zondag, 24 april 2016

De tempels van Angkor (Wat)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Ta Prohm tempel in Angkor! Ta Prohm tempel in Angkor!

Als je naar Cambodja gaat moet je zeker een bezoek brengen aan de tempels van Angkor. Het grote tempelcomplex met als hoofdtempel Angkor Wat bedraagt een oppervlakte van 126,6 hectares en is daarmee het grootste religieuze monument ter wereld. Sinds 1992 is Angkor opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Met ruim 100 tempels die in het gebied te vinden zijn zou je er minstens een week voor uit moeten trekken wil je alles zien. De meeste bezoekers kiezen voor één of twee dagen om de prachtige tempel ruïnes te aanschouwen. Maar welke tempels kies je dan? In dit artikel laat ik een aantal mooie impressies zien van de belangrijkste tempels van Angkor die je absoluut niet mag overslaan. Kijk je mee?


De belangrijkste tempels van Angkor

Het tempelcomplex van Angkor kent vele mooie tempels. Om ze allemaal te bekijken is misschien een beetje veel, daarom heb ik de belangrijkste 3 tempels hieronder voor je op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen.

Angkor Wat

angkor wat

Angkor Wat is de hoofdtempel van het tempelcomplex en is daarmee ook de belangrijkste, ook is deze tempel het symbool op de vlag van Cambodja.

 

Ta Prohm

Angkor tempel Ta Prohm

Ta Prohm is één van de grootste tempels van Angkor. Het meest bijzondere is het aanzicht van de jungle die dwars door deze tempel heen groeit. Deze tempel wordt ook nog weleens gebruikt als decor in films zoals bijvoorbeeld Tombraider.

 

Bayon

Angkor Bayon

Bayon is de tempel met de vele gezichten. Een indrukwekkend staaltje beeldhouwwerk.

Als je deze drie tempels in de route verwerkt, kom je ook langs andere mooie exemplaren.

 

Impressie van andere tempels in Angkor

tempels Angkor

tempels in angkor

Angkor tempels

tempels van Angkor

 

Bovenstaande tempels kun je gemakkelijk in één dag bezoeken. Tijdens ons bezoek aan Angkor hebben we een tuktuk gehuurd voor één dag. Onze chauffeur (van ergens in de 80) bracht ons naar de mooiste en beste plekjes van het tempelcomplex en wist hier en daar de grote toeristenstroom te ontwijken. Belangrijk is om hier een hele dag voor uit te trekken om zoveel mogelijk te kunnen zien, uiteraard zou je hier ook nog een tweede dag aan vast kunnen plakken. Hoe fantastisch ik tempels en ruïnes ook vind, na een volle dag in dit prachtige gebied was ik voldaan. De tuktuk hadden wij via ons hotel in Seam Riep geboekt.

 

Als Azië fan ben ik gek op tempels en ruïnes. Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid op reis?

 

Be Dazzled!!

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •