• Home
  • Haar
  • Tips
  • Haar tijdens de zwangerschap | Dit kun je verwachten!
zaterdag, 15 augustus 2020

Haar tijdens de zwangerschap | Dit kun je verwachten!

Geschreven door 
Zwanger? Dit gebeurt er met je haar! Zwanger? Dit gebeurt er met je haar!

Tijdens de zwangerschap merken veel vrouwen dat hun haar verandert. Alsof er nog niet genoeg veranderingen in je lichaam plaatsvinden, kan het haar (dus je kapsel) ook een andere weg in slaan. Soms valt dat juist erg positief uit waardoor je iedere dag een good-hair-day hebt. In andere gevallen kan het juist wat tegenvallen...

In dit artikel vertel ik je meer over welke haar veranderingen er kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap, geef ik je tips én deel ik je mijn ervaringen!

Wat kan er met je haar veranderen tijdens een zwangerschap?

Je haar kan op verschillende manieren veranderen tijdens een zwangerschap. Het kan van structuur veranderen, het kan juist sneller vet óf droog worden en in veel gevallen krijgt men een vollere bos met haar! Ook kan zelfs je vertrouwde haarverf iets anders uitpakken dan wat je normaal gesproken gewend bent. En dat alles wordt veroorzaakt door de zwangerschapshormonen.

Welke veranderingen je kunt verwachten tijdens jouw zwangerschap is niet te voorspellen. Dit kan per persoon en zelfs per zwangerschap heel erg verschillen. Ook zal de ene vrouw meer veranderingen aan haar haar ervaren dan de ander. Dat je haar kan veranderen tijdens de zwangerschap is een feit, maar hoe en in welke mate is een kwestie van afwachten.

Door de jaren heen als hairstyliste heb ik al heel wat "zwangerschapshaar" voorbij zien komen. Op dit moment mag ik het zelf ervaren :-) en deel ik graag mijn ervaringen met je in de onderstaande video.

Vind je dit soort haartips super leuk en interessant om te weten? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste video's!

Haarverzorging tijdens de zwangerschap

Als je tijdens jouw zwangerschap elke dag een good-hair-day ervaart dan hoef je verder eigenlijk niets te veranderen aan je huidige haarverzorging. Wanneer je merkt dat je haar juist meer futloos is, dus een bad-hair-day, of het sneller vet wordt of je juist een drogere hoofdhuid ervaart, dan is het verstandig om te switchen in je haarverzorging.

De producten die je normaal gesproken gebruikt werken op dit moment niet zo goed voor je haar. Deze kun je dus even aan de kant zetten. Je hoeft ze niet weg te gooien, want deze producten kun je gewoon na je zwangerschap weer gaan gebruiken als je haar weer terug verandert is.

zwangerschapshaar yt

Is je haar sneller vet? Kies dan voor een goede shampoo en conditioner die hier voor geschikt zijn. Ook kun je eventueel een droogshampoo gaan gebruiken zodat je iets minder snel je haar weer hoeft te wassen.

Is je haar en de hoofdhuid snel droog? Gebruik dan een hydraterende shampoo en conditioner die geschikt zijn voor droog haar.

Is je haar futloos? Dan kan je haar wel wat extra stevigheid en volume gebruiken. Ook hier kan een goede droogshampoo wonderen verrichten. En uiteraard is een bijpassende haarverzorging ook een must!

Happy Pregnancy & Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •