maandag, 12 oktober 2015

Haartrends Herfst-Winter 2015-2016

Geschreven door 
Haartrends Herfst-Winter '15-'16 Haartrends Herfst-Winter '15-'16

De nieuwe haartrends voor het seizoen Herfst-Winter 2015-2016 zijn geïnspireerd op de streetfashion.

De Gezamelijke Nederlandse Kappers hebben voor de Herfst-Winter '15-'16 weer een mooie nieuwe haarlijn uitgebracht met de naam "Urban".

Deze Winter zie je urban kapsels met overlappende lagen waardoor de coupe makkelijk te stylen en te restylen is. Opvallend in de nieuwe haartrend zijn de pony's én de nieuwe balayage kleurtechniek die zorgt voor spannende kleurcontrasten van donker naar licht.

In dit artikel laat ik je de nieuwste haartrends zien voor mannen en vrouwen voor het seizoen Herfst/Winter 2015-2016. Kijk je mee?

Haartrends Afb.1
Haartrends Afb.4
Haartrends Afb.9
Haartrends Afb.7

Haartrends voor vrouwen Herfst/Winter

Haarlengtes

Haartrends Afb.6
Haartrends Afb.1

De haartrend van nu is makkelijk vallend haar dat snel en simpel met de handen te stylen valt. En te restylen bij een andere mood! Of het nu gaat om korte of lange haarlengtes, de streetfashion look is geschikt voor elke haarlengte.

Pony

Haartrends Afb.9
Haartrends Afb.10

De pony is weer terug van weggeweest! Door de overlappende lagen in het haar is deze gemakkelijk te stylen in echte statement look en creëer je binnen no time een compleet ander kapsel daardat de onderliggende lagen van de pony een disconnectie hebben. Voor een spannend pony effect wordt de pony in een iets andere tint gekleurd of er worden lowlights in aangebracht.

Haarkleur

Haartrends Afb.2
Haartrends Afb.5

De haarkleur trend, rode en chocolade bruine tinten van het vorige seizoen, zien we ook deze Winter weer terug in meer warm rode, aubergine en kopertinten. Diep donkerbruin wordt nu bijvoorbeeld gecombineerd met fel koper waarbij gebruik wordt gemaakt van de balayage kleurtechniek. Met de balayage kleurtechniek werd afgelopen Zomer aan vele kapsels een sunkissed touch gegeven. Voor de Winter beginnen deze highlights wat meer halverwege het hoofd en behoudt een iets donkere en diepere kleur dan de Zomer variant.
Ook zie je wat vlakkleuringen, maar er worden wel kleuren gebruikt die dicht bij de andere haarkleur ligt. Voor een spannend effect in de pony's worden er ook wel lowlights aangebracht. Ook hierbij liggen de kleurnuances dicht bij elkaar.

Styling

Bij de korte coupe wordt het haar d.m.v. een textuurpoeder warrig in model gebracht, de lok mag hierbij glad over het voorhoofd vallen. Voor de sportieve versie van dit kapsel worden de punten meer naar buiten geföhnd.
Het half lange kapsel kan met een stijltang of een ronde föhnborstel worden gestyled. Met een stijltang creëer je meer glans en golvende bewegingen in het haar. Met de föhnborstel creëer je meer volume en een mooie wave in het haar. Finish de look met een droge haarspray.
Voor de krullen in de lange coupe gebruik je een krultang. Voor een grove wave neem je grote plukken haar die je rond de krultang draait, de punten blijven hierbij vrij. Voor de kleinere krul gebruik je een kleine krultang en neem je wat kleinere plukken op voor het wollige effect. Maak het kapsel af door een texture hairspray te gebuiken voor meer volume, textuur en beweging.

Haartrends voor mannen Herfst/Winter

Haarlengtes

Haartrends Afb.4
Haartrends Afb.3

Kort opgeknipte kapsels zien we dit seizoen niet. De coupes blijven wat langer van lengte in de nek en over het oor. De rechthoekige vorm van de kapsels worden wat meer geaccentueerd door de breedte aan de zijkant van het hoofd wat meer te minimaliseren.

Pony

Haartrends Afb.7
Haartrends Afb.8

Ja, ook bij de man gaan we de pony terug zien dit seizoen! Dit is een rockscène geïnspireerde look die zo uit de Rod Stewart periode lijkt te komen. Deze look wordt zo geknipt dat de pony makkelijk te restylen is naar de ideale schoonzoon look met zijscheiding!

Haarkleur

Bij de man zien we ook de diepe bruintinten terug komen dit seizoen eventueel met een highlight in de punten. Belangrijk is wel dat er gebruik wordt gemaakt van een bruine as tint voor een natuurlijk effect.

Styling

Krullend haar wordt nonchalant gestyled met de vingers. In het natte haar wordt mousse gebruikt en met een goede wax worden de droge krullen in shape gebracht. Bij de look met de pony worden de voor- en zijpartij naar voren gestyled, de rest van het haar wordt door middel van scrunchen (draaiende bewegingen van de handen) en een textuurspray in model gebracht. Voor de ideale schoonzoon look wordt de zijscheiding met een föhn in de juiste richting geföhnd. Met een stevige wax wordt het haar wat ruiger in model gebracht.

Voor welke urban haartrend ga jij dit seizoen?

Wil jij ook één van de urban kapsels maken? In Haarshop.nl vind je alle haarproducten en haartools van merken die de professionals gebruiken.

Be Dazzled!!

Bron foto's Gezamelijke Nederlandse Kappers (GNK), eigendom Dazzling Beauty

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •