woensdag, 07 oktober 2015

Wat doet make-up - Highlighter

Geschreven door 
Wat doet make-up? Highlighter Wat doet make-up? Highlighter

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal? | Highlighter

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

In de reeks "Wat doet make-up?" zijn al meerdere artikelen verschenen. In dit artikel van Wat doet make-up? ga ik wat meer in op het make-up product highlighter.

Highlighter

Door een highlighter in de make-up look te gebruiken maak je de huid wat stralender. Met een highlighter product haal je bepaalde plekken in het gezicht wat meer naar voren, je accentueert delen die "gezien" mogen worden. Dat kan één plek in het gezicht zijn, maar ook meerdere plekken. Door het gebruik van een highlighter creëer je een mooie stralende glow.

Zonder Highlighter
Make-up look zonder highlighter
Met Highlighter
Make-up look met highlighter

In dit artikel laat ik het verschil zien van een make-up look met en zonder highlighter. Ook laat ik de punten zien waar je highlighter op de huid kunt aanbrengen.

Do's & Don'ts van highlighter

Op de foto's hieronder zie je vijf plekken in het gezicht waar je de highlighter kunt toepassen.

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Highlighter

  • Jukbeen

De meest gebruikte zie je op de eerste foto, namelijk op het jukbeen. Persoonlijk vind ik het mooi om de highlighter op deze plek in een halve cirkel omhoog over de slaap door te laten lopen.

  • Voorhoofd

De highlighter kan ook op het voorhoofd aangebracht worden. Doe dit op het meest uitstekende gedeelte van het voorhoofd. Het is belangrijk dat je het op deze plek van het gezicht niet heel erg overdrijft met de highlighter.

  • Neus

Je kan de highlighter ook op de neus aanbrengen, hierdoor laat je de neus wat langer en smaller lijken. Ben je in het bezit van een wat grotere neus, dan zou ik de highlighter hier weglaten.

  • Kin

Ook de kin kun je wat meer accentueren met een highlighter. Breng vooral alleen op het meest uitstekende punt van de kin highlighter aan. Hier geldt hetzelfde als bij de neus; heb je een behoorlijk uitstekende/grote kin, laat dan de highlighter achterwege.

  • Cupidoboog

Om de cupidoboog (boven de bovenlip) wat meer te accentueren kun je ook hier wat highlighter aanbrengen. Dit vind ik persoonlijk een heel erg mooi resultaat geven. Op de foto is te zien dat ik dit met mijn vinger aanbreng voor een subtiele touch. Met een kwast wordt het gauw te veel.

Welke highlighter gebruiken?

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende highlighters verkrijgbaar. Er zijn poeder highlighters, maar ook liquid highlighters. In poedervorm is iets makkelijker aanbrengen. Zo zijn er budget varianten en high-end varianten. Ook qua gloed kan een highlighter verschillen. Het ligt vaak aan de huidskleur en de gehele make-up look welke kleur highlighter hier mooi bij staat. Zelf gebruik ik graag Albatross van NARS, deze heeft een wat gelige ondertoon. Als ik een wat koelere make-up look draag, dan pak ik eerder naar een highlighter met een rozige gloed zoals het W7 Strobe Time highlighter palette!

Persoonlijk ben ik zeer enthousiast over het gebruik van een highlighter product. Het geeft net dat beetje meer aan je gehele make-up look voor een stralender effect. Ik ben benieuwd wat jij van highlighten vind!

Gebruik jij weleens een highlighter? Zo ja? Ik ben benieuwd wat jij een fijn product vind.

Make-up leestip:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •