woensdag, 04 november 2015

Wat doet make-up - Lipstick

Geschreven door 
Wat doet make-up? Lipstick Wat doet make-up? Lipstick

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal? | Lipstick

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

In de reeks "Wat doet make-up?" zijn al meerdere artikelen verschenen. In dit artikel van Wat doet make-up? ga ik wat meer in op het make-up product lipstick.

Lipstick

Door een lipstick op de lippen te gebruiken maak je de gehele make-up look helemaal af. Lipsticks zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten en nuances en ieder kleurtje geeft een andere uitstraling.

Welke kleur lipstick kiezen

Niet elke kleur lipstick staat zomaar bij iedereen. Degene met een koele ondertoon in de huid kunnen dan vaak ook het beste een koele kleur lipstick uitkiezen, degene met een warme ondertoon in de huid kunnen vaak het beste kiezen voor een warme kleur lipstick. Dit gaat niet altijd op, maar meestal is dit wel het geval.

Welke kleur lipstick je uitkiest om te dragen heeft ook wel een beetje te maken met in welke mood je je voelt, wat voor ooglook je op hebt en voor welke gelegenheid je je hebt opgemaakt.

Lichte lipstick kleuren zijn perfect voor een neutrale make-up look. Ook als je een zware oogmake-up op hebt, kun je het beste ervoor kiezen om de lippen wat rustiger te houden. Een lichte kleur lipstick is ook zeer geschikt voor een dagelijkse look.

Donkere en felle lipstick kleuren zijn zeer geschikt voor feestjes en dergelijke, maar tegenwoordig krijgen de lippen ook voor een dagelijkse make-up look een stoere felle of donkere kleur. Met felle of donkere kleuren lipstick kun je vaak ook een statement neerzetten of een signature look maken. Denk hier bijvoorbeeld aan de rode lippen. Let op dat de ogen dan niet al te zwaar zijn opgemaakt, anders wordt het too much!

Op de serie foto's hieronder kun je goed het verschil zien wat de verschillende kleuren lipstick bij mij in de uitstraling doen. Om te beginnen draag ik op de 1e foto geen lipstick, daarna ga ik van nude steeds donkerder en eindig ik met een rode kleur lipstick. Ik heb bij mezelf vooral voor wat koelere tinten gekozen vanwege mijn huidskleur.

Zonder Lipstick
Nude Lipstick
Lichte Lipstick
Fel Roze Lipstick
Fuchsia Roze Lipstick
Donker Roze Lipstick
Bruin Rode Lipstick
Rode Lipstick

Zoals je kunt zien op de foto's heeft geen lipstick op hebben weinig meerwaarde aan de gehele make-up look, het ziet er een beetje flauwtjes uit. Ook de nude tint doet weinig goeds. Met nude tinten moet je sowieso oppassen dat je geen doods effect creëerd.

Op de 3e foto gebruik ik een lichte pinkberry kleur, deze vind ik heel geschikt voor een dagelijkse neutrale make-up look en maakt de gehele look wat meer af.

Van de fel roze tint moet je houden, ik zelf heb niet zoveel met deze kleur lipstick. Ik vind het een beetje uit de jaren '80-'90 en maakt mij een beetje flets.

Dan zie je 2 kleuren lipstick die wat donkerder en feller zijn, fuchsia roze en paars-roze. Deze kleuren zorgen ervoor dat de gehele look wat meer gaat spreken.

Op de onderste foto links gebruik ik een donker bruin-rode tint. Eigenlijk past een bruine lipstick niet bij mijn huid en vind deze tint dan ook niet zo heel erg geschikt, het gaat een beetje naar het gothic effect toe.

De allerlaatste lipstick is de rode kleur. Op zich vind ik de rode lipstick prima staan, het geeft wat meer power aan de make-up look. Hoewel ik deze lipstick kleur bij veel mensen heel erg mooi vind staan, zal ik zelf de rode lipstick links laten liggen. Ik ben er het type niet voor en voel me ook niet zo op m'n gemak met deze kleur.

Do's & Dont's van Lipstick

  • Kies de juiste kleur die bij je huid past.
  • Zorg ervoor dat de gehele make-up look in verhouding is. Dus geen donkere felle lippen bij een zware ooglook.
  • Pas op met nude tinten.
  • Draag een kleur waar jij je prettig bij voelt.
  • Controleer regelmatig of je geen lipstick op je tanden hebt zitten.
  • Hou je niet van lipstick? Draag dan gewoon een lipgloss, dat is altijd goed ;-).

Draag jij vaak lipstick? Zo ja, wat is jouw favoriete kleur?

Make-up leestip:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •