woensdag, 09 december 2015

Wat als je maar 1 make-up product mag gebruiken?

Geschreven door 
Wat als je maar 1 make-up product zou mogen gebruiken? Wat zou je kiezen? Wat als je maar 1 make-up product zou mogen gebruiken? Wat zou je kiezen?

Wat als je vanaf nu nog maar 1 make-up product mag gebruiken voor de rest van je leven? Welke zou je kiezen?

Veel dames gebruiken dagelijks make-up, gemiddeld genomen zullen dat ongeveer 5 verschillende make-up producten zijn. Foundation, poeder, mascara en wat lipstick zullen de meeste wel dagelijks gebruiken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer make-up producten. Zelf gebruik ik voor mijn dagelijkse make-up look 8 verschillende make-up producten, waaronder cc-cream, foundation, poeder, wenkbrauwpoeder, oogschaduw, mascara, highlighter en lipgloss. Maar wat nou als je vanaf nu nog maar 1 make-up product zou mogen gebruiken voor de rest van leven?

In dit "Wat als...." artikel laat ik mijn hersenspinsels weer de vrije loop gaan, dit keer over het kiezen van 1 make-up product. Lees je mee?

1 make-up product uitkiezen

Make-up is zeker voor een visagiste onmisbaar. Make-up kan heel veel doen in de uitstraling van het gezicht, goed of fout ;-). Als je de make-up producten op de juiste manier gebruikt kun je jezelf nóg mooier maken dan je al bent! Mooie punten in het gezicht kunnen geaccentueerd worden en oneffenheden kunnen verdoezeld worden. Als je benieuwd bent wat make-up kan doen, dan kun je de serie van "Wat doet make-up?" bekijken.

Maar wat nou als je om de één of andere vage reden vanaf nu nog maar 1 make-up product mag gebruiken voor de rest van je leven? In eerste instantie zou je misschien gelijk een make-up product opnoemen die je zou uitkiezen. Bij mij kwam als eerste mascara in me op. Maar na mate ik er meer over nadenk weet ik eigenlijk niet zo goed meer wat ik moet kiezen. Er zijn een paar make-up producten die je voor meerdere dingen zou kunnen gebruiken. Hieronder zet ik er een paar op een rij waar je het meeste aan zou kunnen hebben.

Veelzijdige make-up producten

Mascara

Mascara kwam het eerste in mij op omdat ik hele lichte wimpers van nature heb en echt nooit zonder mascara de deur uit ga. Als ik alleen nog maar mascara zou mogen gebruiken is de rest van het gezicht erg kaal. Ik heb ook hele lichte wenkbrauwen, dus hier mis ik al wat. Als ik een bruine mascara zou uitkiezen (ik draag altijd zwarte mascara), dan zou ik hiermee ook mijn wenkbrauwen kunnen aanzetten. Ook zou ik met het puntje van het mascara borsteltje een lijntje boven en onder het oog kunnen maken. Verder is mascara niet geschikt om ergens anders aan te brengen vind ik.

Lipstick

Lipstick kun je naast dat je het op de lippen gebruikt ook als blush gebruiken. De kleur moet dan wel in een frisse roze of perzik achtige kleur zijn, anders wordt het té. Ook zou ik de lipstick lichtjes op het ooglid aanbrengen in plaats van oogschaduw.

Lipgloss

Een transparante of licht zachte kleur lipgloss zou ik naast de lippen gebruiken als highlighter op de jukbeenderen voor een stralend effect. Ook zou ik de lipgloss onder de wenkbrauw aanbrengen voor een liftend effect.

Oogschaduw

Oogschaduw is eigenlijk ook een veelzijdig product, tenzij je een kleur kiest die alleen maar geschikt is om op het oog te dragen. Als een oogschaduw palette 1 make-up product zou zijn, dan kies ik voor mijn naked basics palette. Hier zitten 6 mooie neutrale kleuren in die je op meerdere punten in het gezicht zou kunnen gebruiken. Zwart zou ik gebruiken om het oog te accentueren. Met de andere nude tinten maak ik de rest van de ooglook af. Een matte bruine tint gebruik ik als wenkbrauwpoeder. Met de lichte kleuren zou ik kunnen shapen en highlighten in het gezicht. Ook zou ik met een matte lichte tint hier en daar misschien nog een beetje puntjes in het gezicht kunnen camoufleren.
Als ik maar 1 kleur oogschaduw zou mogen uitkiezen, kies ik denk ik voor een bruine tint. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo'n fan van bruine oogschaduw, maar ik kan dan in ieder geval mijn wenkbrauwen bijtekenen en de ogen iets meer aanzetten. Iets minder keus dus met maar 1 oogschaduw kleur.

Waar ik normaal gesproken ook niet zonder de deur uit ga is de basis make-up zoals cc-cream, foundation en poeder. Mijn wangen hebben best wel rode plekken (natuurlijke rouge) waar ik niet zo gek op ben. Als ik één van deze producten zou kiezen, kom ik niet zo heel ver met een make-up look. Alleen de huid kan ik wat egaler maken.
Dan zijn er ook nog de make-up potloden. Ook hier zou ik dan kiezen voor een bruine kleur zodat de wenkbrauwen bijgetekend kunnen worden en het oog iets aan gezet kan worden. Ook een highlighter product is niet zo veelzijdig als het rijtje make-up producten hierboven. En zo zijn er nog wat make-up producten waar je eigenlijk niet zo veel meer mee kan dan waar het voor gemaakt is.

Welk make-up product zou ik kiezen?

De lipstick en de lipgloss vallen voor mij af. Omdat ik mijn rode wangen niet kan bedekken, heb ik zeker geen product nodig die ik ook als blush kan gebruiken. Mijn ogen vind ik dan het belangrijkste inclusief mijn wenkbrauwen. Als ik voor een heel oogschaduw palette zou mogen kiezen wordt het zeker mijn Naked Basics palette, deze is het meest veelzijdig en kun je voor meerdere dingen gebruiken. Maar als het maar om 1 oogschaduw kleur zou gaan begin ik te twijfelen.....
Het make-up product wat ik zou kiezen is dan toch hetgeen wat als eerste in mij opkwam: mascara!! Ik kies dan wel voor bruin (geen favoriete kleur) omdat ik dit ook op mijn wenkbrauwen zou kunnen doen.

Het moet wel heel gek lopen als we ineens maar uit 1 make-up product zouden moeten kiezen! Gelukkig hoeft dat niet en is er ontzettend veel keus en aanbod qua kleuren en in verschillende prijsklassen. Voor elk wat wils in ieder geval.

Toch ben ik benieuwd! Welke make-up product zou jij kiezen áls je zou moeten kiezen?

Be Dazzled!!

2 reacties

  • Reactielink Agnetha zaterdag, 12 december 2015 02:15 Geplaatst door Agnetha

    Mascara, dan spreken je ogen net iets meer.

    En aangezien ik een lipbalsem onder verzorging vind vallen. Is het een mooie combinatie. Je hoeft dan geen Lipgloss of lipstick gebruiken.

  • Reactielink Mariska donderdag, 10 december 2015 21:27 Geplaatst door Mariska

    Waarschijnlijk een groot oogschaduw palette; met bruine oogschaduw zou ik m'n wenkbrauwen nog in kunnen vullen, je kan lichte kleurtjes als highlighter gebruiken en misschien met wat moeite met zwart een soort eyeliner... Maar als dat niet zou mogen houd ik het toch echt op m'n dipbrow! Wenkbrauwen zijn belangrijk :P

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •