donderdag, 04 augustus 2016

Beauty spotten op reis

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(15 stemmen)
De straatkapper in Cambodja - Beauty spotten op reis! De straatkapper in Cambodja - Beauty spotten op reis!

Op reis gaan is één van mijn grootste hobby's en dát combineer ik graag met een andere passie, namelijk beauty spotten!

Naast andere landen en steden ontdekken en verschillende culturen leren kennen ben ik ook altijd op zoek naar van alles wat met beauty te maken heeft en dan vooral in het buitenland. Dit komt natuurlijk vooral voort door mijn vakberoep als hairstylist en visagist én door het runnen van het beauty gedeelte op mijn blog.

In dit artikel neem ik je mee als beauty spotter op reis en zie je wat ik zoal qua beauty op reis spot, doe en ontdek!

 

Beauty dingen op reis in het buitenland

Azië is mijn favoriet om beauty dingen te spotten. In Azië zijn heel veel beauty producten te koop die je in Nederland niet ziet of niet te koop zijn. Naast mijn reis souvenirs zorg ik dat ik nog ruimte genoeg over heb in mijn backpack of koffer om de meest fantastische beauty spulletjes mee te nemen naar huis.

macau


Beauty winkels in het buitenland

Naar welke beauty dingen ik precies op zoek ben? Dat verschilt. Ik ben meestal niet specifiek op zoek naar een bepaald product. Als ik een beauty winkeltje zie, dan stap ik er naar binnen. En dan heb ik het niet over de bekende grote ketens zoals Sephora bijvoorbeeld, hoewel ik hier ook altijd graag een kijkje neem, ik ga graag juist naar de kleinere vaak verscholen beauty winkeltjes. Maar ook op markten vind je de meeste fantastische beauty producten!

markt hong kong

Vooral in Azië zijn de kleinste beauty winkels het leukste. De winkeltjes staan vaak vol met schappen van de vloer tot aan het plafond helemaal volgepropt met beauty stuff. Heerlijk!! Je kunt nauwelijks je kont keren ;-). Natuurlijk zie ik ook de algemene (en bekende) beauty producten voorbij komen, maar mijn oog valt vaak al snel op de voor mij onbekende dingen.

japan beauty

Zo heb ik bijvoorbeeld uit Hong Kong een aantal haartools meegenomen waar je krullen mee kunt maken. Alleen al om de vormen van de producten wordt ik nieuwsgierig. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar sponsachtige aardbeien die je in het haar moet draaien om vervolgens een krul mee te kunnen creëren. Geweldig toch? Of een mooie haarspeld die door de geisha's in Japan worden gedragen. Dit soort haar spulletjes neem ik graag mee!

hong kong winkeltje

Qua beauty producten ben ik gek op gezichtsmaskers. Tijdens mijn bezoek aan Hong Kong ben ik een klein beetje los gegaan. Dit kwam door de vele sales aanbiedingen die ze hadden, zoals 3 + 3 gratis bijvoorbeeld. Een goed excuus dus om hier een slag te slaan ;-). Ook hier neem ik niet de standaard producten mee. Vaak bevatten de beauty producten dan weer aparte ingrediënten zoals bamboe of zeewier of iets dergelijks. Of wat dacht je van een sheetmasker met een dierenprint? Te grappig!! Ja, dit soort dingen vind je vooral in Azië. Daarnaast zijn beauty producten in Azië ook wat betaalbaarder dan in Nederland en neem je al gauw wat meer mee ;-).

beautyproducten

Omdat ik mijn make-up stash de laatste tijd wat meer aan het minimaliseren ben, koop ik wat minder make-upjes als ik op reis ben. Tenzij ik iets tegenkom wat bijvoorbeeld al heel lang op mijn wishlist staat of omdat het gewoon een bijzonder mooi product is. Het gaat dan vooral om make-up producten die niet gemakkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn. Zo kocht ik mijn eerste Urban Decay Naked Palette in Venetië toen het nog niet in Nederland verkrijgbaar was.

Ook als een bepaald product in het land waar ik ben wordt gemaakt en vandaan komt, dan vind ik het ook altijd interessant om hier ter plekke iets van mee te nemen. Een goed voorbeeld hiervan is de argan olie uit Marokko.

argan olie


Beauty behandelingen op reis in het buitenland

Mijn favoriete beauty behandeling op reis is een voetmassage! Zeker omdat mijn voeten altijd heel wat te verduren hebben tijdens het reizen, we lopen heeeeel veeeeel, is het heerlijk om een paar keer een voetmassage te laten doen. Geloof me, in Azië kunnen ze dit als de beste. Ook een body massage zoals een aloë vera of een hardhandige kraak en dubbelvouw massage zijn heel fijn om te laten doen. In Cambodja hebben we de meest hardhandige body massage gehad, de traditionele Khmer massage. Mijn spieren zitten nogal snel vast, dus ze gaan net zo lang door totdat deze los zijn, zelfs als ze erop moeten gaan staan! Natuurlijk zijn er ook ontspannende massages te boeken mocht je niet zo van het hardhandige houden.

voetmassage hong kong

Vanwege mijn beroep als kapster ben ik altijd nieuwsgierig naar kapsalons in het buitenland en ik heb dan ook in een paar landen mijn haar laten knippen. De mooiste ervaring was naar de kapper gaan op de markt in Cambodja. Al eerder is hier een artikel inclusief vlog van verschenen, daarvoor kun je in dit artikel terecht. Ondanks dat mijn haar écht verknipt was, was dit een ervaring om nooit meer te vergeten!

kapper cambodja

Daarnaast spot ik graag kapsalons en de meest bijzondere was deze straatkapper in Cambodja. Gewoon buiten op de stoep haren knippen.

straatkapper cambodja


Voor mijn eerstvolgende reis staan Kroatië en Bosnië & Herzegovina op de planning. Ik ben benieuwd welke beauty dingen ik hier ga spotten en of hier ook aparte dingen te vinden zijn! Uiteraard houd ik je op de hoogte!

 

marrakech


Ik ben ook benieuwd of jij tijdens het reizen voor een beauty behandeling gaat en of je ook altijd beauty spulletjes mee naar huis neemt. Zo, ja welke?


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •