capsules boven elkaar op de gemengde zaal.

capsule hotel Tokyo

Deze capsules waren ongeveer 1 meter breed, 1 meter hoog en 2 meter diep. Je kan hier rechtop in zitten en languit in liggen. Met een rolgordijntje sluit je de capsule af voor privacy. Heb je last van claustrofobie? Dan is dit geen aanrader ;-). Persoonlijk vond ik dit een bijzondere ervaring en moet je gewoon een keer meegemaakt hebben als je in Japan bent!


Rainbow Lodge in Cambodja

De Rainbow Lodge in Cambodja is één van de mooiste en bijzonderste plekken waar ik heb overnacht. De rust, de natuur, je bent hier echt in the middle of nowhere. Het is een eco-lodge met totaal 7 huisjes middenin de jungle. Mocht je naar Cambodja gaan, dan moet je zeker overwegen om op deze plek een paar nachtjes te vertoeven.

Rainbow lodge cambodja


Riad in Marrakech

In Marrakech heb ik in een Marokkaanse Riad overnacht. Dit is zoveel leuker en knusser dan een "gewoon" hotel en je bent gelijk in de sferen van duizend-en-één-nacht!

ryad marrakech

Ryad kamer maarakech


Open hut op palen in Thailand

Na de jungletrekking in Thailand kwamen we bij ons overnachtingskamp aan. Dit was een soort slaapzaal op palen tegen een berg aan, de voorkant was open en iedereen sliep op een matje op de grond onder een klamboe.

Thailand olifantenkamp

Er is niets mooier dan 's ochtends wakker worden door de geluiden van de natuur uitkijkend over de rijstvelden.

thailand jungle


Slaaptrein van Ayutthaya naar Chiang Mai, Thailand

Soms zijn de afstanden die je af moet leggen om van A naar B te komen best wel ver en is het zonde om hier een hele dag aan te besteden. In Thailand besloten we daarom om in de nacht te gaan reizen. Dit deden we met de slaaptrein die ons van Ayutthaya naar Chiang Mai bracht. Na het avondeten kwam de bemanning de bankjes ombouwen als een soort stapelbed.

slaaptrein thailand


Horror Motel in de USA

Als je een roadtrip maakt door de USA hoef je eigenlijk niet van tevoren een accomodatie te boeken. Ben je op een zeer toeristische plek tijdens een feestdag? Dan is het WEL verstandig om van tevoren iets te boeken. Tijdens ons bezoek aan de Niagara Falls heeft het ons best wel wat tijd gekost om een slaapplek te vinden. Vanwege een nationale feestdag waren de hotels en motels overvol geboekt. Na lange tijd kwamen we dit motel tegen, het was onze enigste optie, dus voor één nachtje moest het maar.....

motel usa

Waarom deze slaapplek in dit rijtje staat? Eigenlijk was het toch wel een bijzondere overnachting, anders dan anders ;-). Laat ik het zo zeggen; er was nog net geen gekrijt persoon op de vloer getekend..... Dit was echt zo'n motel die je in horror films voorbij ziet komen.


Slapen op de rivier, Thailand

De hotelkamer had niet veel te bieden, maar het bevatte alles wat je nodig had, zoals een bed, douche, toilet en klamboe. Verder was dit een prachtige locatie middenin de natuur op een rivier.

Thailand woonboot


Marriott Hotel in Hong Kong

Om de reis Hong Kong en Filipijnen af te sluiten sliepen we de allerlaatste nacht in een hotel dichtbij de luchthaven. Dat was het 5-sterren hotel Marriott Hong Kong. Wauw, super mooi hotel, heerlijk bed en hemels ontbijt!! Wat wil je nog meer als je op vakantie bent?

Marriot hong kong

Over de combi van budget en luxe gesproken; 1 nacht in dit hotel kostte ons evenveel als 4 nachten in El Nido op de Filipijnen ;-)!!


Dit was mijn lijstje van de meest bijzondere slaapplekken waar ik heb overnacht tijdens mijn reizen. Hopelijk mag ik daar nog vele mooie en bijzondere plekjes aan toevoegen!


Wat is voor jouw de meest bijzondere slaapplek waar je ooit hebt overnacht?


Be Dazzled!!

 

Overnachtingen wereldwijd!

1 Reactie

  • Reactielink Kim zondag, 21 februari 2016 12:29 Geplaatst door Kim

    Ah dat eerste concept lijkt me niet zo fijn haha. Krijg er een beetje claustrofobie van als ik er naar kijk ;)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •