woensdag, 18 mei 2016

Goede stijltang top 5

Geschreven door 
Goede stijltangen! Goede stijltangen!

Stijltangen zijn er in allerlei verschillende prijsklassen te vinden, maar wat is nou een fijne en goede stijltang?

Naast dat de kwaliteit van de stijltang goed moet zijn is het ook belangrijk wat je met de stijltang wilt bereiken? Naast dat het haar steil gemaakt moet worden is er ook een mogelijkheid om krullen te maken met een stijltang. Ook speelt het haartype een grote rol bij het kiezen van een goede stijltang.

In dit artikel vind je mijn top 5 van goede stijltangen in verschillende prijsklassen. Kijk je mee?

Wat is een goede stijltang?

Een stijltang moet van goede kwaliteit zijn wil je het gewenste resultaat behalen. Goede stijltangen zijn er in verschillende prijsklassen van verschillende merken te vinden. De vraag is: "Wat wil je voor een goede stijltang uitgeven?" Met het antwoord: "Een paar tientjes" wordt het lastig om een kwalitatief goede stijltang te vinden. Het verschil qua prijs zit hem vaak in het materiaal waar de stijltang van gemaakt is, de functies en het merk.
Voor het kiezen van een goede stijltang zou ik altijd voor een professioneel merk gaan. Eén van de bekendste (en tevens mijn favoriet) is CHI, hier hangt dan ook wel een aardig prijskaartje aan. Naast CHI zijn er nog meer professionele merken zoals bijvoorbeeld Max Pro of Wahl die beide wat vriendelijker geprijsd zijn.
Voor een kwalitatief goede stijltang zul je dus moeten investeren. Je kunt beter een paar tientjes meer uitgeven voor kwaliteit dan dat je die paar tientjes voor mindere kwaliteit na een jaar alweer weg kunt gooien.

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 5 van goede stijltangen.

Goede stijltangen van verschillende merken

De stijltangen die ik hieronder laat zien zijn allemaal van professionele merken die ook door kappers worden gebruikt. Alle stijltangen bevatten of keramische platen, titanium platen of een mix hiervan. Stijltangen met een keramische coating staan hier niet bij en raad ik dus ook niet aan vanwege de slijtage hiervan. Ook zijn alle platen afgerond zodat er ook krullen mee gemaakt kunnen worden.

Stijltang van CHI

Met een stijltang van CHI zit je altijd goed! CHI is één van de bekendste merken onder de stijltangen en is ook zeer professioneel en betrouwbaar, hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Neem bijvoorbeeld de CHI G2 Ceramic & Titanium Stijltang, deze is geschikt voor alle haartypen en bevat 3 verschillende warmte standen.

Stijltang van ISO

ISO is een professioneel kwalitatief goed merk met haarstyling tools. Ook staan de tools van ISO bekend om de vrolijke felle kleuren en dieren print designs. Ben je daar niet zo weg van, dan is de ISO Professional Spectrum Pro Ultra Black wellicht iets voor jou. Deze stijltang is geschikt voor alle haartypes en heeft maar liefst 6 verschillende warmte standen. Extra voordeel: Registreer jezelf binnen 30 dagen na aankoop bij ISO voor een levenslange garantie!

Stijltang van Max Pro

Max Pro heeft een hele goede serie aan stijltangen in een vriendelijke prijsklasse. De Max Pro Evolution Stijltang Black is geschikt voor alle haartypes met een temperatuur van 80 tot 230 graden.

Stijltang van GHD

Wil je tijdens het stijlen van je haar het ultieme luxe gevoel ervaren, dan is de GHD Gold Classic Styler iets voor jou. Op deze stijltang zijn hoogwaardige materialen toegepast waardoor deze styler moeiteloos door ieder haartype glijdt met een temperatuur van 180 graden.

Stijltang van Wahl

Het professionele merk Wahl komt je misschien niet zo heel bekend voor, maar toch worden de producten van Wahl veel gebruikt in de kapperswereld. Wahl biedt de Cutek Advanced Hair Straightener die geschikt is voor alle haartypes met 5 verschillende warmte standen. Deze Wahl stijltang is van goede kwaliteit tegen een heel fijn prijsje.

Extra tips voor stijltangen

  • Materiaal: Keramiek en titanium zijn de meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor professionele stijltangen. Een keramische stijltang is zeer geschikt voor dun tot normaal haar. Titanium is meer geschikt voor dik haar. Een stijltang met een keramische coating vind ik persoonlijk minder geschikt vanwege de slijtage van de coating, als deze versleten is kun je hem beter niet meer gebruiken.
  • Temperatuur: Voor elk haartype dient een andere temperatuur gebruikt te worden. Voor dun, fijn en/of beschadigd haar is 180 graden zeer geschikt. Bij normaal haar kun je een temperatuur van 200 graden gebruiken. Heel dik en grof haar kan al snel 220 graden qua temperatuur hebben.
  • Gebruik: Gebruik een stijltang altijd op droog haar!!
  • Bescherming: Ondanks de fijne haarvriendelijke materialen die tegenwoordig gebruikt worden in de stijltangen, is het altijd belangrijk om een heat protection product te gebruiken. Je blijft met hitte bezig op het haar en haren kunnen altijd verbranden zonder dat je daar erg in hebt!

Heb je liever een krultang? Bekijk dan mijn krultang top 5

Succes met het kiezen van een stijltang!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •