zondag, 15 mei 2016

Gekke dingen om te doen in Tokyo

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
Uilen aaien in het uilencafé in Tokyo! Uilen aaien in het uilencafé in Tokyo!

Tokyo is een bizarre grote stad met vele bezienswaardigheden, maar er zijn ook een heleboel gekke en leuke dingen die je kunt doen die je alleen in Japan vindt.

Bedenk maar iets, in Japan is (bijna) alles mogelijk! En dan vooral in Tokyo kom je de meest bijzondere dingen tegen.
In dit artikel vind je mijn top 5 van leuke en gekke dingen die je móét doen als je in Tokyo bent. Lees je mee?


5 gekke dingen die je moet doen in Tokyo


Dierencafé

Dierencafés vind je door heel Tokyo en zijn ontstaan vanwege de kleine woningen waarin de meeste japanners leven. De huizen zijn zo klein dat er geen plek is om een huisdier te houden. Om toch in aanraking te komen met huisdieren zijn er de dierencafés.
Een half uurtje knuffelen met konijntjes of katten, tien minuutjes uilen aaien of een geit, het kan allemaal! Sinds kort schijnt er ook een egelcafé en een slangencafé geopend te zijn in Tokyo. Die laatste lijkt me toch wat heftig ;-).

Japan tokyo

Het konijnencafé is ge-wel-dig! Hier dien je wel even te reserveren, dit kan ook ter plekke en misschien dat je even een uurtje moet wachten, maar het is zeer de moeite waard. Kleine lieve stampertjes die rondhuppelen, groene snacks bij je komen eten en een knuffel komen halen.

konijnencafe

Dit konijnencafé heet R.A.A.G.F en is een absolute aanrader als je gek bent van konijnen.

uilencafe snacks 

Het uilencafé is een andere bijzondere gewaarwording. Nadat je het verplichte drankje en snackje hebt genuttigd mag je onder begeleiding tien minuten de uilen aaien, deze zitten in een speciale ruimte.

uilencafe tokyo

Helaas kan ik je niet vertellen hoe dit uilencafé heet, omdat alles in japanse tekens hier wordt aangegeven, wij hebben er dan ook best een lange tijd naar gezocht. De meningen zijn wat verdeeld om naar zo'n uilencafé te gaan. In dit café worden de uilen heel erg goed verzorgd én er wordt streng op toegezien dat de bezoekers de regels naleven.

In beide dierencafés die ik heb bezocht worden de dieren zeer goed verzorgd en behandeld. Ik denk dat er helaas veel huisdiertjes zijn waar minder naar omgekeken wordt.


Karaoke

In Japan houden de mensen van karaoke. Of dat nu in een vol cafe is of met een klein gezelschap in een privé kamertje, karaoke is een grote vorm van ontspanning voor de japanners. In Tokyo zijn er dan ook veel karaoke mogelijkheden.

karaoke tokyo

Zie je het niet zo zitten om voor een heel publiek je zangkunsten te tonen, huur dan gewoon een privé kamertje. Zo huurde wij een kamer om eens even een half uurtje flink los te gaan met ons zangtalent ;-).


Pachinko

Een andere favoriete bezigheid van de locals is het spelen van een potje pachinko. Loop een pachinko hal in en aanschouw de ruimte die volstaat met gokautomaten waar duizenden balletjes tekeer gaan.

pachinko

Nog steeds heb ik geen idee hoe dit spel werkt, maar het is in ieder geval bizar om te zien.


Robot show

90 minuten lang heb ik mijn ogen uitgekeken tijdens de robot show in Robot Restaurant.

robot restaurant tokyo 

Robots in allerlei vormen en maten zoals vuurspuwende draken, kung-fu panda, de onderwaterwereld, vechtende varianten, je kan het zo gek niet bedenken. De robots geven samen met de dansers en laserlampen een spectaculaire show weg. Als je denkt dat het niet gekker kan, wordt het juist nóg meer over de top! Een echte aanrader als je van een avondje crazy houdt.


Capsule hotel

Het meest vreemde hotel waar ik ooit heb geslapen was in een capsule hotel in Tokyo.

capsule hotel Tokyo

Wil je vooral budget reizen in Japan, dan zijn dit uitstekende hotels. Als je claustrofobisch bent, dan zou ik dit niet doen. Maar voor één nachtje is slapen in een capsule hotel ook echt weer een must-do voor als je iets aparts wilt ;-).


Extra tip: Loop gewoon eens een gebouw binnen, vaak stuit je op leuke dingen die vanaf de buitenkant vaak niet te zien zijn. Zo kom je bijvoorbeeld ineens bij een grappig winkeltje terecht, sta je voor de voordeur van een kattencafé of blijkt daar een heel fijn restaurantje te zitten.


Mocht een bezoek aan Tokyo op de planning staan? Have Fun!! En geniet van al het moois wat Tokyo te bieden heeft.


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •