zondag, 17 januari 2016

Hello 2016 - Update Dazzling Beauty - Diary - Mijn Doelen

Geschreven door 
Diary December 2015 - Hong Kong! Diary December 2015 - Hong Kong!

Waar de meeste op 1 Januari beginnen met een frisse start voor een nieuw jaar, begint mijn frisse start zo ongeveer nu, halverwege Januari. Vandaag dan ook de eerste blogpost van 2016! Waarom de artikelen even op zich lieten wachten vertel ik je verder in deze post. Ook vertel ik je mijn doelen, voornemens, we blikken nog heel even terug op 2015 en al het andere wat een nieuw jaar weer met zich mee gaat brengen.

Normaal vindt je op Zondag een Dazzling Travels artikel, maar vandaag doen we het even anders! Omdat vanaf vandaag voor Dazzling Beauty weer een nieuw blogjaar van start gaat wordt dit artikel een soort update en diary combi van de afgelopen maand en wat komen gaat. Lees je mee?

December 2015

December is dé maand van de feestdagen. Heb ik al die feestdagen dan soms niet gevierd of hoe zit dat? Want waar was My Dazzling Life van December?? Eerlijk gezegd heb ik de feestdagen niet echt uitgebreid gevierd, behalve Sinterklaas. Sinterklaas vierden we met surprises wat soms hilarische momenten gaf :-)! Met Kerst en Oud & Nieuw zijn we gevlucht.... Hahaha, laat ik het zo zeggen: op eerste kerstdag zaten we in het vliegtuig naar Hong Kong en vervolgens vlogen we op 1 Januari door naar de Filipijnen! Met de feestdagen was ik er dus niet, wat overigens heel goed bevalt ;-).

Om terug te komen op mijn diary van December, daar had ik helaas geen tijd voor. De december maand is in kappersland de drukste maand van het jaar. Vooral de 2 weken voor de Kerst is het aanpoten geblazen om iedere klant te voorzien van een "Kerst" kapsel. Omdat er voor mij ook een vakantie in het vooruitzicht stond plus de kerstdrukte, heb ik weinig tijd gehad om ook nog Dazzling Beauty's blog in het juiste schema bij te houden. Natuurlijk had ik dat graag gewild, maar ergens houdt het soms gewoon even op. Uiteraard kan ik ervoor kiezen om mijn laptop mee te nemen op vakantie, maar dat doe ik niet. Vakantie is voor mij vakantie. Op het moment dat ik de deur uitstap met mijn koffer/backpack doe ik niets meer wat werk gerelateerd is. Dat is de enigste manier voor mij om ook echt helemaal niets te hoeven/moeten doen. Als je mij een dag vrij geeft doordeweeks dan ben ik nóg bezig met van alles voor het werk, dat is denk ik een beetje een ondernemersdingetje als je begrijpt wat ik bedoel. Dus om het hele verhaal samen te vatten: geen tijd, dus minder blogposts online. Om December nog even kort samen te vatten heb ik vooral plaatjes van Hong Kong om te laten zien!

Funny pics van wat ik zoal aan het doen was tussen Kerst en Oud & Nieuw in Hong Kong ;-)

hong kong 2

Op 2e kerstdag bezocht ik de huishoudbeurs van Hong Kong!

hong kong 3

Ik ben gek op tempels én op wierook! Aan mijn gezicht te zien lijk ik het helemaal niet leuk te vinden, maar daar is niets van waar. Het was iets te veel wierook om nog normaal uit je ogen te kunnen kijken ;-) ;-)

hong kong 4

Ik at de ingewanden van een vis......

hong kong 5

Ook reisde ik veel met de metro in Hong Kong die vaak best overvol zat.

hong kong 6

Ik beklom de rug van een draak!

hong kong 7

Ook ging ik met Hello Kitty op de foto. Kan ik ook weer van de bucketlist afstrepen ;-)

hong kong 8

De beste voetmassage ever! Je moest hiervoor wel een bijzondere ingang betreden.

hong kong 9

Om nog wat aan de conditie te doen besloot ik een boom in te klimmen ;-)

hong kong 10

Op oudejaarsdag heb ik een andere tempel bezocht waarbij iedereen druk over de snuit van deze leeuw aaide. Dat moest ik natuurlijk ook even doen!

hong kong 11

Waarna ik vervolgens een bezoekje bracht aan de waarzegger.

hong kong 12

Met duizenden mensen telden we af naar het nieuwe jaar. We waren dus niet de enigste ;-)

Uiteraard heb ik nog veel meer hele mooie foto's gemaakt van deze bijzondere reis, maar die bewaar ik voor de artikelen op Dazzling Travels. Stay Tuned!!

Nieuw blogjaar

Nu het eerste artikel vandaag verschijnt ben ik alweer bijna een weekje terug van vakantie. Ik heb ervoor gekozen om niet gelijk weer als een razende aan het werk te gaan en dan doel ik op het bloggen. De eerste 4 kapperswerkdagen zitten er wel al weer op ;-). Tja, die haren blijven bij iedereen wel doorgroeien!

Om in die relaxte vakantieflow te blijven besloot ik om eerst even bij te komen van het reizen. Een terugreis van zo'n 18 uur inclusief 7 uur tijdsverschil gaat je niet in de koude kleren zitten. Over koud gesproken, wat is het koud hier in Nederland! Van 30 graden in de Filipijnen naar 5 graden in Nederland knap je ook niet op. Dus eerst even bij komen. Na vandaag de laatste malariapil ingenomen te hebben vond ik het de hoogste tijd worden om achter de laptop te kruipen voor een gloednieuw artikel. Na deze fijne break heb ik er weer heel erg veel zin in en zit vol met ideeën!

Afgelopen Oktober is de nieuwe site online gegaan waar ik nog steeds heel erg blij en trots op ben. 2016 is het jaar om daar vrolijk op voort te borduren. De blogplanning blijft voorlopig hetzelfde en is als volgt:

Als het lukt zullen er op andere dagen ook artikelen verschijnen én ik heb ook ideeën voor meerdere onderwerpen. Aankomende week zal het misschien nog een beetje wisselvallig zijn, omdat er nog niets klaarstaat. Maar hé, het komt goed :-).
Na mijn vakantie heb ik in ieder geval weer genoeg inspiratie en artikelen in gedachten voor je klaar staan, alleen nog even uitwerken.

Terugblikken

Was 2015 een goed jaar? Ja, eigenlijk wel. Het had zijn ups en downs, maar dat komt ieder jaar wel voor. Vorig jaar ben ik begonnen met mijn zoektocht om van mijn hoofdpijn klachten af te komen. Daar ben ik dus nog niet van af, mijn zoektocht gaat in 2016 dan ook verder. Ik ben van plan om hier een aparte blogserie over te maken waar eventueel andere mensen met hoofdpijn wat aan kunnen hebben. Zoals ik al eerder vermelde is de site vorig jaar helemaal vernieuwd en dat kan ik in de bezoekersaantallen goed terug zien. Er zit een mooie stijgende lijn in waar ik heel erg trots op ben! Bij deze laat ik dan ook graag Dazzling Beauty's top 3 meest gelezen artikelen van 2015 aan je zien.

  1. Haartrends Herfst-Winter 2015-2016
  2. Goede krultang top 5
  3. Kersttrui inspiratie

Ook heb ik in 2015 een paar mooie reizen gemaakt. Deze zijn allemaal terug te vinden op Dazzling Travels, waaronder bijvoorbeeld de rondreis van Japan of de stedentrip naar Belfast.

Genoeg teruggeblikt, tijd om vooruit te kijken!

Doelen en voornemens

Mijn enigste voornemen is Live the Life you Love. Eigenlijk doe ik niet meer speciaal aan goede voornemens op 1 Januari, als je iets wilt moet je het gelijk doen! De zin Live the Life you Love zegt al genoeg denk ik, hier hoef ik verder geen uitleg aan te geven. Als geheugensteuntje heb ik deze zin (die veel voor mij betekent) een paar jaar geleden op mijn hand/arm laten tatoeëren, dus ik wordt hier dagelijks aan herinnert ;-).

Doelen heb ik wel voor dit jaar. Werkgerelateerde doelen hebben vooral met mijn blog te maken. Mijn kappersagenda zit momenteel vol geboekt, dus het doel van een goedlopende ambulante salon heb ik al bereikt (hier heb ik wel een paar jaar over gedaan). Voor mijn blog heb ik als doel meer bezoekers. De stijgende lijn die ik nu zie ga ik proberen vast te houden en het blog nog beter en mooier proberen te maken. Bij dit doel horen ook meer volgers op mijn verschillende social media kanalen. Dus als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen, dan kun je me volgen via Twitter, Facebook, Instagram, Youtube en Pinterest.

Ook zijn er een paar persoonlijke doelen voor 2016. Als eerste wil ik natuurlijk eens en voor altijd van die hoofdpijn af komen. Daarnaast heb ik als doel om hier en daar een wat gezondere levensstijl te creëren door mijn voeding eens onder de loop te nemen en meer aan yoga te gaan doen. Én ik wil een hondje een nieuw thuis geven, hier zijn we vorig jaar al mee bezig geweest wat toen nog niet gelukt is, maar dit jaar gaat het er zeker van komen. Een nieuwe vriendje voor konijn Flappie dus! En wat reizen betreft, er staat nog niets gepland, maar ik hoop zeker ook dit jaar een paar reisjes te maken.

Dan heb ik nog 1 doel wat ik graag wil delen. Ik wil proberen om mijn boek af te maken dit jaar. Jaaaaaaa, je leest het goed: een boek!! Ik loop eigenlijk al een paar jaar met het idee om een boek te schrijven, nog voor dat alle boeken van de bekende bloggers tevoorschijn kwamen. Begin vorig jaar ben ik hieraan begonnen en ben dus van plan om hier dit jaar in ieder geval een heel eind verder mee te komen. Hoe of wat laat ik nog even achterwege. Tegen de tijd dat het zover is, zal het je echt niet ontgaan ;-).

Dat was best wat uiteenlopende info dacht ik zo! Tijd om dit artikel af te ronden. Wat ik nog even mee wil geven is dat ik het ontzettend leuk vind om de comments te zien op de site. Graag wil ik terug reageren, maar dat is op dit moment nog niet mogelijk. Daar wordt dus aan gewerkt!! Dus vergeet niet om een reactie achter te laten - I LIKE!

Heb jij doelen en/of voornemens voor 2016?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Annemieke zondag, 17 januari 2016 14:08 Geplaatst door Annemieke

    Wat een toffe foto's! Ik zou wel een beetje paniekerig worden in die metro denk ik, haha! Maar verder ziet het er onwijs tof uit en mooie doelen, ben benieuwd naar je boek :)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •