maandag, 29 februari 2016

Haartrends 2016 - Boxer Braids

Geschreven door 
Boxer Braids Haartrend in halflang en dun haar! Boxer Braids Haartrend in halflang en dun haar!

Dé hotste haartrend van nu zijn de Boxer Braids. Vele celebs zijn al met deze nieuwe haartrend gespot!

Eigenlijk is de Boxer Braids haartrend een heel gemakkelijk kapsel die ook nog eens erg praktisch is. Het ziet er sportief uit, maar kan ook heel goed naar een feestje gedragen worden. Met een halflange haarlengte kun je deze trend al toepassen op het haar, dus tijd om te gaan vlechten. Zelf heb ik deze boxer braids ook op mijn eigen haar toegepast. Kijk je mee?

Boxer Braids Haartrend

De boxer braids haartrend zijn 2 opvlechten in het haar en is erg praktisch als je last hebt van bijvoorbeeld een bad hair day. Deze haartrend is ook erg handig voor tijdens het sporten, het haar is uit het gezicht en zit stevig vast. Hier heeft deze haartrend ook zijn naam aan te danken, denk maar aan de vrouwelijke boxers die vaak vlechten in het haar dragen. Maar de 2 opvlechten zie je tegenwoordig ook als alledaags kapsel voorbij komen én zelfs als party look!

Om deze haartrend op je eigen haar toe te kunnen passen heb je een minimale haarlengte nodig die minstens tot de schouders reikt. Heb je zelf een lange en dikke haardos, dan kun je heel gemakkelijk 2 mooie strakke opvlechten maken. Heb je net als mij halflang haar wat fijn van draad is, dan zul je iets meer moeite moeten doen om 2 mooie volle vlechten te maken. Maar het kan wel! Bij dun haar kun je beter de rommelige variant van de boxer braids toepassen. Dat laat ik je op de foto's hieronder zien.

Boxer Braids in halflang en/of fijn haar

Als eerste is het belangrijk dat je de opvlecht kunt maken. Heb je hier nog wat moeite mee? Dan kun je eerst deze haartutorial even bekijken. Als eerste deel je het haar af in een middenscheiding die vanaf het voorhoofd tot in de nek in een rechte lijn loopt. Ook kun je het eerste stukje schuin afdelen (zoals ik heb gedaan) als je gewend bent om het haar in een zijscheiding te dragen. Vervolgens maak je 2 gelijke opvlechten.

Op de foto hieronder kun je zien dat mijn vlechten niet zo vol zijn, dit komt doordat mijn haar fijn van draad is.

boxer braids smal

Om ze toch wat voller te laten lijken trek ik de vlechten voorzichtig uit elkaar. Je begint bovenaan de vlecht en je trekt plukje voor plukje de vlecht wijder waardoor deze breder wordt. Op de foto hieronder zie je het verschil, links is de vlecht nog dun en rechts ziet de vlecht er al een stukker voller uit.

boxer braids half

Door deze techniek toe te passen zijn beide opvlechten op de foto hieronder wat voller geworden. Hierdoor worden de vlechten wel wat rommeliger, maar dat effect vind ik persoonlijk juist wel leuk. Heb je al een dikke bos met haar, dan kun je de vlechten gewoon strak houden. Ook heb ik de zwarte stiekjes verwisseld voor dunne doorzichtige stiekjes zodat deze minder opvallen.

boxer braids breed

Beschik je net als mij ook over een dunne en/of niet zo'n lange haardos, maar wil je wel vlechten net als bijvoorbeeld Kim Kardashian? Dan kun je altijd overwegen om hair extensions te gaan gebruiken.

Wat vindt jij van de boxer braids haartrend?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Mariska maandag, 29 februari 2016 13:57 Geplaatst door Mariska

    Bij anderen vind ik het wel mooi, maar voor mezelf helaas niet.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •