vrijdag, 07 juni 2013

Welke factor zonnebrandcreme heb je nodig

Geschreven door 
Welke factor zonnebrandcrème heb je nodig? Welke factor zonnebrandcrème heb je nodig?

Smeren met de juiste factor zonnebrandcrème is heel erg belangrijk, zeker als de zon zich wat meer laat zien.

Eindelijk hebben we zon! Maar dat mag ook wel, want de maand Juni is al begonnen. Na een strenge winter en een zwak voorjaar te hebben gehad, hebben ons bleke huidjes wel extra bescherming nodig! De zon is behoorlijk fel en na een uurtje in de zon te hebben gezeten, kan je zonder bescherming erg verbranden!

Maar welke factor zonnebrandcrème heb je eigenlijk nodig? Dit kan verschillen per huidtype, maar ook per land! Denk maar eens aan het verschil tussen Nederland, Zuid-Europa of in de tropen. Ik kwam in een foldertje een handig schema tegen en die wil ik graag in dit artikel met jullie delen. Kijk je hieronder mee...

Factor zonnebrandcrème bepalen

Om te bepalen welke factor zonnebrandcrème je het beste voor jouw huid kunt gebruiken heb ik hieronder een handig schema gemaakt.

Het schema is verdeeld in verschillende huidtypes en verschillende bestemmingen.

Huidtype Nederland Europa Zuid-Europa Tropen & Woestijn
Bruine huid: SPF: 6-10 SPF: 6-10 SPF: 10-15 SPF: 20-25
Normale huid: SPF: 10-15 SPF: 10-15 SPF: 20-25 SPF: 25-30
Lichte huid: SPF: 15-25 SPF: 15-25 SPF: 25-30 SPF: 30-50

Lichte en zeer gevoelige huid:

SPF: 30-50 SPF: 30 SPF: 30-50 SPF: 50+

Best een handig schema dacht ik zo. Zo heb je een beetje een richtlijn van welke factor zonnebrandcrème je het beste zou kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik meestal SPF 20-25 voor het lichaam en voor mijn gezicht gebruik ik SPF 50. De hoge factor voor mijn gezicht gebruik ik omdat ik daar snel pigmentvlekken van de zon krijg. En dat probeer ik een beetje te voorkomen met een hoge factor. Zodra ik een lekker kleurtje heb opgedaan van de zon en niet zo snel meer verbrand, smeer ik met een wat lagere factor zoals bijvoorbeeld SPF 15.

Factor zonnebrandcrème

Verbrand je niet zo snel of nooit? Dan is het toch belangrijk om te blijven smeren. Je beschermt de huid tegen de slechte stralen van de zon, voorkomt huidveroudering en je voorkomt pigmentvlekken. Ook kun je het beste de zon wat meer vermijden tussen 12.00 en 15.00 uur, dan is hij op z'n scherpst.

Houdbaarheid zonnebrandcrème

Wat is de houdbaarheid van een zonnebrandcrème? De meeste zonnebrandcrèmes zijn na openen nog ongeveer 12 maanden houdbaar. Als je het hierna nog gebruikt kan de werking wat minder sterk zijn, dus houd hier wel rekening mee! Op bovenstaande foto zie je een voorbeeld van de aangegeven houdbaarheid.

Zonnebrandcrème factor

Ga lekker (goed gesmeerd) de zon in, want the sun keeps you smiling!!

Welke factor zonnebrandcrème gebruik jij?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •