donderdag, 19 maart 2020

Opvlechten | Hoe doe je dat?

Geschreven door 
Opvlechten | Hoe doe je dat? Opvlechten | Hoe doe je dat?

Het haar mooi en strak opvlechten, hoe doe je dat?

De opvlecht, ook wel Dutch Braid of Boxer Braid genoemd, is eigenlijk het tegenovergestelde van de invlecht. Zoals de benaming van deze vlecht het al verteld, de opvlecht ligt OP het haar.

Hoe maak je een opvlecht?

Om een opvlecht in het haar te kunnen maken is het belangrijk dat je de basis vlechttechniek van de gewone 3-strengen vlecht goed beheerst.

De basis van de opvlecht is de 3-vlecht onderlangs. Voordat je met de opvlecht begint is het verstandig om eerst de gewone 3 strengen vlecht onderlangs een paar keer te oefenen (dit laat ik je ook in de tutorial zien) zodat je de feeling krijgt welke kant de strengen op gaan. Vervolgens pak je er iedere keer een plukje bij, net als bij de invlecht, alleen gaan deze plukken ook onderlangs.

De opvlecht is dus de invlecht onderlangs.

Ben je klaar voor om te leren opvlechten? Start de video!

Oefening baart kunst! Succes!!

Misschien zal het in het begin wat verwarrend zijn en raak je soms een beetje de draad kwijt omdat je de plukken bovenlangs wilt vlechten. Dat is ook niet zo vreemd, want je hebt zojuist de invlecht handelingen geleerd. Blijf oefenen, dan komt het vanzelf goed! Je zult zien dat je de opvlecht steeds beter gaat beheersen.

"Don't give up!"

Tip: Zodra je ook de opvlecht beheerst is het verstandig om ook de invlecht weer even te oefenen. Oefen de vlechten om en om zodat je de feeling krijgt van beide verschillende vlecht technieken.

Is het gelukt met de opvlecht? De volgende vlecht die je gaat leren is de visgraat vlecht.

Vlecht Cursus | Dazzling Beauty

De opvlecht is de derde vlecht die je gaat leren bij de online vlecht cursus van Dazzling Beauty. In deze cursus leer ik je 12 verschillende soorten vlechten. Hier heb ik een handig schema voor gemaakt die je kunt volgen.

Wil je meer weten over deze vlecht cursus? Op deze cursus-pagina vind je alle informatie die je nodig!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •