zondag, 22 januari 2017

Bucket List Reisbestemmingen #3

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(15 stemmen)
Travel Bucket List | Slovenië Travel Bucket List | Slovenië

Ieder jaar verschijnt er een nieuwe (update) Bucket List Reisbestemmingen op Dazzling Travels reisblog. In het afgelopen jaar heb ik alweer een paar bestemmingen kunnen afvinken. Het is dus weer tijd voor een update! Benieuwd of mijn top 10 erg veranderd is ten opzichte van vorig jaar?

 

Reis bucket list

Voor mijn reis bucket List houd ik een top 10 lijstje aan van plekken/plaatsen waar ik graag naartoe zou willen. De drang om eigenlijk alles van de wereld te willen zien wordt steeds groter. Nieuwe plekken ontdekken, andere culturen ontmoeten, interessante steden bezoeken, prachtige natuur, er is zoveel!!

Er zijn ontzettend veel mooie en interessante plekken op de aarde dat ik persoonlijk het niet zo goed begrijp dat er mensen zijn die jaar in jaar uit naar dezelfde vakantiebestemming afreizen..... Als je je daar prettig bij voelt, is daar natuurlijk helemaal niets mis mee. Mij (ons) daarentegen zul je niet zo snel 2x op dezelfde plek zien.

Als je Dazzling Travels al wat langer volgt heb je misschien wel gemerkt dat Azië een grote favoriet van ons is en hebben dan ook al aardig wat landen in dit werelddeel gezien. Maar er zijn nog meer landen/werelddelen waar ik graag eens naartoe zou willen. In mijn nieuwe reis bucket list staan ook nog een aantal bestemmingen van de vorige lijst, er zijn er een paar geschrapt en er staat ook weer wat nieuws tussen.

Ik heb een top 10 gemaakt om niet bijna alle landen van de wereld op te hoeven noemen. Het is wel duidelijk denk ik hé? Ik wil dus overal naartoe ;-). En dan het liefst op eigen houtje.

Ijsland bucket list

 

Mijn top 10 reis bucket list

West Coast USA

Deze reis stond een aantal jaar geleden al gepland en geboekt, alleen hebben we deze moeten annuleren vanwege mijn periode van ziek zijn. De reisgidsen en planning liggen nog steeds klaar en ik denk dat deze reis binnen een paar jaar er wel van gaat komen. Waarom we deze reis nog steeds niet hebben gemaakt? Geen idee, er kwam eigenlijk steeds iets anders op ons pad.


Peru

Peru was vorig jaar een nieuw land op mijn bucket list. Het lijkt me o.a. geweldig om de verborgen Inca stad Machu Picchu te bezoeken!


Egypte

Ik moet en zal een keer die piramides in het echt willen zien!


Myanmar

Myanmar is waarschijnlijk het eerstvolgende land wat we gaan bezoeken in Zuid-oost Azië. Hiervoor heb ik India in deze lijst geschrapt. Niet dat ik niet meer naar India zou willen. Nee integendeel! Maar als ik zou moeten kiezen, dan eerder naar Myanmar!


Ijsland

Ijsland lijkt mij ook een bijzonder land met een mooi landschap!


Transsiberië expres (incl. China)

Met de trein van Moskou naar Beijing. Dit lijkt me een geweldige avontuurlijke reis. Na deze treinreis zou ik nog wat tijd in China willen doorbrengen. In mijn vorige bucket list stond China apart, maar dat zou ik in combinatie willen doen met de transsiberië expres.

China spreekt me ook al lange tijd aan om een keer naar toe te gaan. Het is een immens groot land, dus waar precies naar toe in China weet ik niet. In ieder geval wil ik de Chinese muur een keer gezien hebben.

Ik ben dus afgelopen jaar wel in China (Hong Kong en Macau) geweest, maar de Chinese muur was totaal niet in de buurt. Dus China blijft nog steeds op de bucket list staan.


Mexico

In Mexico zou ik de Maya tempels willen bezoeken en dan misschien in combinatie met de landen Belize en Quatemala.


Jordanië

Jordanië is nieuw dit jaar in mijn bucket list top 10! Graag zou ik o.a. Petra willen bezoeken.


Slovenië

Nieuw op mijn lijstje is Slovenië. Het lijkt me een prachtig mooi land waar veel activiteiten te doen zijn in de natuur. Lijkt me heerlijk!


Op Safari

Ik zou dolgraag een keer op Safari willen in Afrika. En of dat nou in Zuid-Afrika, Namibië, Zambia of een ander land in dit werelddeel is, daar ben ik nog niet echt uit :-).

 

jordanië bucket list

 

Afgevinkt in:

2016

Kroatië - Prachtige vakantiebestemming in de zomermaanden!

Bosnië & Herzegovina - Een mooi land om een roadtrip doorheen te maken, ondanks de vele littekens van de oorlog die nog goed zichtbaar zijn.

Filipijnen - Toch zou ik hier nog eens naar terug willen, maar dan om een paar andere eilanden te bezoeken!


2015

Hong Kong - Gave stad om Oud & Nieuw te vieren!

Japan - Dit was een geweldige ervaring!

Noord-Ierland - Prachtige natuur voor een paar dagen roadtrip.

Rome - Rome is heel fijn om als citytrip in de wintermaanden te doen!

Bovenstaand lijstje van reisbestemmingen waar ik graag naartoe zou willen zijn mijn favoriete plannen op dit moment, maar dat kan zomaar weer een beetje veranderen hier en daar, hoewel de meeste van deze landen wel al een poosje in mijn hoofd zitten. Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn het over het algemeen verre reizen die ik hier heb benoemd. Natuurlijk is er dichtbij of zelfs in Nederland ook nog een hele hoop te ontdekken.


Waar gaat de reis dit jaar naartoe?

De eerstvolgende reis gaat naar een land die nog niet eerder in mijn bucket list top 10 reisbestemmingen voorbij is gekomen. Onze vliegtickets zijn geboekt voor Iran! Ik hoor je denken... Iran? Die vraag hebben we al meerdere malen gekregen. Het is dan ook niet echt een land wat als eerste in je op zou komen om naartoe te gaan. Ons lijkt het een super mooi land om doorheen te reizen en we zijn dan ook al druk bezig met de voorbereidingen. Zeker na ons bezoek aan de vakantiebeurs waar we meerdere reisorganisaties hebben gesproken over dit land zijn we overtuigd.

Verder staat er nog niets vast voor komend jaar. Graag zou ik Myanmar willen bezoeken, maar ook Slovenië is een favoriet geworden of Jordanië of..... Genoeg wensen dus ;-).

 

Welke bestemmingen heb jij op je reis bucket list staan? Ik ben benieuwd, misschien breng je mij weer op andere ideeën!


BE DAZZLED!!

 

1 Reactie

  • Reactielink Narelle | wegvanhetnoorden.nl zondag, 22 januari 2017 17:33 Geplaatst door Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    Mooie lijst! En wat gaaf dat jullie naar Iran gaan, heel tof! Op ons lijstje staan onder andere: Hawaii, Canada, Bolivia, Japan en Zuid-Afrika, maar die wordt binnenkort afgestreept haha ;)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •