zaterdag, 10 juli 2021

Rechte Boblijn | Knippen & Styling Tips

Geschreven door 
How-to: Rechte boblijn knippen! How-to: Rechte boblijn knippen!

De rechte boblijn, ook wel de klassieke bob genoemd, is eigenlijk een tijdloos kapsel. Vanuit de rechte klassieke boblijn zijn er door de jaren heen diverse varianten en trends ontstaan.

Wil je een schuine boblijn of juist een kaarsrechte bob? Laagjes aan de achterkant of niet? Draag je de voorkant in een middenscheiding, zijscheiding of liever met een pony? De bob is tegenwoordig heel veelzijdig!

In dit artikel heb ik een knip tutorial voor je klaar staan waarin ik stap voor stap laat zien hoe je een rechte boblijn kunt knippen inclusief uitgebreide uitleg en tips!

Rechte Boblijn Knippen | How To Tutorial

De rechte boblijn kenmerkt zich doordat deze kaarsrecht wordt geknipt en is meestal korter dan schouderlengte. Het is bij het knippen van een boblijn dus zeer belangrijk dat je de wens van het model en de lengte goed op elkaar afstemt.

boblijn knippen

rechte boblijn knippen

→ Bekijk ook: Lange Boblijn | Knippen & Styling Tips!

Ook zie je in het modebeeld dat de rechte klassieke boblijn heel goed met een lok of pony gedragen kan worden.

Bij het knippen van een rechte bob is het zeer belangrijk of de valling van het haar en het haartype het toelaten om in zo'n klassieke bob geknipt te worden. Je wilt natuurlijk dat het haar ook daadwerkelijk mooi recht valt zonder gekke slagen door bijvoorbeeld weerborstels in de nekpartij.

In de haar tutorial hieronder laat ik stap voor stap aan je zien hoe ik op mijn doll-head een rechte boblijn knip.

Bekijk hier meer boblijn tutorials!

Vind je dit soort haar knip tutorials super handig en leerzaam om te zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste video's!

GOEDE KAPPERSSCHAAR NODIG? → Hier vind je een ruim assortiment!

Rechte Bob Styling Tips

Hoe kun je zo'n rechte klassieke bob het beste stylen? Dat kan op verschillende manieren en is natuurlijk een beetje afhankelijk welk resultaat je wilt bereiken.

Wil je het haar echt rechter dan recht laten vallen zodat de klassieke bob nóg beter tot zijn recht komt? Maak dan gebruik van een goede stijltang. Maak het kapsel af door een glans product of een serum te gebruiken voor een extra smooth effect!

Wil je het kapsel toch liever wat losser houden met wat volume? Dan kun je het haar het beste steil in model föhnen. Ideaal hiervoor vind ik zelf altijd deze föhnborstel van Babyliss.

→ Haar tip: Bekijk hier mijn föhn tutorial!

Be Dazzled!!

KNIPCURSUS

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •