donderdag, 12 september 2019

Onderhuidse puist en aloe vera

Geschreven door 
Pure aloe vera gel behandeling bij een onderhuidse puist! Pure aloe vera gel behandeling bij een onderhuidse puist!

Zo'n dikke onderhuidse puist die tevoorschijn komt als een dikke rode bult en ook nog eens erg pijnlijk kan zijn... En dan heeft dat ding ook nog eens bedacht om zich in het gezicht te vestigen...

Gelukkig heb ik hier niet zo heel veel last meer van, maar dit keer... Op mijn kin had ik er een extra kin bij! Ik besloot om mijn aloe vera plant erbij te pakken om deze onderhuidse puist op mijn kin te behandelen.

Onderhuidse puist met aloe vera behandelen

Voor het eerst sinds ik een aloe vera plant in huis heb, heb ik hier een stuk afgesneden om mijn onderhuidse puist te behandelen. Ook zocht ik tevergeefs naar ijsblokjes in de vriezer om de ontsteking te koelen en moest het doen met een zakje ingevroren spruiten.

Het was voor mij jaren geleden dat ik last heb gehad van zo'n onderhuidse puist die ontzettend zeer doet. Vuurrood, een dikke bult bovenop mijn kin. Hij was zo erg dat ik er niet tegen aan kon camoufleren. Zelfs mijn favoriete concealer liet het afweten. Echt, NOT COOL!

Een foto van deze onderhuidse puist ervaring ga ik niet met je delen. Gewoon te ranzig. Ik heb er ook geen foto van gemaakt. Wie mij op Instagram volgt zal hem misschien met 10 lagen concealer in mijn stories voorbij hebben zien komen ;-).

Een dikke bult is nog zacht uitgedrukt, want op mijn kin had er zich een soort schijf ontwikkeld van 2 cm breed met daarop een rode bult. Om zo'n onderhuidse puist te behandelen is het verstandig om er NIET aan te zitten. In mijn geval wilde ik dat ding het liefst kapot maken zodat de druk eraf zou gaan. Vaak ben je dan nog verder van huis, omdat je dan meestal een lelijk litteken overhoudt. Dit moet je dus niet zelf doen, maar door een specialist laten behandelen. Dus ik ben heel verstandig geweest en ben er verder af gebleven (tot op zekere hoogte ;-)).

In mijn geval was het vrijdagavond en stond er een feestje voor de deur. En je begrijpt dat er op vrijdagavond geen schoonheidsspecialiste meer is die mij in haar vrije tijd van mijn dikke puist af wilde helpen.

Mijn onderhuidse puist behandelplan:

  • Als eerste ben ik in mijn beauty stash gedoken en vond daar een flesje tea tree oil. Nadat ik de huid had schoongemaakt heb ik de puist met deze olie ingesmeerd. Na een uurtje gaf het me geen voldaan gevoel en deed het zo'n zeer (mijn kin was vurig warm en klopte als een gek) dat ik wat anders wilde proberen.
  • Om de pijn van de ontsteking te verzachten heb ik eerst een poosje met die ingevroren spruitjes tegen mijn kin aangezeten. Alleen dat was al een verademing!
  • Vervolgens heb ik een blad van mijn aloe vera plant afgesneden. In het blad van een aloe vera plant bevindt zich de aloe vera gel. De gel van de plant heb ik op mijn onderhuidse puist gesmeerd, dus over mijn gehele kin ;-). Ik merkte gelijk al dat het wat verkoeling gaf! Niet dat de puist gelijk weg was, maar het werd voor mijn gevoel wel al iets rustiger.
  • Deze handeling heb ik een paar keer per dag toegepast. Na het aanbrengen van de aloe vera gel heb ik het lekker laten intrekken en niet afgespoeld.

Na ongeveer 3 dagen deed de onderhuidse puist bijna geen pijn meer. En voor zo'n joekel die ik had is dat echt vrij snel! De harde schijf op mijn kin verdween gelukkig ook binnen een paar dagen. Nu 2 weken later zit er nog een klein bultje die geen meer pijn doet en nog even nodig heeft om voorgoed te vertrekken.

  • Handige tip: Het aloe vera blad kun je gemakkelijk iedere keer weer opnieuw gebruiken door deze in de koelkast te bewaren. Voor gebruik even een klein stukje eraf snijden zodat je weer een vers stukje aloe vera gel kunt gebruiken.

aloe vera gel

Mijn conclusie:

Ik stond er echt versteld van hoe snel de ontsteking afnam. Wat mij betreft een zeer geschikt huis-tuin-en-keuken middeltje bij huidproblemen. Nu weet ik natuurlijk niet hoe deze aloe vera behandeling bij jou zal werken, maar voor mijn onderhuidse puist heeft dit heel veel goeds gedaan.

Dus... Koop een aloe vera plant!

Geen zin om een aloe vera plant in huis te nemen? Deze gel bevat 99,9 % aloe vera!

"Dear pimples, If you're going to live on my face, I need to see some rent!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •