dinsdag, 13 augustus 2013

Wat is jojoba olie?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Jojoba olie van de Tuinen Jojoba olie van de Tuinen

Jojoba olie is een natuurlijke olie die in veel cosmetica producten wordt gebruikt. Jojoba olie is een zeer aangename olie voor de huid die geen irritaties en/of allergische reacties opwekt en is dan ook zeer geschikt om over het gehele lichaam te gebruiken. Jojoba olie heeft nauwelijks geur van zichzelf en kan bijna niet bederven (het is jarenlang houdbaar). De olie is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Waar jojoba olie vandaan komt en hoe je het als cosmetica product kunt gebruiken vertel ik je verder in dit artikel.

Waar komt jojoba olie vandaan?

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba struik Simmondsia Chinensis en is geel van kleur. Daarnaast is er een gebleekte variant in de handel die helder is. Van oorsprong komt de jojoba struik uit het Noorden van Mexico en het Zuiden van de Verenigde Staten. Jojoba olie zou eigenlijk een was genoemd moeten worden, maar het wordt olie genoemd omdat het bij kamertemperatuur vloeibaar is.

Wat is jojoba olie?

Jojoba olie is eigenlijk geschikt voor alle soorten huidtypes. Dat klinkt gek, want hoe kan een product nou geschikt zijn voor een vette én een droge huid tegelijk? Toch is het zo! Iedereen kan het gebruiken voor allerlei verschillende huidkwalen. Jojoba olie heeft van nature een hydraterende eigenschap. Ook reduceert jojoba olie de talgproductie van de huid, waardoor je beschermt bent tegen puistjes. Dus ook met een vette huid hoef je niet bang te zijn om jojoba olie te gebruiken. De huid neemt de jojoba olie goed op en voelt na het aanbrengen hiervan heerlijk zacht en gevoed aan én absoluut niet vettig (tenzij je veel te veel hebt gebruikt J). Bijvoorbeeld voor het gezicht zijn 1 a 2 druppeltjes olie al voldoende.

Waar kun je jojoba olie allemaal voor gebruiken?

Huid, gezicht en lichaam

Je kan pure jojoba olie op de huid aanbrengen in plaats van een crème en als vocht inbrengende bodylotion. Ook zit er in jojoba olie een natuurlijk spf 4.

Haar

Jojoba olie kan perfect gebruikt worden voor droog, poreus en dof haar. Gebruik het als haarmasker of voeg wat druppels toe aan je favoriete haarmasker. Eventueel kun je jojoba olie ook gebruiken als hittebescherming tegen warmte tools.

Nagels

Gebruik jojoba olie als nagelriem olie. Masseer wat olie in op de nagelriemen.

Lippen

Jojoba olie kan ook een oplossing bieden bij droge lippen. Smeer een klein beetje jojoba olie op de lippen en ze voelen zijdezacht aan.

Make-up remover

Met wat jojoba olie op een wattenschijfje kun je gemakkelijk je make-up verwijderen. Verwijder na het reinigen wel de overtollige olie met een vochtige tissue.

Mijn menig over jojoba olie

Sinds enige tijd gebruik ik jojoba olie vooral op mijn gezicht. Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief voor een dag- en nachtcrème. Dit omdat ik een vrij gevoelige, droge, maar toch ook wel gecombineerde huid heb. Na het testen van vele crèmes vond ik er eigenlijk geen één die voor mijn huid echt prettig was. Ik wist eigenlijk nooit zo goed wat ik van al die plantaardige oliën moest vinden. Van de één hoorde ik dat je daar mee uit moet kijken en van de ander weer dat het juist beter voor de huid is. Uiteindelijk wilde ik er zelf toch meer over weten en ben het gaan uit proberen. En wat blijkt: Voor mijn huid werkt het heel erg goed! Ik heb absoluut geen irritaties van jojoba olie (dat heb ik van andere producten heel erg snel). Mijn huid ziet er ook beter uit en voelt heerlijk zacht aan. De jojoba olie die ik op dit moment gebruik is de jojoba olie van de Tuinen. Natuurlijk is iedere huid anders, dus je zal zelf uit moeten testen of het gebruik van oliën bij jouw ook prettig is.

jojoba olie de tuinen1

Gebruik jij jojoba olie?

Heb je het artikel van Argan olie al gelezen?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •