woensdag, 15 juni 2016

Haren beschermen tegen zon, zee en chloor

Geschreven door 
Hoe bescherm je je haar tegen zon, zee en chloor? Hoe bescherm je je haar tegen zon, zee en chloor?

De zomer staat alweer voor de deur en de vakanties komen steeds dichterbij, het wordt de hoogste tijd om je haren te gaan beschermen tegen zon, zee- en chloorwater.

We weten allemaal dat we onze huid goed moeten beschermen tegen de zon, maar doen we dat ook met ons haar? En wat dacht je van het uitdrogende effect van zeewater op ons haar? En de restjes chloorwater die in je haar achterblijven na een verkoelende duik?

Moet je dit dan allemaal vermijden op vakantie? Nee hoor, absoluut niet! Maar er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je kan treffen, zodat je niet met een bosje pluizig stro haar op je bolletje weer thuis komt.

In dit artikel geef ik tips wat je kan doen om je haar bescherming te bieden tegen zon, zee- en chloorwater. Lees je mee?

Haren beschermen tegen de zon

Er zijn een aantal manieren waarmee je je haren kan beschermen tegen de zon. De zon kan het haar uitdrogen, beschadigen en laten verkleuren. Misschien wil je juist dat de zon je haar iets lichter laat kleuren zodat je een natuurlijk highlight effect creëert, dat kan, maar het is beter om je haar niet continue bloot te stellen aan de zonnestralen. Op deze manier zorgt de zon ook voor uitdroging en beschadiging en dan zien die natuurlijke highlights er ook niet zo mooi meer uit. Wat kan je doen?

Beschermend haar product

Een Sun Protection Spray geeft het haar bescherming tegen UV stralen tijdens het zonnen. Zo'n leave-inn spray is heel handig in gebruikt en is ook gemakkelijk mee te nemen in je strandtas. Na een duik te hebben genomen in de zee of het zwembad kun je je haar weer gemakkelijk in sprayen om het te beschermen. Daarnaast zijn er ook beschermende serums die het haar tegen de zon beschermen. Hieronder heb ik een paar kwalitatief goede beschermende zon producten voor het haar op een rij gezet.

Draag een hoedje

Een hoedje dragen in de zon zon kan sowieso geen kwaad. Het beschermt je haar tegen de zon, maar ook je gehele hoofd tegen de warmte én het is ook nog eens fashionable!

Haren beschermen tegen zee- en chloorwater

Zee- en chloorwater zijn beide grote boosdoeners voor het haar. Het zorgt voor uitdroging, beschadiging en verkleuring. Het beste is om blootstelling van het haar aan zee en chloor te vermijden, maar ik snap best dat dat soms wat lastig is. Wat kun je doen?

  • Bind je haar bovenop je hoofd vast in een knotje en blijf dan ook met je hoofd boven water ;-). Op deze manier komt je haar zo min mogelijk in contact met zee- en/of chloorwater.
  • Badmuts....;-)
  • Spray je haar van tevoren in met de Sun Protection Spray, hierdoor biedt je het haar van tevoren al wat bescherming. Let op: na die verfrissende duik is het beschermende product grotendeels weer uit het haar verdwenen, dus er komen altijd wel delen zout en/of chloor in het haar terecht.

Als je zoveel mogelijk hebt gedaan aan de bescherming van het haar is het ook zeer belangrijk om het haar na het zonnen, de onderwaterwereld in de zee bekeken te hebben en/of een duik in het zwembad genomen te hebben het haar goed te verzorgen. Er zijn speciale shampoos en conditioners die extra verzorging bieden in de zomer. Dit zijn producten die vaak UV-filters bevatten, anti-oxidanten en voedende oliën.

zwembad

Haren verzorgen na het zonnebaden

Het is belangrijk om het haar goed uit te spoelen én te wassen met een Sun Care Shampoo. Zo'n shampoo zorgt ervoor dat alle restjes zee- en chloorwater uit het haar verwijdert worden. Doe je dit niet, dan blijft er altijd wel wat zout en chloor in het haar achter. Je kunt zelf wel bedenken wat dat met het haar doet... Hieronder heb ik een paar kwalitatief goede Sun Care Shampoos voor je op een rij gezet.

Na de shampoo is het belangrijk om het haar nog extra te verzorgen met een voedende conditioner en/of haarmasker. Een haarmasker is een intensievere verzorging voor het haar dan een conditioner. Voor erg verzwakt en uitgedroogd haar raad ik 1 à 2 keer per week een haarmasker aan met een aanvullende behandeling tussendoor van een conditioner.

Herstellende haarmaskers na het zonnebaden:

Verzorgende conditioners na het zonnebaden:

Extra tip:Als je in het buitenland op vakantie bent is het altijd een must om goede verzorgende haar producten te gebruiken. Vooral omdat het kraanwater vaak anders is dan in Nederland. Dit komt omdat er vaak chloor in het kraanwater zit, niet zoveel als in een zwembad, maar toch een beetje waar je haar van kan uitdrogen. Goede producten zijn dus echt een must!

Bescherm en verzorg jij je haar altijd goed tegen zon, zee en chloor?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •