donderdag, 11 augustus 2016

DIY Travel Moodboard

Geschreven door 
Travel Moodboard DIY! Travel Moodboard DIY!

Een moodboard kun je voor heel veel onderwerpen maken, maar in dit artikel gaan we voor een Travel Moodboard!

De mooiste inspirerende plaatjes van landen, plaatsen en plekken die je graag zou willen bezoeken allemaal bij elkaar als inspiratiebron op je eigen travel moodboard. Hoe je deze DIY maakt laat ik je verderop in dit artikel zien. Kijk je mee?

Travel Moodboard

Een moodboard maken is hartstikke leuk en creatief om te doen en wordt ook wel een inspiration board of collage genoemd. Een moodboard kun je over allerlei verschillende onderwerpen maken, maar voor nu blijven we bij het onderwerp travel. Voor een Travel moodboard ga je dus op zoek naar plaatjes die jouw inspireren van plaatsen of plekken waar je graag naartoe zou willen en reizen die je graag zou willen maken. En misschien kom je tijdens het zoeken naar plaatjes wel op hele andere reis ideeën! Zo'n travel moodboard ziet er voor iedereen dus weer heel anders uit.

Wat heb je nodig:

  • Tijdschriften
  • Schaar
  • Lijm
  • Canvas

Hoe maak je een travel moodboard?

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om een travel moodboard te maken. Je begint met het bladeren door verschillende tijdschriften. Je hoeft niet per se nieuwe tijdschriften te kopen, oudere tijdschriften kun je hier ook heel goed voor gebruiken.

tijdschriften

De plaatjes die jouw gelijk aanspreken knip je uit. Dit kunnen ook woorden of zinnen zijn of zelfs kleine stukjes tekst die je leuk vind. Denk hierbij aan plaatsnamen bijvoorbeeld of het woord backpacken, alles wat naar jouw idee met reizen te maken heeft kun je gebruiken.

Vervolgens ga je de knipsels sorteren en bekijk je ze stuk voor stuk allemaal nog een keer. Misschien zit er een knipsel bij die je toch niet zo heel erg aanspreekt, deze doe je gewoon weer weg. Zorg ervoor dat je alleen nog maar knipsels overhoudt die je écht op je travel moodboard wilt hebben.

knipsels

Leg de knipsels, plaatjes en woorden op een leeg canvas. De grootte van het canvas kun je zelf bepalen. Tip: Bij budget winkels zoals de Action kun je voor een paar euro al een canvas kopen. Zelf heb ik voor twee kleine canvassen gekozen, omdat ik niet per se mijn gehele travel bucket list in één keer hoef op te plakken. Dan zou ik gelijk een hele muur kunnen behangen..... ;-) Vaak heb je wel een idee welke plaatsen of reizen er hoog bovenaan je bucket list staan of er komen juist nieuwe travel inzichten naar voren vanwege het doorbladeren van de tijdschriften. De keuze is dus geheel aan jezelf!

plaatsen

Als je een mooi geheel van de knipsels hebt gemaakt en je bent tevreden, dan kun je alles op het canvas opplakken met lijm.

Mijn Travel Moodboards

Zelf heb ik gekozen om twee travel moodboards te maken. De eerste is met plaatjes van landen en gebieden die me heel erg aanspreken.

moodboard plaatjes

Zoals je kunt zien heb ik nogal wat van Afrika in dit moodboard verwerkt, ik zou dus heel graag een keer een safari of iets dergelijks willen doen. Verder zie je links boven een plaatje van een national park in de USA, deze reis staat al heel lang op mijn bucket list. Ook wil ik graag een keer naar Ijsland of Lapland om het Noorderlicht te zien. Een plaatje van een rijstveld in Vietnam heb ik opgeplakt vanwege mijn liefde voor Azië. Naar Azië wil ik altijd wel!! :-) En nog wat overige bestemmingen die ik graag eens zou willen bezoeken.

Mijn tweede moodboard is een kleiner exemplaar en bevat alleen maar woorden.

moodboard plaatsen

Namen van landen en plaatsen die ik graag nog eens zou willen bezoeken en nog wat random dingen zoals wereldreizigers bijvoorbeeld. Hier staan plaatsen op waar ik nog niet ben geweest, maar ook plaatsen waar ik wel al een keer ben geweest en waar ik graag nog een keer heen zou willen gaan. Voor mij is Londen bijvoorbeeld zo'n stad waar ik geen genoeg van kan krijgen. Na 4x in Londen te zijn geweest staat ook deze stad op mijn travel moodboard!

Zorg ervoor dat je je travel moodboard elke dag kan zien, dus zet deze op een goed plekje in je huis neer!

Heb jij weleens een travel moodboard gemaakt of ben je ook van plan om er één te maken?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •