maandag, 25 april 2016

10 Haar Blunders

Geschreven door 
10 x haar blunders! 10 x haar blunders!

Haar blunders hebben we waarschijnlijk allemaal weleens gemaakt. De meeste haar missers komen vaak voort uit onwetendheid of door iets zelf te willen doen terwijl je bepaalde haar dingen toch echt beter aan een professional moet overlaten.

In dit artikel heb ik de 10 grootste haar blunders voor je op een rij gezet inclusief een mannelijke haar misser ;-). Lees je mee?

Haar blunders, de 10 grootste missers

Verschroeid haar

Haartools zijn erg handig om een mooi kapsel te creëren. Maar met een warmte tool zoals een krultang of stijltang moet je toch echt uitkijken. Houd je de warmte tang té lang op 1 plek in het haar, dan zou de gehele pluk weleens verbranden met als resultaat stekels. Wees hier dus voorzichtig mee, zet de warmte tool niet te heet en gebruik altijd een heat protector!

Pluizende krullen

Krullend haar kan van nature heel snel gaan pluizen, het helpt dan ook niet om het krullende haar door te borstelen als het droog is. Voor een mooie krullende haarbos is het belangrijk dat het haar alleen doorgekamd wordt als het nat is. Met behulp van de juiste producten kan het overige pluis weggewerkt worden. Zorg er dus voor dat de krullen compact blijven.

Haarextensions laten opdrogen

Haarextensions zijn ideaal om een vollere haarbos en een langere haarlengte te creëren. Het is de bedoeling dat haarextensions niet opvallen en vloeiend overlopen in het eigen haar. Dit krijg je alleen voor elkaar als het gehele kapsel gestyled wordt door middel van een stijltang, krultang, warmterollers of door polijstend te föhnen. Alleen laten drogen aan de lucht ziet er niet zo mooi en snel fake uit. Met haarextensions moet er altijd iets aan gedaan worden!

Anti-roos shampoo bij een droge hoofdhuid

Het gebruik van de verkeerde haarproducten komt best wel vaak voor. De grootste misser is het gebruik van een anti-roos shampoo bij een droge hoofdhuid. Men denkt al gauw bij huidschilfers dat het roos is en gebruiken daarom een anti-roos shampoo. Huidschilfers ontstaan vaak bij een droge hoofdhuid, maar is geen roos. Een anti-roos shampoo droogt de huid nog meer uit met als resultaat nog meer huidschilfers.

Groen haar

De groene gloed over het haar komt tevoorschijn als men het haar van licht naar donker kleurt en dan met name de do-it-yourselfers! Ik ben geen fan van de drogisterij kleuringen, maar van licht naar donker is echt een no-go. Laat dit alsjeblieft over aan de professional!

Haarextensions zo lang mogelijk houden

Haarextensions kunnen er ook heel erg fake uitzien als men ze niet op de juiste lengte laat knippen. Sommige kiezen ervoor om ze zo lang mogelijk te houden waardoor het verschil met het eigen haar te groot wordt. Haarextensions moeten vloeiend met het eigen haar in elkaar overlopen.

Zelf de pony knippen - kort, korter, kortst en scheef

Even je eigen pony knippen lijkt heel makkelijk. Helaas gaat dit 9 van de 10 keer mis waardoor de pony er vaak heel bot uitziet, scheef is en veel te kort! Gewoon niet zelf doen dus...

Verregend hoofd

Zonde als je net bij de kapper vandaan komt of zelf je haren mooi hebt gestyled en dan zonder bescherming in de regen lopen! Weg is het mooie kapsel... Zelfs een beetje miezer regen kan je kapsel al verruïneren.

Dof haar door droogshampoo of volumepoeder

Droogshampoo en volumepoeder zijn ideaal als je het haren wassen nog een dagje wilt uitstellen of als je even een volume boost nodig hebt. Alleen bij teveel gebruik van deze producten kan het haar nog weleens heel dof uitslaan, zeker bij een donkere haarkleur valt dit snel op. Niet te veel in één keer gebruiken dus!

Afgebroken haar door haarstiekjes

Haarstiekjes met een ijzertje kun je beter mijden, deze kleine ijzertjes zorgen voor afgebroken haren. Maar belangrijker nog: trek nooit het haarstiekje in één keer uit het haar. Ook hierdoor breken de haren snel af!

Als bonus heb ik nog een haar blunder voor de mannen. Bij kalende mannen kan het haar bovenop beter gekortwiekt worden. Een lange dunne pluk van links naar rechts is niet zo heel erg charmant, zeker niet als er een windvlaag voorbij komt ;-).

Als je haar maar goed zit...

Heb jij je weleens schuldig gemaakt aan één van deze haar blunders? Of ben je weleens op een andere manier met je haar de mist in gegaan? Ik ben benieuwd!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •