vrijdag, 30 oktober 2015

Wat is Calendula Olie?

Geschreven door 
Calendula Olie van De Tuinen Calendula Olie van De Tuinen

Calendula olie van De Tuinen is 100% natuurlijk en heeft een geneeskrachtige, verzachtende en herstellende werking voor de huid. De laatste paar jaar gebruik ik steeds meer een huid olie i.p.v. een crème en vind het dan ook belangrijk en interessant om meer te weten te komen over de verschillende oliën.

Over Jojoba olie en Argan olie zijn al eerder artikelen op Dazzling Beauty verschenen. Waar Calendula olie vandaan komt en waarvoor je het kunt gebruiken vertel ik je verder in dit artikel.

Waar komt Calendula olie vandaan?

Calendula olie (ook wel goudsbloemolie genoemd) wordt gewonnen uit de Goudsbloem, die bekend staat om haar geneeskrachtige eigenschappen. Deze plantensoort wordt ook veel in siertuinen gebruikt en is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa.

Waar kun je Calendula olie voor gebruiken?

Naast dat de bloemen en bladeren van deze plant ook wel voor consumptie gebruikt worden, is de etherische olie uit de bloembladen ook zeer geschikt voor de huid. Calendula olie werkt vooral verzachtend en herstellend voor de schrale en gevoelige huid.

  • Calendula olie wordt al sinds de middeleeuwen als kruidengeneesmiddel gebruikt bij snij-, schaaf- en brandwonden.
  • Calendula olie kan ook gebruikt worden als eerste hulpmiddel dat littekenvorming helpt te verminderen.
  • Calendula olie is zeer geschikt voor de schrale, rode en gevoelige huid met name in de wintermaanden.
  • Ook kan Calendula olie gebruikt worden bij massages en als baby olie.

Mijn mening over Calendula olie van De Tuinen

Zelf heb ik altijd snel last van een droge en gevoelige huid, zeker nu de Winter in aantocht is. Ook mijn handen lijden altijd meer in de Winter dan in de Zomer maanden. In combinatie met het kappersvak kun je misschien al raden dat mijn handen soms als schuurpapiertjes aanvoelen. Tijdens het BeautyFull Event van De Tuinen/Holland & Barrett heb ik een flesje Calendula olie meegekregen in de goodybag. Ik testte de Calendula olie vooral op mijn handen met als resultaat een baby zachte huid. Iedere huid is weer anders, maar mijn huid werd in ieder geval heel blij van deze olie.

Naast de goud gele kleur heeft de Calendula olie een wat apartere geur. Ik zelf vind de geur prima, ik ben niet goed in het beschrijven van een geur, dus dat laat ik dan ook achterwege ;-). De geur trekt redelijk snel weg, dus als je er niet van houdt heb je hier niet lang last van.

Ik ben zeer te spreken over de Calendula olie van De Tuinen en ga deze olie dan ook zeker meer gebruiken als verzorgend en verzachtend product voor mijn huid.

Waar is Calendula olie te koop?

De Calendula olie van De Tuinen vind je online en in de winkels van Holland & Barrett.

Wat vind jij van verzorgende huid oliën?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •