maandag, 30 november 2015

Goede krultang top 5

Geschreven door 
Goede krultangen top 5! Goede krultangen top 5!

Krultangen zijn er in allerlei vormen en maten en in verschillende prijsklasses te vinden. Maar wat is nou een fijne en goede krultang?

Naast dat de krultang van goede kwaliteit moet zijn, zijn er nog een paar belangrijke vragen voordat je een krultang aanschaft, zoals "Wat voor krullen wil je creëren met de krultang?" en "Welke krultang past het beste bij het haar type?".

Dat zijn een paar hele belangrijke punten om mee te nemen als je op zoek bent naar een goede krultang. In dit artikel laat ik een paar hele fijne krultangen zien die allemaal een ander soort krul maken. Kijk je mee?

KNIPCURSUS

Verschillende goede krultangen

Hieronder laat ik mijn top 5 van verschillende goede krultangen zien. Deze verschillen allemaal van gebruik en welke krulvorm je ermee kan creëren, van glamoureus tot aan beach waves, er is veel mogelijk op het gebied van krullen maken. Stuk voor stuk zijn het goede krultangen waar ook de professionals mee werken.

Krultang voor mooie gladde krullen

Wil je mooie gladde glamoureus krullen creëren, dan is de Babyliss Pro Mira Curl een hele goede krultang. Het is geen gewone krultang zoals we gewend zijn, zo één waar je je haar om heen moet wikkelen. Nee, deze krultang neemt de automatisch de pluk op in het apparaat en voorziet het haar binnen enkele seconden van een glamoureus krul. Deze krultang is voor ieder haartype in te stellen qua warmte en tijdsduur. Ook kan de draairichting van de krultang in gesteld worden voor het gewenste resultaat. Dit is een keramische krultang.

Krultang babyliss Pro mira curl

Krultang voor beach krullen

Voor beach waves krullen heb je een krultang nodig waar je het haar om een gebobbelde krultang heen draait. Door de bobbels kun je krullen creëren die wat van elkaar verschillen waardoor je dat beach effect krijgt. Deze 3-in-1 krultang van Carmen heeft een handige bubble opzetstuk dat hier zeer geschikt voor. Dit is een keramische krultang.

Krultang beach waves ego twist

Krultang voor natuurlijke krullen

Natuurlijk krullen zijn te maken met een conische (buis loopt van dik naar dun) krultang waar geen klem of hendel op zit, hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en worden de krullen wat minder strak waardoor je een heel natuurlijk effect creëert. De krultang Max PRO Twist 18/9 mm Zwart is hier heel geschikt voor. Bij deze krultang is het noodzakelijk om een speciale handschoen te gebruiken zodat je niet de vingers kunt verbranden, deze wordt vaak meegeleverd met de krultang. De temperatuur is naar eigen wens in te stellen. Dit is keramische/tourmaline krultang.

Krultang Max Pro

Krultang voor spiraal krullen

Voor echte spiraal krullen heb je een krultang nodig waar je het haar als een spiraal omheen kan wikkelen. Deze spiraal krultang is hier heel geschikt voor. Dit is een titanium/tourmaline krultang.

Krultang Babyliss spiraal

Krultang voor wafel krullen

Grove wafel krullen kun je het beste maken met de babyliss pro titanium tourmaline triple barrel. We kennen natuurlijk allemaal wel de gewone wafeltang waarmee je hele fijne tot aan pluizige wafels in het haar maakt. Deze wafeltang is geschikt voor mooie grove wafels/grove golven! Ook bij deze krultang is de temperatuur naar wens en haartype in te stellen. Dit is een keramische krultang.

Krultang Babyliss wafel

Bovenstaande top 5 zijn stuk voor stuk goede en professionele krultangen die ook door de professionele haarstylist wordt gebruikt. Er zijn meerdere goede merken op de markt zoals bijvoorbeeld CHI, ISO en Remington. Zelf ben ik altijd fan van Babyliss en CHI tools. Natuurlijk zijn er ook budget varianten te vinden, maar deze zijn qua kwaliteit vaak slechter in gebruik en minder vriendelijk voor het haar. Kijk hier dus mee uit, want als het haar eenmaal verbrand is kun je het niet zo makkelijk meer herstellen.

Extra tips krultangen

  • Materiaal: Keramiek en titanium zijn de meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor professionele krultangen. Een keramische krultang is zeer geschikt voor dun tot normaal haar. Titanium is meer geschikt voor dik haar. Daarnaast heb je ook krultangen die uit het materiaal tourmaline bestaan. Tourmaline is een materiaal dat vermengd is met keramiek en titanium.
  • Temperatuur: Voor elk haartype dient een andere temperatuur gebruikt te worden. Voor dun, fijn en/of beschadigd haar is 180 graden zeer geschikt. Bij normaal haar kun je een temperatuur van 200 graden gebruiken. Heel dik en grof haar kan al snel 220 graden qua temperatuur hebben.
  • Gebruik: Gebruik een krultang altijd op droog haar!!
  • Bescherming: Ondanks de fijne haarvriendelijke materialen die tegenwoordig gebruikt worden in de krultangen, is het altijd belangrijk om heat protection producten te gebruiken. Je blijft met hitte bezig op het haar en haren kunnen altijd verbranden zonder dat je daar erg in hebt!

Wat is jouw ideale krultang? Welke krullen zou je ermee willen creëren?

Heb je liever een stijltang? Bekijk dan het artikel Goede stijltang top 5!

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Marielle Vogelzang zondag, 01 oktober 2017 12:06 Geplaatst door Marielle Vogelzang

    Hallo, ik zoek voor mijn 15 jarige dochter een geschikte krultang. regelmatig is ze met vriendinnen krullen aan het maken, dus ik wil dit keer gaan voor kwaliteit. Ze heeft zelf prachtig haar, maar ze heeft niet altijd veel geduld. Ze heeft zelf dik blond haar en een flinke bos. Welke krultang zou je mij adviseren? En wat bedoel je met heat on producten? met welke krultang heb je het snelst resultaat en hoe zorg je ervoor dat krullen ook een avond blijven zitten? Bijvoorbeeld voor een gala o.i.d.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •