woensdag, 06 juli 2016

Wat doet make-up - Foundation

Geschreven door 
Wat doet make-up? Foundation Wat doet make-up? Foundation

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal? - Foundation

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

In de reeks "Wat doet make-up?" zijn al eerder de artikelen verschenen zoals:

In dit artikel van Wat doet make-up? ga ik wat meer in op het make-up product foundation. Lees je mee?

Foundation

Door foundation te gebruiken creëer je een mooie egale huid. Foundations zijn er in verschillende tinten verkrijgbaar voor elke huidskleur.

Wat doet foundation?

Een foundation heeft de functie om de huid van het gezicht egaler te maken. Het is de basis van je make-up look. Foundation is een heel mooi make-up product, maar helaas worden hier best nog veel fouten meegemaakt en dan met name qua kleurgebruik.

Een foundation moet vooral onzichtbaar zijn op de huid. Het is dus geen product waarmee je huid een zongebruind kleurtje kan geven, waar veel mensen foundation wel voor gebruiken. Het ziet er dan heel onnatuurlijk uit en dat is nu net niet de bedoeling!

Welke kleur foundation?

Bij het kiezen van de juiste kleur foundation is het belangrijk om deze make-up regel te onthouden:

Een foundation mag nooit donkerder zijn dan je eigen huidskleur. Een foundation is gelijk aan je eigen huidskleur of een halve tot één tint lichter dan je eigen huidskleur. Met een bronzer kun je na het aanbrengen van de foundation een zongebruind kleurtje creëren.

Een foundation moet dus eigenlijk onzichtbaar zijn op de huid. Als je de juiste kleur gebruikt zorgt een foundation voor een mooi dekkend en egaal resultaat waarbij oneffenheden minder opvallen.

Het is dus belangrijk dat de foundation dezelfde kleurhoogte heeft als je eigen huidskleur. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je een foundation nodig hebt met een gele of een roze ondertoon. Heb je de verkeerde kleur te pakken, dan kan dat en bijzonder verkeerde uitstraling geven ;-). Hieronder laat ik je wat voorbeelden zien van het gebruik van de juiste kleur en onjuiste kleuren foundation!

Zonder foundation

Zonder foundation

Met de juiste foundation

Met de juiste foundation

Te lichte foundation

Te lichte foundation

Te donkere foundation

Te donkere foundation

Swatchen in de hals

Swatchen in de hals

Hoe kies je de juiste kleur foundation?

Het is best lastig om de juiste kleur foundation te vinden die goed bij je huidskleur past.

Waar veel mensen de fout maken is het uittesten op de hand. Waarom is dit fout? De kleur van onze handen zijn vaak donkerder van kleur dan onze huidskleur van het gezicht. Lijkt de foundation perfect te matchen op onze hand, dan is deze voor ons gezicht vaak veel te donker.

De beste manier om een foundation te testen is om een klein beetje aan te brengen in de hals net onder de kaaklijn. Als de kleur helemaal wegvalt, dán heb je de perfecte match gevonden! Op deze plek is de huidskleur vaak wat egaler dan in het gezicht. In het gezicht kan de huidskleur hier en daar wat verschillen qua kleurhoogte. Kijk bijvoorbeeld maar naar je wangen, deze zijn meestal iets meer gekleurd dan andere delen in het gezicht.

Dit is best lastig hoor! Kom je er zelf niet uit? Vraag dan gewoon in de winkel of één van de medewerkers even mee wil kijken en vraag om advies.

Welke soort foundation kies je?

Dan is er ook nogal wat verschil in foundations qua substanties. De meeste foundations zijn vloeibaar, maar er zijn er bijvoorbeeld ook in een stickvorm.

  • Voor een goed dekkend resultaat kun je het beste voor een wat dikkere vloeibare substantie gaan.
  • Heb je niet zoveel oneffenheden, dan kun je heel goed voor een wat dunnere (waterige) substantie gaan.

Extra foundation make-up tips

  • Voor het mooiste resultaat kun je een foundation het beste kloppend aanbrengen, dus niet uitwrijven of smeren.
  • Neem de hals ook mee zodat de foundation mooi doorloopt en niet eindigt op de kaaklijn.
  • Gebruik na de foundation altijd een poeder om het af te matteren en voor de fixatie. Op deze manier creëer je het mooiste en langste resultaat.

foundation

In de loop der jaren heb ik al heel wat verschillende foundations getest. Tegenwoordig gebruik ik dagelijks de Mattifying Infallible Foundation van L'Orèal. Deze geeft een heel goed dekkend resultaat en blijft de gehele dag netjes op zijn plek zitten waardoor dit één van mijn favoriete make-up producten is van dit moment!

Gebruik jij altijd foundation?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •