donderdag, 05 januari 2017

Mijn reizen van 2016 | Hello reisjaar 2017

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(12 stemmen)
Mijn reizen van 2016 en Hello 2017! Mijn reizen van 2016 en Hello 2017!

We starten het eerste artikel van Dazzling Travels reisblog met een terugblik naar het afgelopen reisjaar van 2016 én een vooruitblik naar het reisjaar voor 2017!

Ben je benieuwd waar ik allemaal geweest ben dit jaar, in welke landen en steden, wat voor soort reizen ik heb gemaakt en wat mijn reisplannen zijn voor dit jaar? Je leest het allemaal in dit artikel!

 

Dazzling Travels Reisjaar 2016

Hoe zag mijn reisjaar er in 2016 uit? Als ik mijn reizen van 2016 vergelijk met mijn reizen van 2015 dan lijkt het erop dat ik iets minder vaak op reis ben geweest. Dat klopt, hoewel het reisjaar van 2016 daardoor niet minder mooi is geweest.

Waar we het (reis)jaar van 2015 afsloten in Hong Kong, hebben we hier ook het nieuwe (reis)jaar van 2016 ingeluid!


Hong Kong

Op 1 Januari 2016 hebben we niet veel meer van Hong Kong gezien (Hong Kong hadden we in de dagen daarvoor al uitgebreid ontdekt), omdat we vroeg in de ochtend al op de luchthaven moesten zijn om ons vliegtuig te halen naar Manilla!

Hong Kong oud en nieuw


Filipijnen

Op 1 Januari 2016 begin van de middag landden we op de luchthaven van Manilla, op de Filipijnen. Manilla is niet wat mij betreft niet de stad die hoog bovenaan je bucketlist hoeft te staan. Wellicht kwam het ook een beetje doordat we hier op een feestdag aankwamen, ik weet het eerlijk gezegd niet. In Manilla bleven we niet lang, 2 nachten, om vervolgens door te vliegen naar het paradijs!

Manilla

De tweede dag in Manilla hebben we een dagtrip gemaakt naar Mount Taal wat zeker een aanrader is!

Mount Taal Vulkaan

De volgende dag vertrokken we naar het eiland Palawan waar we de rest van de vakantie hebben doorgebracht.

nacpan beach palawan 2


De terugreis verliep via Hong Kong met een overnachting in het Marriott hotel om de volgende dag terug te reizen naar Nederland. In totaal hadden we 4 vluchten nodig om van het eiland Palawan op de Filipijnen weer terug te komen in ons koude kikkerlandje. Het is wel heerlijk om middenin de winter even in een warm en zonnig land te verblijven!


Na deze mooie verre reis was de vraag: "Waar gaan we verder dit jaar naartoe?"


Dagje naar Doel | België

Al heel lang stond er op mijn bucketlist om een spookdorp te bezoeken. Dit jaar besloten we om een bezoek te brengen aan spookdorp Doel in België. Ik houd wel van dit soort spooky dingen en vond Doel dan ook geweldig om doorheen te wandelen. Gelukkig was het op de dag dat wij hier waren heel erg rustig. Ik kan me voorstellen dat het op drukke dagen iets minder spooky zal zijn. De perfecte dag om Doel te bezoeken is op een druilerige doordeweekse dag!

doel wandeling


Toerist in eigen land | Bollenstreek

Hoewel we meestal het vliegtuig in stappen om de rest van de wereld te gaan ontdekken, zijn er in Nederland ook nog heel veel mooie plekken die zeker een bezoek waard zijn. Ondanks dat het hooguit maar een half uurtje vanaf ons huis rijden is naar de bollenstreek was ik hier nog nooit geweest tijdens de bloei van de bollenvelden. De toerist uithangen in eigen land is best leuk!!

bollenstreek 3


Roadtrip Kroatië en Bosnië & Herzegovina

In augustus stond onze roadtrip door Kroatië en Bosnië & Herzegovina gepland! Beide landen zijn erg mooi en heel gemakkelijk om op eigen houtje te bereizen. Dit keer had ik de gehele reis gepland en ook alle accommodaties stonden vast. Dit heb ik uiteindelijk gedaan omdat we toch nog in het hoogseizoen zaten en er al veel accommodaties vol geboekt waren. Ook voor Bosnië & Herzegovina leek het ons beter om alles van tevoren vast te leggen.

plitvice 3

Tijdens deze roadtrip hebben we veel mooie, maar ook indrukwekkende dingen gezien. Met name in Bosnië & Herzegovina zijn we veel littekens van de oorlog tegengekomen, maar ondanks dat is Bosnië een heel erg mooi land qua natuur en is dan ook zeker een aanrader!

roadtrip bosnië

Tip: Kroatië Impressie in 20 foto's

Tip: Bosnië & Herzegovina Impressie in 20 foto's

Deze reis was een mooie combi van steden, natuur, avontuur en cultuur. Alle ingrediënten voor een fantastische reis!

zagreb


Dat was het voor 2016. De laatste jaren zijn we vaak met kerst en oud & nieuw weg, maar dit jaar ging dat vanwege het werk niet lukken. Jammer, misschien volgend jaar weer ;-).


Reisjaar 2017

"Wat gaan we doen in 2017?"

Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee!!!

Nou ja, ideeën zat, maar we hebben nog helemaal niets op de planning staan. Dat is niets voor mij. Vaak ben ik tijdens de laatste reis alweer aan het bekokstoven wat de volgende reis gaat worden ;-). Ik heb zelfs nog geen vrije dagen in mijn werkagenda gepland... Dat is toch iets wat ik maar heel snel even moet gaan doen aangezien ik meestal al 2 maanden van tevoren volgepland sta...

"Wat staat er op mijn reislijstje voor 2017?"

Mijn reislijstje voor komend jaar gaat eigenlijk van links naar rechts, als je begrijpt wat ik bedoel. Misschien staat er teveel op mijn lijstje waardoor ik geen besluit kan nemen ;-).

Op dit moment zou ik graag weer richting Azië willen, maar ook Afrika spreekt me zeer aan. Verder staat Ijsland hoog bovenaan de bucketlist en een stedentrip naar Teheran of Moskou en Sint Petersburg. Daarnaast zou ik ook graag een reis maken naar Zuid-Amerika. Dus....

Wat ik dit jaar wel meer wil gaan doen is de toerist uithangen in eigen land. Dagjes weg in Nederland naar steden of natuurparken of andere interessante plaatsen.

Wat het precies allemaal gaat worden dit jaar? Dat ga je uiteraard hier op Dazzling Travels allemaal voorbij zien komen!


Wat zijn jouw reisplannen voor 2017?


Be Dazzled!!

 

2 reacties

  • Reactielink Piet vrijdag, 06 januari 2017 19:41 Geplaatst door Piet

    Je hebt een mooi jaar achter de rug. Mij lijkt de Filippijnen ook geweldig een keer in onze winter. Hoe lang waren jullie daar?
    En voor mij gaat het jaar er zo uit zien.. April naar Noord Vietnam. November naar Cuba. Misschien 1 weekendtrip ergens in Europa. Elke 6 weken een stad of regio in Nederland ook al is het maar 1 dag. En 1 weekend wildkamperen om helemaal afgesloten te zijn van alles en iedereen :)

  • Reactielink Narelle | wegvanhetnoorden.nl donderdag, 05 januari 2017 15:00 Geplaatst door Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    Wat een mooi reisjaar heb je achter de rug! Voor 2017 komen er vast mooie reisplannen bij ;) Wij gaan in 2017 naar Zuid-Afrika, onze eerste keer!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •