zaterdag, 07 maart 2020

Zelf je haar knippen | Wel of niet doen?

Geschreven door 
Zelf je eigen haar knippen. Wel of niet doen? Zelf je eigen haar knippen. Wel of niet doen?

Wel of niet zelf je eigen haar knippen is een interessante vraag. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je zelf je haren zou willen knippen en dit niet door de kapper wilt laten doen. In dit artikel deel ik je mijn gedachten over wanneer je wel en wanneer je beter niet zelf met de schaar aan de slag kunt gaan.

Zelf je haar knippen

Zelf je haar knippen is zeker mogelijk. Dit doe ik zelf ook al jaren, maar daar moet ik dan natuurlijk wel even bij vermelden dat dit mijn vakgebied is waar ik alweer 20 jaar werkzaam in ben. Toch zijn er heel veel mensen die zonder ook maar enige ervaring vanuit het kappersvak hun haar graag zelf willen knippen. Dit blijkt ook wel uit de populairste haar tutorial van Dazzling Beauty waarin ik je laat zien hoe ik zelf mijn eigen haar in laagjes knip.

zelf haar knippen

Wanneer je van plan bent om zelf de schaar in je haren te zetten is het belangrijk dat je een goede kappersschaar gebruikt én dat je weet dat het ook mis kan gaan. Het lijkt misschien makkelijker dan dat het in werkelijk is. Haren knippen is een vak apart waar je echt feeling voor moet hebben.

Naast dat het handig is om er feeling voor te hebben, zijn er nog een paar andere aspecten die handig om kennis van te hebben voordat je zomaar begint met het knippen van je eigen haar.

In de video hieronder leg ik aan je uit wanneer je wel en wanneer je beter niet zelf je haar kunt knippen. Daarnaast geef ik ook nog wat extra voorbeelden.

Vind je dit soort haartips super handig en wil je hier meer van zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwste haar tutorials!

Deze haar video's vind je vast ook interessant om te bekijken:

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Simone zaterdag, 07 maart 2020 16:47 Geplaatst door Simone

    Ik knipte altijd mijn pony zelf! In het begin duurde het heel lang (45min), omdat ik het echt niet wilde verknallen. Op gegeven moment deed ik er 10min over. Scheelde mij toen als student toch weer minstens 10 euro! Tegenwoordig laat ik het de kapper weer doen, omdat ik mijn pony wat smaller wilde.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •