maandag, 18 januari 2016

Haar issues op vakantie

Geschreven door 
Mijn kapsels als ik op reis ben! Mijn kapsels als ik op reis ben!

Ken je dat, dat je haar voor geen meter zit op vakantie? Het is slapper dan normaal, futlozer, met de dag gaat het steeds meer pluizen en begin je er langzamerhand uit te zien als een ontplofte haarbal waardoor je van ellende iedere dag je haar gaat wassen omdat er niets meer mee te beginnen is.

Ja, dit is mijn ervaring met mijn haar als ik op vakantie ben. En dan te bedenken dat ik zelf hairstyliste van beroep ben, over de juiste haarproducten en haartools beschik én in geval van nood altijd wel iets van mijn haar kan maken!

Deze haar issues worden natuurlijk door verschillende factoren veroorzaakt. Denk hierbij aan zon, zee en strand wat grote boosdoeners zijn voor haarbeschadiging. Maar ook bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in een ander land kan je haar het idee geven van "ik maak zelf wel uit hoe het zit vandaag" ;-)

In December ben ik afgereisd naar Hong Kong en de Filipijnen waar ik weer te maken kreeg met verschillende haar issues. In dit artikel vertel ik je daar wat meer over en laat ik wat van mijn kapsels zien tijdens deze reis.

Mijn haar hoe ik het graag zie

Laat ik voorop stellen dat ik vanwege mijn beroep misschien iets pietluttiger ben als het gaat om mijn haar/kapsel. Ik houd ervan om mijn haar mooi in model te brengen, of dat nu vast is of los, het moet er mooi en verzorgd uitzien. Op de foto hieronder kun je zien hoe ik mijn haar graag in model föhn, natuurlijk zit het niet iedere dag op deze manier, ik steek het ook vaak op of draag het in een vlecht. Als het maar netjes zit :-).

DSC01084 kopie

Mijn haar op vakantie

Tijdens mijn vakantie zit het dus nooit op deze manier. Dat heeft met een aantal factoren te maken. Als eerste het weer, bij een hoge luchtvochtigheid bedenkt mijn haar al gauw dat het moet gaan pluizen. Yes, lucky me! Helaas kunnen de professionele haarproducten die ik gebruik daar niet tegenop.

Ook het douche water geeft geen boost aan mijn haar, het wordt er eerder slap en futloos van. Als geen ander weet ik dat je beter niet het haar iedere dag moet wassen, op vakantie maak ik me daar wel schuldig aan. Zeker als het haar in aanraking is gekomen met zeewater en strand en in mijn geval dan ook omdat het gewoon niet wil.

Daarbij komt ook nog kijken dat ik niet over al mijn haartools beschik die ik thuis heb. Dat heeft te maken met hoe wij reizen en wat voor reis wij maken. Meestal reizen wij met de backpack. Hierbij kun je dus niet teveel bagage meenemen met als resultaat heel weinig haarspulletjes. Soms gaat er nog net aan een föhn mee, maar ook niet altijd. Dan moet ik het geluk hebben dat er een föhn in de accomodatie beschikbaar is of het gewoon aan de lucht laten drogen -->> pluis haar.

Voordat ik verder ga met mijn haar foto's van de afgelopen reis zal ik nog even wat toelichten. De eerste 6 dagen ging het best goed met mijn haar. In Hong Kong had ik mijn eigen föhn ter beschikking, dus het pluis kreeg ik aardig onder controle. Mijn haar zat merendeels vast in een vlecht, knotje of gedraaid. Het knotje kwam tevoorschijn als de punten zin hadden om er als stro uit te zien. Toen we de vakantie voortzetten op de Filipijnen dacht mijn haar "bekijk het maar!". Dat deel van de vakantie had ik geen föhn meer bij me, omdat we alleen nog maar met handbagage verder reisden (de rest hadden we opgeslagen in Hong Kong) en daar past natuurlijk geen föhn meer bij. En als je dan af en toe ook nog even je haar aan het zoute zeewater blootstelt..... Kijk je mee naar de foto's hieronder?

Haar 1
Mijn geföhnde haren na een lange reis van ongeveer 16 uur.
Haar 2
Vast haar is het beste en met een vlecht ziet het er nog wel aardig uit. Als je goed kijkt zie je de punten al pluizen....
Haar 3
Met het haar strak vast en opzij is het nauwelijks te merken dat er geen fut in zit.
Haar 4
Dit was nog één van de beste haardagen in Hong Kong. Na het föhnen in het schuine vlecht vastgemaakt. Niets te zien van het pluis!
Haar 5
Hier begint mijn haar toch echt tegen te stribbelen. Het knotje zorgt ervoor dat de pluizige punten uit het zicht zijn.
Haar 6
Goede haardag met dank aan het opsteken als het nog nat is met als finishing touch flink wat haarlak erin.
Haar 7
Hier begint de zon, zee en strand haar ellende ;-)! Dan maar strak naar achter in een knot.
Haar 8
Na een duik in de zee is dit het resultaat. Whatever.....
Haar 9
Geen houden meer aan! Do I Need To Say More??

Terug van weggeweest heeft mijn haar thuis al weer de nodige verzorging gehad en is al weer aardig in het vertrouwde model teruggekomen ;-). Zo zie je maar, ook de haren van de kapper zitten niet altijd even perfect!

No worries! Ik laat me zeker niet leiden door mijn minder goed zittende haar op vakantie. Ik op vakantie - mijn haar ook op vakantie ;-)

Heb jij ook haar issues als je op vakantie bent? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •