dinsdag, 08 december 2015

kerstkapsels

Geschreven door 
De kapper maakt mooie kerstkapsels! De kapper maakt mooie kerstkapsels!

De December maand is alweer in volle gang, de Sint heeft het land weer verlaten en de kerstbomen worden opgetuigd. Dat betekend ook weer topdrukte voor de kappers. Mooie kerstkapsels maken voor de feestdagen!
Hoe komt het toch dat we allemaal die kappersbeurt uit stellen en het zo plannen dat onze haren er goed uitzien met de feestdagen? Of komt daar steeds meer verandering in? Vinden we mooi haar nog wel zo belangrijk voor de feestdagen?

Naar de kapper voor de Kerst

Nog steeds zijn er veel mensen die voor de Kerst naar de kapper gaan. Toch is hier door de jaren heen wel wat verandering in gekomen. Waar de kapsalons vroeger de weken voor de Kerst vol zaten met permanent behandelingen en daags voor Kerst deze gepermanente dames krulspelden lieten zetten of het haar à la Beatrix lieten föhnen, worden nu de dag deze kappersbehandelingen steeds minder uitgevoerd. En niet omdat de kapper dat niet wil doen, eerder omdat deze kapsels steeds meer verdwijnen. Deze generatie permanentjes is er nog wel, maar die bevinden zich steeds meer boven de 80+ leeftijd. Dus de watergolfjes die elke week hun haren laten doen zullen uiteindelijk wegvallen.

Hoe zit het dan nu met die Kerstkapsels?

Ook nu zijn de weken voor de Kerstdagen gevuld in de kapsalons. Wat minder met de permanentjes, maar meer met haarkleur behandelingen. Zo'n 9 op 10 dames hebben geen natuurlijke haarkleur meer, maar een kleurtje uit een tubetje of potje :-). Haren kleuren is een grote trend op kappersgebied. Of je je haar nu kleurt om de grijze draadjes te verdoezelen, mee wil gaan met de kleurtrends of gewoon om je haar wat levendiger te laten lijken door bepaalde kleurtechnieken toe te passen, je ziet weinig dames met natuurhaar in het straatbeeld. Er is veel mogelijk op haarkleurgebied en er is voor ieder wat wils.
En wie wil er nu tijdens de feestdagen met een mega uitgroei of vale kleur in het haar lopen? Niemand toch? Waar de kappersstoelen vroeger gevuld waren met permanentjes, zijn ze nu gevuld met haarkleurtjes.
Ook een knipbeurt wordt vaak zo gepland dat het haar met de Kerst goed zit. Misschien wordt het een weekje uitgesteld om zo dichter bij de feestdagen te komen of het wordt juist een weekje eerder gepland, want net na de Kerst je haar laten knippen is ook zonde.
Voor gala's en andere kerstfeestjes weet de klant de kapper ook te vinden om een mooi opsteekkapsel te laten maken, het haar in model te laten föhnen of voor die glamoureus krullen zoals bekende celebrities hebben. Een enkeling laat dit een dag voor Kerst doen, zodat het tijdens het 5-gangen diner perfect zit en er zelf niets meer aan hoeft te doen.

Zelf je haar doen voor Kerst

De perfect gekapte kapsels waar bussen haarlak in gespoten worden raken in de minderheid. Tegenwoordig wordt men handiger om het haar zelf in model te brengen. Zoek maar eens op Youtube naar filmpjes van opsteekkapsel of hoe je krullen kan maken in het haar, uiteraard kun je ook wat haartutorials van Dazzling Beauty bekijken! Er zijn tegenwoordig ook vele verschillende haartools die ook voor de leek makkelijk in gebruik zijn. Krultangen, stijltangen, warmterollers en föhnborstels voor uiteenlopende kapsels zijn er in verschillende soorten en prijsklasses te vinden. Een vlecht of een leuke haaraccessoire in het haar kan ook heel feestelijk staan en zo is er nog wel meer te bedenken wat je zelf met je haar kunt doen voor de kerst.

Waarom speciaal met Kerst naar de kapper?

Kerst is en blijft denk ik toch het grootste feest waar de meeste mensen zich graag voor willen uitdossen. Een mooie kerstoutfit, mooi gelakte nagels en een glamoureuze make-up look, daar hoort natuurlijk een geweldig kerstkapsel bij! De kerstdrukte zal voorlopig nog wel blijven bestaan in de kapsalons. Qua kappersbehandelingen zie je wel verschuivingen, ik zie het meer als een modernere twist.

Natuurlijk zijn er ook mensen die helemaal niet speciaal voor de Kerst naar de kapper gaan. Dat is prima, doe gewoon waar jij je goed bij voelt.

Leuk weetje: Vorig jaar liep ik zelf met een mega uitgroei tijdens de feestdagen. Door de kerstdrukte had ik zelf eigenlijk geen tijd en zin meer om mijn eigen haren even mooi bij te werken. Dit jaar zal me dat niet gebeuren, want ik heb het een paar dagen geleden al gekleurd. Dus laat de kerstdrukte maar komen, ik ben er klaar voor!

Als je haar maar goed zit ;-)!

Zorg jij er altijd voor dat je haar goed zit met de feestdagen of geef je er niet zo om?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Flip-in-hair donderdag, 17 december 2015 19:10 Geplaatst door Flip-in-hair

    Ik merk wel dat ik vroeger altijd mijn haar liet doen bij de kapper rond de feestdagen. Nu Vind ik het wel prima als de stijltang er doorheen is geweest.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •