zaterdag, 06 juli 2019

Zonbescherming voor het haar

Geschreven door 
Zonbescherming voor het haar is zeer belangrijk! Zonbescherming voor het haar is zeer belangrijk!

Naast dat je een zonnebrand product voor je huid gebruikt, is het ook heel belangrijk om het haar bescherming te bieden tegen de zon. Je wilt natuurlijk niet na de zomer of zonvakantie dat je haar eruitziet én aanvoelt als een droog bosje stro. En wat dacht je van een verschoten haarkleur? Nope, daar worden we ook niet zo blij van. Hetgeen wat je nodig hebt is een goede haarverzorging die je haar beschermt en voedt in de zon.

Haarverzorging in de zon

Een goede haarverzorging in de zon is net zo belangrijk als dat we onze huid bescherming bieden met een zonnebrand product. Hoewel je haar en huid niet helemaal met elkaar kunt vergelijken is er één ding dat zeker is; de zon heeft een verbrandend effect op zowel de huid als op het haar!

Bij ons haar merken we het alleen minder snel op, omdat zonnebrand op het haar geen pijn doet of iets dergelijks. We merken het meestal pas als het al te laat is. Het haar voelt droog aan, je hebt meer last van klitten en het pluist meer. Ook zorgt de zon ervoor dat je mooie haarkleur veel sneller terugloopt en vervaagt in een doffe tint. Als dit het geval is, is een bezoekje aan de kapper noodzakelijk om je haar en haarkleur weer een boost te geven.

Maar zover willen we het eigenlijk niet laten komen, toch?

Je wilt juist graag voorkomen dat er een heel groot stuk van je haar afgeknipt moet worden!

Ter bescherming van je haar in de zon is het belangrijk om in deze zonovergoten periode je huidige haarverzorging te vervangen door producten te gebruiken die speciaal bescherming en extra voeding bieden in de zon.

Voorkom extreme uitdroging en beschadiging van je haar door de juiste producten te gebruiken in de zon!

Uit ervaring weet ik dat je hiervoor het beste professionele haarproducten kunt gebruiken dan de budgetshampoo bij de drogist vandaan. Uiteraard is die keuze geheel aan jezelf, maar als ik je mag adviseren heb ik hieronder een aantal kwalitatief goede zonnebrandproducten voor het haar voor je op een rij gezet.

Let op: Voor een optimale zonbescherming en hydratatie van het haar kun je het beste kiezen voor een complete lijn aan haarverzorgingsproducten in de zon. De shampoo zorgt voor het reinigende effect, een conditioner en/of masker voor extra voeding na het zonnebaden en een leave-in conditioner en/of olie zorgt voor extra bescherming in de zon.

L'Orèal Solar Sublime | Zonbescherming voor je haar

De L'Orèal Série Expert Solar Sublime is ook een hele fijn zonbescherming lijn voor je haar. De producten zijn allemaal verrijkt met een UV-Filter, Aloë Vera en Vitamine E waardoor je haar optimaal beschermt en gevoed wordt. Een fijne aanvulling is dan ook het Solar Sublime Aftersun Masker om het haar na een dagje zonnebaden weer te herstellen.

De Série Expert Solar Sublime lijn van L'Orèal bestaat uit de volgende producten:

loreal solar sublime

Bovenstaande zonproducten voor het haar zijn naast zonbescherming en extra voeding bij uitdroging van het haar door de zon ook zeer geschikt om te gebruiken als het haar in aanraking komt met chloor- en zeewater. Denk hierbij maar aan je vakantie waar je lekker even een frisse duik in het zwembad of in de zee gaat nemen.

Ben je niet van plan om je haar tijdens het pootjebaden nat te maken?

Ook dan is het belangrijk dat je het haar goed wast met een shampoo en verzorgd met de juiste producten. Ook al ga je niet kopje onder, er zullen altijd spetters water op het haar belanden. Zee- en chloorwater wil je niet te lang in je haar hebben zitten!

Hier vind je nog meer fijne zonbescherming voor het haar!

zonbescherming haar

Moet ik altijd zonbescherming voor het haar gebruiken?

Veel mensen denken vaak dat je het haar alleen op vakantie extra moet beschermen en verzorgen in de zon. Dat is natuurlijk al heel erg goed, want tijdens een zonvakantie heeft je haar het extra te verduren. Daarnaast is het ook belangrijk om het haar bescherming te bieden tegen de zon als je gewoon thuis bent. Wat denk je dat de zon doet als je heerlijk in de tuin of op een terrasje zit? Precies!

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, je haar beschermen tegen de zon is in de zomermaanden altijd een goed idee!

"Love is in the hair!"

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •