zondag, 05 juni 2016

Reisplannen: Kroatië en Bosnië & Herzegovina

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Reis voorbereidingen voor Kroatië en Bosnië & Herzegovina! Reis voorbereidingen voor Kroatië en Bosnië & Herzegovina!

De vliegtickets zijn geboekt, dus de voorpret kan beginnen voor de road trip in Kroatië en Bosnië & Herzegovina.

Met de landkaart van Kroatië en Bosnië & Herzegovina bijna iedere dag uitgevouwen op de grond is de grote puzzeltocht van de routeplanning begonnen. Globaal is er een plan, ik twijfel nog wat tussen verschillende plaatsen. Ben je benieuwd naar deze voorbereidingen? Dazzling Travels neemt je mee met de voorpret!

 

Road Trip Kroatië en Bosnië & Herzegovina

Het idee om een road trip door Kroatië te maken was er al wat langer en om een paar dagen door Bosnië & Herzegovina heen trekken was daar al snel aan toegevoegd. Een mooie combi om deze twee landen te ontdekken. Zoals je misschien wel van ons weet gaan wij bijna nooit op reis via een reisorganisatie. Alles lekker zelf regelen en plannen maakt voor ons een reis ideaal! Ook voor de volgende trip zijn de voorbereidingen al in volle gang, het wordt een road trip door Kroatië en Bosnië & Herzegovina.

Kroatië is geen onbekend vakantieland, het wordt steeds populairder. Bosnië & Herzegovina is daarentegen wat minder bekend om naartoe op vakantie te gaan. Waarom we een paar dagen door Bosnië & Herzegovina gaan trekken? Het lijkt ons een groot avontuur naast wat persoonlijke redenen ;-). Over Bosnië & Herzegovina is dan ook nog niet zo heel veel te vinden zoals reisgidsen e.d. Ook op internet is de info nog wat magertjes. De stad Sarajevo is wel al wat meer upcoming als stedentrip.

Omdat we ongeveer 2,5 week door deze 2 landen gaan trekken lijkt het me verstandig om een goede routeplanning te maken. Ook omdat we een beetje aan een tijdslimiet vastzitten ga ik waarschijnlijk alle overnachtingen alvast van tevoren vastleggen. Het meeste boek ik altijd via booking.com.


Wat wordt de route door Kroatië en Bosnië & Herzegovina?

Kroatië

Zagreb
Als eerste heb ik de vliegtickets geboekt, dit keer kwam ik het goedkoopste uit via vliegtickets.nl. Een retourtje Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Hier verblijven we gelijk 3 nachten om deze stad te verkennen.

Bosnië & Herzegovina

Bugojno
Daarna huren we een auto en rijden gelijk door naar Bosnië & Herzegovina om in het kleine stadje Bugojno te overnachten. Via booking.com was er nog maar één accommodatie beschikbaar van de twee ;-), dus deze heb ik gelijk geboekt. Echt hotels vind je hier niet, dus we gaan voor een familiehuis met Bosnische inrichting :-). Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik in dit land niet op de bonnefooi een slaapplek wil zoeken, zeker omdat er in bepaalde streken weinig keuze is.

Sarajevo
Vervolgens rijden we door naar Sarajevo om daar 2 nachten te verblijven om de stad te verkennen. Hier is veel meer keuze qua accommodaties. Ik ben erg benieuwd naar deze stad!

Mostar
Onze laatste verblijfplaats in Bosnië & Herzegovina zal de stad Mostar worden waar we maar één nachtje zullen slapen.

De route door Bosnië & Herzegovina staat vast. Vanuit Mostar rijden we Kroatië weer in met als eerste stop Dubrovnik.

Kroatië

Dubrovnik
In Dubrovnik is het plan om 2 nachten te verblijven.

Vanaf dit punt is de route nog een beetje wankel.

Split of Trogir via Korcula Island
Vanuit Dubrovnik gaan we naar split en Trogir, waar de overnachting zal plaats vinden twijfel ik nog een beetje.
Ook is het idee om via Korcula Island naar Split te gaan waar we waarschijnlijk een nachtje zullen blijven.

Zadar
Om deze vakantie nog een beetje relaxed te kunnen doen wordt Zadar de plek waar we 3 overnachtingen zullen hebben. Vanuit hier kunnen we misschien nog een tripje plannen naar één van de eilandjes.

Plitvicka Jezera
De watervallen van Plitvicka staan sowieso op de planning en komen aan het einde van de route op de planning. In deze buurt of misschien aan de kust een nacht of 2.

Hierna zit de road trip erop en rijden we weer terug naar ons beginpunt in Zagreb om vervolgens weer terug te vliegen naar Nederland. Maar denken we nog maar niet aan ;-). Eerst genieten van de voorpret, de Capitool reisgids van Kroatië doorspitten en daarna op reis!


Ben jij weleens in Kroatië en/of Bosnië & Herzegovina geweest? Heb je nog tips? Deze zijn uiteraard welkom!


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •