zaterdag, 25 januari 2020

Wat zijn de basis tools bij haar knippen?

Geschreven door 
Deze 3 basis knip tools heb je nodig om een kapsel in model te knippen! Deze 3 basis knip tools heb je nodig om een kapsel in model te knippen!

Welke basis tools qua kappersscharen heb je nodig om een kapsel goed in model te kunnen knippen? Bij het knippen van het haar heb je een speciale (haar) knipschaar nodig. Met een huis-tuin-en-keuken-schaar gaat je dit helaas niet lukken. Waarom en welke basis tools je nodig hebt leg ik je in dit artikel uit!

Welke kappersschaar heb je nodig?

Welke kappersschaar heb je nodig om het haar goed in model te kunnen knippen? Kappersscharen zijn er in vele soorten, maten én prijsklassen. Belangrijk is dat je een kwalitatief goede schaar gebruikt, want haren knippen met een schaar die niet goed werkt...

De basis tool die je nodig hebt om het haar in model te kunnen knippen is de gewone knipschaar. Daarnaast zijn er nog een paar basis knip tools die je nodig hebt om een kapsel te kunnen perfectioneren. Dit zijn de coupeschaar en het kappersmes. Deze 3 knip tools gebruik ik zelf altijd om een kapsel goed in model te knippen.

Bekijk ook: Zelf je haar doen als je niet naar de kapper kunt!

In de video hieronder laat ik deze 3 knip tools aan je zien én leg ik uit waarom je deze kappersscharen een must-have zijn bij het knippen van een kapsel.

Vind je dit soort video's leuk én interessant om te zien? Abonneer je dan nu geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwste haartips!

Haartip: Haren recht knippen of inknippen?

Wat is een goede kappersschaar?

Bij het knippen van het haar is het dus belangrijk dat je een goede kappersschaar gebruikt. Zoals ik je in de video uitgebreid hebt uitgelegd welke knip tools een must-have zijn om als basis te gebruiken, weet je nu ook hoelang ik zelf met mijn scharen doe. Daarom is het dus zeker van belang dat je voor kwalitatief goede knip tools kiest als je hier geen goedkoop is duurkoop van wilt maken ;-). Kappersscharen zijn er uiteraard in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, maar hoeven absoluut niet mega duur te zijn.

kappersscharen

Deze knip tools of een soortgelijke gebruik ik zelf:

Let op: De scharen die ik gebruik zijn speciaal voor rechtshandigen. Ben je nu linkshandig, dan kun je beter kiezen voor een linkshandige schaar zoals deze knipschaar van Jaguar en deze coupeschaar van Jaguar. Het Feathermes zijn voor zowel rechtshandige als linkshandige mensen te gebruiken.

"A woman who cuts her hair is about to change her life" - Coco Chanel

Be Dazzled!!

Bewaar deze haartips ook op Pinterest

haar knip technieken

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •