woensdag, 07 september 2016

Rainbow hair | Je haar in de kleuren van de regenboog

Geschreven door 
Rainbow Hair! Rainbow Hair!

Rainbow hair is de grootste haarkleurtrend van de afgelopen tijd. Hoewel het voor de meeste best wennen is, veel zullen het afschuwelijk vinden, gaan we deze regenboog haarkleuren steeds meer in het straatbeeld zien.

Pinterest en Instagram staan vol met inspiratie foto's van rainbow hair. Vrolijke kleuren in het haar die zeer onnatuurlijk zijn. Toch heeft het wel wat vind ik persoonlijk. Jaren geleden liep ik ook nog weleens met een felle pluk paars in mijn blonde haren. In dit artikel vertel ik je wat meer over de rainbow hair trend en welke producten je hiervoor kunt gebruiken. lees je mee?

Rainbow haartrend

Voor de rainbow haartrend worden meerdere felle kleuren in het haar aangebracht. Dit zijn de kleuren die je in de regenboog terug vindt. Wil je het niet "té" opvallend, dan kun je ook voor pasteltinten kiezen, maar dan wel in de kleuren zacht roze, zacht blauw, zacht groen enzovoorts. Dit wordt ook wel unicorn hair of mermaid hair genoemd. Eigenlijk kan alles, zolang het maar geen natuurlijke kleur is ;-).

rainbow hair 3

Regenboog kleuren in het haar

Wil je all-the-way rainbow hair, dan kun je ervoor kiezen om je gehele haar in verschillende felle of pastel kleuren te kleuren.

Vind je het een beetje spannend om gelijk je gehele haar in deze bijzondere tinten te kleuren, begin dan eerst met een paar plukken of bijvoorbeeld alleen je pony. Rainbow bangs (pony) zijn ook helemaal hot!

Hoe kleur je je haar in de rainbow hair trend?

Om je haar in de rainbow hair trend te kleuren zijn er 2 opties:

  • Je laat het in de gewenste haarkleuren verven bij de professionele kapper.
  • Je gaat zelf aan de slag.

Om mooie intense en felle kleuren te creëren is het belangrijk dat de ondergrond lichtblond is. Hoe lichter de ondergrond, hoe beter de kleuren te zien zijn.

Voorbeeld: Een fel roze kleur wordt op lichtblond haar fel roze. Een fel roze kleur op zeer donker haar geeft weinig resultaat.

Tussen lichtblond haar een zeer donker haar zitten nog een heleboel verschillende kleurhoogtes. Voor iedere kleurhoogte geldt een ander resultaat. Ga voor jezelf na hoe fel je de kleuren in het haar wilt hebben. En maak de keuze of je de plukken eerst wilt ontkleuren voordat de gewenste felle kleur erin gaat.

Let op: Ontkleuren (blonderen) brengt altijd schade aan het haar met zich mee. Je kunt het ontkleuren van het haar het beste aan een professional overlaten!

Er zijn een aantal haarkleuringsproducten die geschikt zijn om jouw gewenste rainbow hair te creëren. Hieronder zet ik er een paar voor je op een rij met klikbare links die je verwijzen naar de desbetreffende shop.

Het haar kun je in vlakken met de gewenste tint kleuren. Voor plukken kun je beter gebruik maken van speciaal haar folie zodat je het haar van elkaar kunt afscheiden.

Let op: Lees voor gebruik altijd eerst goed de beschrijving en draag handschoenen tijdens het gebruik. Bij twijfel laat je het altijd door een professional doen!

Wat vind jij jij van de rainbow hair trend?

Be Dazzled!!

Photo credits Rainbow Braids via Photopin.comLicense

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •