• Home
  • Haar
  • Tips
  • Heb je een groene gloed in je haar? Dit kun je doen!
vrijdag, 12 augustus 2022

Heb je een groene gloed in je haar? Dit kun je doen!

Geschreven door 
Last van groen haar na het zwemmen? Dit kun je doen! Last van groen haar na het zwemmen? Dit kun je doen!

Je hebt een groene gloed in je haar, maar hoe kom je daar nu weer vanaf? Gelukkig zijn er een paar opties die je kunt doen zodat je niet door het leven hoeft te gaan met zo'n groene waas over je haar (tenzij je dit mooi vindt natuurlijk ;-)).

Ook vertel ik je graag wat meer over de exacte oorzaak van groen "zwembadhaar" en geef ik je tips hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Want voorkomen is altijd beter dan herstellen! Het is in ieder geval minder gedoe ;-).

Hoe krijg je een groene gloed uit je haar?

Er zijn een paar behandelingen die je kunt toepassen om die groene gloed uit je haar te verwijderen. Wellicht heb je weleens gehoord dat je dan ketchup in je haar moet smeren. Dit is inderdaad één van de mogelijkheden.

Groen haar mist warme kleurpigmenten en om die groene gloed op te heffen heb je het kleurpigment rood nodig. Over het algemeen zien we die groene zwembadgloed vooral in blond haar verschijnen. Dat komt omdat het in blond haar veel meer opvalt dan in donker haar. Ook heeft het vaak met de conditie en structuur van het haar te maken. Het ene haartype is net weer even wat gevoeliger dan het andere haartype.

In de video hieronder leg ik uitgebreid aan je uit hoe zo'n groene gloed in het haar ontstaat. Er wordt vaak gedacht dat dit door het chloor in het zwembad komt, maar dit is niet helemaal correct. Wat veel mensen niet weten is dat het vooral door het koper komt wat in het water aanwezig is.

Hoe dat precies zit en hoe je die groene gloed weer kunt opheffen én kunt voorkomen vertel ik je in deze haartips tutorial. Enjoy!!

Vind je dit soort video's super handig en leerzaam? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty by Tessa zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste video's!

Hoe voorkom je die groene gloed in je haar?

Een groene gloed in je haar voorkomen is natuurlijk altijd veel beter dan dat je het moet herstellen! Zoals ik je in de video heb uitgelegd zou je haarkleur anders van kleur kunnen zijn dan voordat je die groene lokken had.

De beste tip is het dragen van een badmuts tijdens het zwemmen zodat je haar niet in contact komt met het zwembadwater. Als je niet zo gecharmeerd bent van een badmuts, dan kun je er voor kiezen om je haar bovenop je hoofd vast te binden in een knot en vooral niet kopje onder te gaan in het zwembad.

zwembad haar

Daarnaast zijn er nog wat tips die je kunt toepassen voor en na het zwemmen.

Let op: de volgende tips zorgen ervoor dat je haar iets minder snel groen zal worden, maar helpen het niet voor 100% voorkomen.

  • Maak je haar voordat je gaat zwemmen eerst goed nat met kraanwater zodat je droge haar alvast het kraanwater eerder heeft geabsorbeerd dan het zwembadwater. Dit werkt helaas wel van korte duur, want als je van plan bent om lang in het zwembadwater te drijven met je haar, dan kun je alsnog een groene waas krijgen.
  • Een goede verzorging met de juiste producten is een must! Was je haar na je bezoek aan het zwembad altijd met een shampoo en verzorg het met een conditioner of masker! Alleen uitspoelen met water is echt niet genoeg! Wil je iedere dag lekker naar het zwembad om te zwemmen? Ook dan is het belangrijk om iedere dag je haar te wassen met shampoo. Je kunt hier het beste een shampoo gebruiken die speciaal geschikt is voor na het zwemmen. Vervolgens kun je een conditioner gebruiken die goed aansluit bij jouw haartype.

Leestip: Haren beschermen tegen zon, zee en chloor!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •