zaterdag, 11 april 2020

Puntjes knippen | Tips voor kort en lang haar

Geschreven door 
Zelf de puntjes van je haar knippen! Zelf de puntjes van je haar knippen!

Puntjes knippen, ook wel "bijpunten" genoemd, is een kniptechniek die je kunt gebruiken om kort en lang haar weer een frisse look te geven. Door de uiterste puntjes van je haar te knippen ziet het er weer wat gezonder uit en kan het kapsel er weer even tegenaan.

Je kunt dit door de kapper laten doen, maar als deze wegens omstandigheden helaas niet beschikbaar voor je is, kun je eventueel ook zelf aan de slag. In deze haar tutorial geef ik je tips en laat ik zien wat je zelf kunt doen hoe je het haar zonder het volledig te knippen weer een frisse look kunt geven!

Zelf de puntjes knippen van het haar

Om zelf de puntjes van je haar te kunnen knippen is het belangrijk dat je hier ook echt de juiste tools voor gebruikt. Met een huis-tuin-en-keukenschaar gaat deze kniptechniek helaas niet werken. Een kappersschaar is dus wel een must.

Om het haar weer een frisse look te kunnen geven zonder dat je een gehele knipbehandeling hoeft te ondergaan, kun je de uiterste puntjes van het haar afknippen door middel van de inkniptechniek.

Bekijk ook deze kniptechnieken → Het haar inknippen of recht afknippen?

Je kunt deze kniptechniek op het gehele kapsel toepassen, maar als je zelf nog nooit eerder je haar hebt geknipt is het verstandig om eerst eens te beginnen met de contouren van je kapsel. Je zult zien dat dit al een groot effect heeft zonder dat je grote stukken van het haar hoeft af te knippen.

In de video hieronder laat ik zien hoe je dat het beste bij jezelf kunt doen. Speciaal voor deze tutorial heb ik mijn droge haarpuntjes voor je opgespaard om deze kniptechniek op mijn kapsel toe te passen. Het is belangrijk dat je het haar in de valling van jouw eigen kapsel knipt. Hoe dit precies werkt leg ik je in de tutorial uitgebreid uit. Ook geef ik handige tips voor andere haarlengtes zoals kort, halflang en lang haar.

Vind je dit soort haar tutorials super handig en leerzaam? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwste haartips!

Heb je nog een kappersschaar nodig?

Het is natuurlijk belangrijk om een goede kappersschaar te gebruiken wanneer je zelf je haar gaat knippen. De keuze in knipscharen is reuze, dus welke moet je nou kiezen?

Het is belangrijk dat je in ieder geval de juiste knipschaar kiest voor rechtshandig of linkshandig. Hieronder heb ik een aantal goede scharen voor je op een rij gezet in verschillende prijsklassen.

Deze knip tutorials vind je vast ook interessant om te bekijken:

haar bijpunten

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •